Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν οι Έλληνες αγνοούν την "εθνική κυριαρχία"



Περίληψη βίντεο, με χαρακτηριστικά απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα:

Στις 2/11, ο γνωστός σχολιαστής Max Keiser ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του ιρανικού καναλιού Press TV, όπου πήρε θέση για το δημοψήφισμα που μόλις είχε ανακοινώσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Υπογράμμισε ότι η ανακοίνωση του Παπανδρέου απλά έφερε για άλλη μια φορά την Ελλάδα σε δύσκολη θέση. "Ο ελληνικός λαός δεν αγωνιά για το πώς θα ξεπληρωθεί το χρέος", είπε χαρακτηριστικά, "αλλά για το πώς θα διαφυλαχθεί η εθνική κυριαρχία της χώρας". Επίσης χαρακτήρισε τους τραπεζίτες ως "οικονομικούς τρομοκράτες", όπως το συνηθίζει, προσθέτοντας ότι ο Παπανδρέου έχει μια ευκαιρία να τους κάνει "ευθανασία", ώστε "να πάρει τέλος η μιζέρια τους και να κάνει με αυτό τον τρόπο χάρη σε όλο τον ελληνικό λαό".

Στο σημείο αυτό, η παρουσιάστρια συνδέθηκε με Αθήνα, όπου ένας κάποιος κύριος Τσακίρης, εμφανώς εκνευρισμένος, δήλωσε ότι μπούχτισε με την υπερβολική χρήση της λέξης "εθνική κυριαρχία" - που τα αμφίβολης ποιότητας Αγγλικά του δεν τον βοήθησαν να την προφέρει με τον τόνο στη σωστή συλλαβή - και δήλωσε:

"Το θέμα της κυριαρχίας τίθεται ξανά και ξανά. Ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Η Ελλάδα, όπως και όλα τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, έχει προσφέρει εθελουσίως μέρος της εθνικής της κυριαρχίας και έχει εισπράξει τα ανάλογα οφέλη. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν σε προγράμματα μείωσης χρέους εφαρμόζοντας μέτρα λιτότητας που προτείνουν το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και αυτό βασικά δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Η διαφορά ανάμεσα στο προηγούμενο και το νέο πακέτο, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι η τρόικα δεν αρκεί να έρχεται μόνο μια φορά στο τρίμηνο, αλλά θα πρέπει να έχει μια μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα. Αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά. Τι σημαίνει "εθνική κυριαρχία"; Αυτά είναι μα&@#ίες... Συγνώμη που εκφράζομαι έτσι, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα με την εθνική κυριαρχία. Ποιό είναι το πρόβλημα με την εθνική κυριαρχία; Τι είναι εθνική κυριαρχία; Ποιό είναι το θέμα με την εθνική κυριαρχία; Δεν κατάλαβα".

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε και πάλι ο Max Keiser:
"Αδυνατώ να κατανοήσω τη θέση του ομιλούντος από την Αθήνα. Ακούγεται σαν από αυτούς που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα, κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Επιπλέον, μας είπε ότι η Ελλάδα παραχωρεί την εθνική της κυριαρχία εδώ και πολλά χρόνια".

Θυμωμένος ο Τσακίρης, τον διέκοψε και τον έβρισε: "Να προσέχεις πολύ πώς μιλάς! Είσαι εντελώς μα&@#ας! Θα μου πεις εμένα για ναζιστική κατοχή;"

Έξαλλος τότε ο Max Keiser του φώναξε: "Άφησέ με να ολοκληρώσω αυτό που άρχισα να λέω!... Συνεχίζω. Εμένα ο κύριος αυτός μου ακούγεται σαν συνήγορος βιαστή. Αναρωτιέμαι πώς θα ένιωθαν η σύζυγός του και η κόρη του αν τις βίαζε κάποιος και εκείνος έπαιρνε το μέρος του βιαστή".

Ο Τσακίρης τον διέκοψε ξανά, παραμιλώντας στα Ελληνικά: "Είναι ηλίθιος ο άνθρωπος..."

Ο Keiser συνέχισε: "Η Ελλάδα βιάζεται οικονομικά και ο τύπος αυτός υπερασπίζεται τους βιαστές της".

Η απάντηση του Τσακίρη: "Χρειάζεσαι ψυχιατρική αγωγή, κύριε Keiser".

Μax Keiser: "Ψοφάω για ψυχίατρο. Φέρτε μου γρήγορα έναν ψυχίατρο".

Ποιός είναι ο κύριος Τσακίρης;

Μία μικρή έρευνα απέδειξε πως ο συγκεκριμένος κύριος είναι ένα κομμάτι του γενικότερου συστήματος της αδιαφάνειας, σύμβουλος διαφόρων και συνεργάτης μίας ιδιόμορφης ΜΚΟ.

Ποιος όμως είναι ο κ. Τσακίρης και τι ακριβώς κάνει;
O Dr. Theodore Tsakiris is the Director of EKEM’s Observatory for European Energy Policy.
(The fundamental goal of the Observatory is the establishment of a multidimensional Specialized Research Programme that will deal exclusively with the analysis of the (geo)political, economic and institutional aspects of European Energy Policy and the way it interacts with Greek Energy Policy). Το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ) ιδρύθηκε το 1988. Είναι Κρατικό Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Εξωτερικών.
Ο κ. Τσακίρης είναι επιστημονικός συνεργάτης του ΙΕΝΕ ..επιστημονικός συνεργάτης του ΙΕΝΕ (Το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός)

Ήταν συνεργάτης του Γ.Α.Παπανδρέου ως υπουργού εξωτερικών (Mr. Tsakiris served as a member of three ad hoc advisory committees on Russia, CIS, and E.U. Energy Security Policy established by then Foreign Minister George Papandreou)

Είναι επίσης συνεργάτης-σύμβουλος του αναπληρωτή ΥΠΕΚΑ, ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης για θέματα πετρελαίων και φυσικού αερίου.

Tέλος ο κ. Τσακίρης είναι συνεργάτης της I4CENSE... αυτής της ΜΚΟ της οποίας πρόεδρος είναι ο Αντρίκος Παπανδρέου.
Τώρα πως βρέθηκε στην εκπομπή (ο κ. Τσακίρης) και μάλιστα με καλεσμένο τον
Keiser, είναι ένα θέμα...

Πληροφορίες από εδώ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ακομη ΕΝΑΣ γενιτσαρος.
    Ο Στρατηγος Θ.Κολοκοτρωνης τον δειχνη με τον δακτυλο του.
    Σιγα σιγα-σιγα οι δωσιλογοι κουκουλοφοροι αναγκαζονται απο τα αφεντικα τους να δειξουν το προσωπο τους,γιατι η τελικη αναμετρηση ειναι προ των πυλων.

    Καλο αγωνα και καλη ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]