Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το "αν" που μας οδηγεί σε εκλογές


Το… πόσο κακό έκανε ο Κίπλινγκ στην ιστορία του ανθρωπίνου γένους με το «Αν», μονάχα η εξέλιξη των κοινωνιών μπορούσε να το αποδείξει τόσο έμπρακτα και κατηγορηματικά. Η αμφιβολία που ενυπάρχει στη ζωή μας, στην καθημερινότητά μας, στον τρόπο που σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε, εξελίχτηκε σε αναπόσπαστο στοιχείο της προόδου και του μέλλοντος.

Ένα τέτοιο «αν», προκύπτει μετά την πρόσφατη ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου περί της λήψης ή μη νέων δημοσιονομικών μέτρων, ως η… βαλβίδα ασφαλείας που θα ξεκλειδώσει τον χρόνο διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών. Τερματίζοντας τον βίο της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, δεν προκύπτει η αναγκαιότητα λήψης νέων μέτρων… αν φέρουν αποτελέσματα αυτά που έχουν ήδη ψηφιστεί και εφαρμόζονται.

Η πολύ πρόσφατη εμπειρία βέβαια, μας δίδαξε ότι τα μέτρα αυτά, όπως ακριβώς συνέβη με τα προηγούμενα, αλλά και με τα… προ-προηγούμενα, δεν έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Ή τουλάχιστον, δεν έχουν τα αποτελέσματα που προσδοκούν οι εμπνευστές τους. Γι’ αυτό άλλωστε και προκύπτει διαρκώς η ανάγκη για νέα μέτρα.

Το «αν» που καρφίτσωσε στην εθνική ατζέντα ο Ευάγγελος Βενιζέλος λοιπόν, σχετίζεται άμεσα με την επιτάχυνση των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων. Γιατί, αν υπάρξουν νέα μέτρα, πολύ δύσκολα οι πολίτες θα καταφέρουν να συγκρατήσουν την οργή τους. Κάτι που θα συνεπάγεται ότι οι κάλπες θα αποτελούν μονόδρομο.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]