Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιώργο, φεύγα! (επιτέλους)


Φύγε τώρα πριν να είναι (πολύ) αργά γιατί μετά θα σου απομείνει μόνο η λύση του ελικόπτερου. Πιστεύω δε, να είναι από ‘κείνα που μπορούν να πετούν τη νύχτα κι αθόρυβα... Η Ελληνική Ιστορία σε έχει ήδη τοποθετήσει στις μαύρες κι απόκρυφες σελίδες της οι οποίες ως κινούμενη άμμος, θα σε ρουφάνε όλο και περισσότερο όσο μένεις. Θα μπορούσες - σε θεωρητικό επίπεδο πάντα - να τα είχες κάνει όλα με τη σωστή σειρά: το δημοψήφισμα πρώτα, το κούρεμα μετά, τα 110δις έπειτα και στο τέλος...τα "λεφτά υπάρχουν". Μήπως σου είχαν δώσει τους φακέλους ανάποδα; Με τη σωστή σειρά, βέβαια, θα τα έκανε, ένας Πατριώτης, όχι ένας Πατριδοκάπηλος. Ένας Πατριώτης με την παλαιά έννοια και όχι με τη Νέα που προσπάθησες να προσδώσεις εσύ. Και θα το έκανε, εγκαίρως, προς τη σωστή κατεύθυνση, χωρίς τεχνάσματα και κρυφή (αλλά όχι και τόσο) ατζέντα.

Τελικά, ακόμα και όλοι όσοι λέγαμε, χρόνια τώρα, “mind the GAP”, ότι είσαι όχι απλά επικίνδυνος αλλά πολύ επικίνδυνος, και βασιζόμασταν στα πραγματικά γεγονότα του γενεαλογικού σου δένδρου, του πολιτικού σου βίου και της ιδεολογικής πολιτείας σου, πέσαμε έξω. Μας ρεζίλεψες. Ήσουν πολύ χειρότερος, Ο χειρότερος. Ξεπέρασες και τον εαυτό σου, εμπνέοντας να κάνουν το ίδιο και οι επίλεκτοι "σωτήρες" γύρω σου. Επέδειξες έναν αξιοθαύμαστο, κατά τα άλλα, ζήλο. Αν άλλοι πολιτικοί είχαν τον ίδιο ζήλο με σένα στο να εφαρμόσουν πραγματικά καλές και χρήσιμες λύσεις για την Ελλάδα, όπως εσύ προσπάθησες να εφαρμόσεις τις κακές και υποβολιμαίες πολιτικές σου, χρόνια τώρα θα είχαμε πετύχει θαύματα.

Το χαρτοφυλάκιο σου ήταν φτιαγμένο εδώ και πολύ καιρό. Στο είχαν ετοιμάσει οι μέντορες σου και εσύ έσπευσες να το εφαρμόσεις το γρηγορότερο δυνατόν χρησιμοποιώντας τον πονηρότερο και σκληρότερο τρόπο, ώστε να επιδείξεις την υποτακτική σου διάθεση σε εκείνους στους οποίους πιστεύεις, εμπιστεύεσαι και πάντα βασιζόσουν. Ήθελες να αποδείξεις ότι η «εκπαίδευση» σου, κοντά τους, από νεαρή ηλικία, άξιζε και απέδωσε. Γι’ αυτό άγεσαι και φέρεσαι με τόσο θράσος και με τόση άνεση απέναντι σε όσα συμβαίνουν σήμερα εξαιτίας σου, όσα κι αν προκαλείς με τις πράξεις σου, όσα ψέματα ανερυθρίαστα είπες (και λες) στους Έλληνες, ευκαίρως-ακαίρως, ὧν οὐκ ἔστιν ἀριθμός.

Αισθάνθηκες ότι «ήρθε η ώρα σου», όταν οι μέντορες σου, έκαναν επίδειξη δύναμης δημιουργώντας τεράστια αλλά ανύπαρκτα σκάνδαλα στον Καραμανλή, αφού απ’ την αρχή τον υπέκλεπταν και τον παρακολουθούσαν με αγωνία, και επιβουλεύονταν τη ζωή του και της οικογένειας του, διότι τόλμησε να τους αγνοήσει, διότι τόλμησε να βάλει το συμφέρον της χώρας του πάνω από τα δικά τους συμφέροντα (βλ. Ελληνορωσσικές στρατηγικές συνεργασίες, βέτο στα Σκόπια, σχέδιο Αννάν, ευρωπαϊκά και όχι υπερατλαντικά οπλικά συστήματα).

Όχι, δεν παραγνωρίζω και τις δικές μου ευθύνες, για το ότι βρέθηκες, τελικά, σε θέση εξουσίας για να τα κάνεις όλα αυτά. Ο σύγχρονος Έλληνας, κατέπεσε ηθικά και πνευματικά. Η φάρα σου, άλλωστε, είσαστε γέννημα-θρέμμα (εσύ όχι επακριβώς) της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, του παρόντα αιώνα του απατεώνα. Ακόμα και γι’ αυτήν την κοινωνία, από Γιωργάκης δεν κατάφερες να γίνεις ποτέ Γιώργος και δεν θα είσαι ποτέ Γεώργιος. Όμως, ήσουν πάντα και παραμένεις με επιτυχία, και αυτό στο αναγνωρίζω, πιστός υποτακτικός στους ηγουμένους σου που ποθούν διακαώς μία νέα τάξη δημιουργώντας πρώτα αταξία σε χώρες στις οποίες θέλουν να επεμβαίνουν μετά ως σωτήρες και να κατευθύνουν τις εξελίξεις μέσω πετυχημένων νεοταξικών ψευδοπροφητών, όπως εσύ, πού ὑπό τό ἐξωτερικόν φαινόμενον τοῦ προβάτου κρύπτεις τόν λύκον (Αποκ. ιγ΄11), εκτελώντας τις εντολές μερικών μεγάλων, αλλά όχι τρανών. Ξέρω ότι υπάρχουν κι άλλοι σαν εσένα εκεί μέσα, που περιμένουν να «έρθει η ώρα τους» αλλά αυτή η πρώτη Γενική νεοταξική Πρόβα τελειώνει τώρα.

Ήρθε η ώρα να έχουμε το νου μας και στους άλλους λύκους. Εκείνους που χαίρονται στην αναμπουμπούλα που εσύ δημιούργησες. Που δεν είναι προβατόσχημοι, αλλά Γκρίζοι και Κόκκινοι. Στην ακυβερνησία που έχουμε οδηγηθεί, και προφανώς θα συνεχιστεί ακόμα, η Τουρκία θα βρει (ή θα δημιουργήσει) την αφορμή να καταλάβει ελληνικά εδάφη των οποίων η ΑΟΖ περιλαμβάνει πλούσια τα ελέη της μητέρας Γης και τα οποία ανήκουν, φυσικά, σε εμάς και τους απογόνους μας. Η «φίλη» Τουρκία, ως κατεξοχήν, θρασύδειλη, δεν θα ανοίξει πολεμικό μέτωπο με το υπερεπαρκώς οπλισμένο Ισραήλ αλλά με το παροπλισμένο και χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος. Και ξέρουμε πολύ καλά τα σημεία του Αιγαίου, που εποφθαλμιούν χρόνια, τώρα, οι Τούρκοι και «κατοχυρώνουν» την αμφισβήτηση τους με τις χρόνιες παραβιάσεις τους από αέρα και θάλασσα.

Το Καστελόριζο, από το οποίο με θράσος ανακοίνωσες το προσχεδιασμένο ΔΝΤ.

Το Αγαθονήσι και οι Φούρνοι, απ’ τα οποία την Πρωτομαγιά του ’09 μιλούσες με προεκλογικές αερολογίες για τις καθημερινές αερομαχίες και εγγυόσουν «στον πολίτη την πρόσβαση σε σωστές υπηρεσίες Συγκοινωνιών» (εκείνη την εποχή οι Φούρνοι εξυπηρετούνταν από τρία μεγάλα πλοία από Πειραιά) και υποσχόσουν «πως η Ελλάδα δεν θα είναι άγονη γραμμή» ενώ όταν βγήκες, πρώτα υποβάθμισες και μετά κατήργησες τελείως το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ώστε σήμερα να δυσκολεύονται να δρομολογηθούν ακόμα και μικρά πλοία.

Την Ικαρία, ναι αυτήν που υποσχέθηκες, μεταξύ άλλων, στη Χίλαρι τον Ιούλιο, λόγω ραδονίου-ουρανίου. Φρόντισες δε, όταν κατάλαβες ότι το τέλος της εξουσίας σου πλησιάζει, να καρατομήσεις και τις Ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να περιδυνίζονται κι αυτές γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις και να ξεχάσουν τις αμυντικές ετοιμότητες.

Παρόλο που προσπαθείς, μέχρι τέλους με άρρητα ρήματα να θολώνεις και να μπερδεύεις ακόμα και τους υποστηρικτές σου, κάνε τώρα το μόνο πράγμα που θα σώσει τη Χώρα. Ναι, τελικά θα σώσεις την Ελλάδα˙ μόνο αν φύγεις. Έστω και «ηρωικά», όσο προλαβαίνεις.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ταυτόχρονα, ο ίδιος άνθρωπος, που "ορκιζόταν" ότι υπήρχαν τα χρήματα, έκανε κάτι, το οποίο δεν δικαιολογείται από τη ρητορική του. Κάτι, το οποίο δεν τόλμησε και δεν έκανε καμία άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν. Ούτε καν η κυβέρνηση Τσολάκογλου, η οποία παρέδωσε τη χώρα στους Ναζί κατακτητές. Για λόγους "μυστηριώδεις" ο Γιωργάκης έκανε μια γρήγορη απογραφή και αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

    Γιατί να γίνει τέτοια καταμέτρηση και μάλιστα από αυτόν, στον χρόνο που ακόμα "νόμιζε" ότι τα χρήματα υπήρχαν; Πότε αποφασίστηκε αυτή η καταμέτρηση και πότε φτάσαμε στην αδυναμία δανεισμού;

    Εδώ δεν επιχείρησαν την καταμέτρηση αυτοί, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι "χρήματα δεν υπάρχουν" —και θα δικαιολογούνταν να ψάχνουν τις "τσέπες" του λαού και του κράτους— και το έκανε αυτός, ο οποίος δεν είχε δικαιολογία;
    Άρα;
    Άρα όλα ήταν μια παράσταση.

    Μας "δούλευε" εξ αρχής ο Γιωργάκης. Ο Γιωργάκης είχε πράγματι "σχέδιο".
    Απλά αυτό το "σχέδιο" δεν ήταν υπέρ των Ελλήνων, αλλά υπέρ της οικογένειάς του και των διεθνών τοκογλύφων.

    Στόχος του ήταν να πάρει την εξουσία με κάθε μέσο και κάθε τρόπο.
    Δεν τον ενδιέφερε εάν θα εκτιθόταν λίγες μέρες μετά την "κλοπή" της εξουσίας.
    Δεν τον ενδιέφερε εάν δεν θα εκτελούσε καθόλου τις προεκλογικές του υποσχέσεις.
    Τι τον ενδιέφερε;
    Να πάρει την εξουσία.
    Γιατί;
    Για να εξυπηρετήσει τα αφεντικά του.
    Τους "λατρεμένους" παγκόσμιους κυβερνήτες. Τα συμφέροντά τους μπορούσε να τα εξυπηρετήσει μόνον με την εξουσία, η οποία θα του επέτρεπε να δεσμεύσει το ελληνικό κράτος σε επωφελείς γι' αυτούς και καταστροφικές για το ίδιο συμφωνίες.

    Με το αζημίωτο για τον ίδιο και βέβαια για την οικογένειά του.
    ----------------------------------------------
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ
    Το κόλπο των 2,5 δις της οικογένειας Παπανδρέου!
    Αρχηγός του ΕΑΜ Β’
    διαβάστε ολόκληρο το κείμενο και ΔΙΑΔΏΣΤΕ ΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. . Σήμερα υπάρχει ένας αδίστακτος Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μας κυβερνά με τον πλέον σκληρό και άδικο τρόπο.
    Διορισμένος τύραννος από τους ξένους κατακτητές της Ελλάδας.

    Ένας προδότης, ο οποίος συνειδητά —και προφανώς λαμβάνοντας προμήθεια— ξεπουλάει τη χώρα και το μέλλον των Ελλήνων, για να θησαυρίσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι.

    Ο πρώην Γιωργάκης δικαιούται πλέον να ονομάζεται Γιώργος, εφόσον κατόρθωσε και ξεπέρασε ένα ρεκόρ, το οποίο μέχρι τώρα φαινόταν αξεπέραστο.


    Είναι πιο ψεύτης και πιο υποταγμένος στα ξένα αφεντικά του ακόμα και από τον παππού του.
    Πιο καραγκιόζης από τον ίδιο τον "Γέρο".

    Τον δοτό πρωθυπουργό των Εγγλέζων. Τον πρωθυπουργό, ο οποίος μας βύθισε στον εμφύλιο.

    Τον πρωθυπουργό, ο οποίος "ίδρυσε" τις "Μακρόνησους".

    Τον πρωθυπουργό, ο οποίος έκανε κρυφές συμφωνίες ακόμα και με τον διάβολο, προκειμένου να επιλεγεί από τους Εγγλέζους για τη θέση του πρωθυπουργού.

    Τον πρωθυπουργό, ο οποίος υπέγραφε κρυφές διαβεβαιώσεις στον Βασιλιά για την επάνοδό του στον θρόνο και την ίδια στιγμή μιλούσε στον κόσμο για "λαοκρατία".

    Τον μόνο πρωθυπουργό, ο οποίος μοιάζει με τον πρώην Γιωργάκη και νυν Γιώργο.

    Απλά πράγματα.
    Για μια ακόμα φορά το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά. Ο εγγονός είναι όμοιος με τον παππού του.

    Το DNA των πολιτικών απατεώνων και προδοτών επιβιώνει μέσα στο χρόνο.

    Όπως ο Γέρος, θέλοντας να ξεγελάσει τον κόσμο, μιλούσε για "λαοκρατία", ενώ είχε κάνει κρυφές συμφωνίες με φασίστες, "ρίχνοντάς" μας στον εμφύλιο έτσι και ο εγγονός του για τους ίδιους λόγους "έβλεπε λεφτά", ενώ είχε κάνει κρυφές συμφωνίες με τοκογλύφους, για να μας ρίξει στη χρεοκοπία.

    Γι' αυτόν τον λόγο μπορούμε πλέον να μιλάμε για έναν πραγματικό και άξιο Γεώργιο Παπανδρέου Β’ …

    Έναν νέο "παπατζή".

    ------------------------------------------
    Η συμμορία ΠΙΣΩ από τον Παπανδρέου
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
    Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΏΣΤΕΤΑ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποτέ και κανένας άλλος πολιτικός στο παρελθόν δεν "μετρήθηκε" τόσο πολύ ως βλάκας όσο ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Στην κυριολεξία γελούσε ο κόσμος τόσο με τον πολιτικό του λόγο όσο και με την πολιτική του σκέψη. Δεν γελούσε μόνον με τα λεκτικά του λάθη.

    Γελούσε και μ' αυτά που σκεφτόταν …τις λίγες φορές που μπορούσε να το κάνει.

    Γελούσε κάθε φορά που εμφανιζόταν "άλλος", όταν διάβαζε έτοιμο γραμμένο κείμενο και όταν μεταμορφωνόταν σε "άλλον", όταν τον διέκοπταν.

    Αυτή η εναλλαγή "έξυπνου" και "βλάκα" κάτω από τη "στέγη" της ίδιας βλακόφατσας ήταν κάτι παραπάνω από διασκεδαστική.
    Όμως, το γέλιο, όταν συνδέεται με την εξουσία, δεν αργεί να βγει "ξινό" σ' αυτούς, οι οποίοι θα υποτιμήσουν τις καταστάσεις και ήταν δεδομένο ότι ο ελληνικός λαός κινδύνευε από την εβραϊκή κωμωδία του Βλάκα.
    Μιλάμε για ολόκληρο σήριαλ.
    Το σήριαλ του Forest ΓΑμΠ. Ο βλάκας, ο οποίος, κάθε φορά που εμφανίζονταν στο προσκήνιο, υποσχόταν νέα σπαρταριστικά επεισόδια.
    Ο βλάκας με τους κουραμπιέδες.
    Ο βλάκας με το ποδήλατο.
    Ο βλάκας με το κανό.
    Ο βλάκας με το Mp3.
    Ο βλάκας με τα ειδικά "γυαλιά", που βλέπει χρήματα.

    Ο βλάκας, ο οποίος στο άμεσο μέλλον μπορεί να γίνει ορόσημο της ίδιας της έννοιας της βλακείας.

    Αυτό είναι λογικό, αν σκεφτεί κάποιος ότι μέσα στον χρόνο οι γλώσσες εξελίσσονται και εμπλουτίζονται, εξαιτίας των νέων δεδομένων που ενσωματώνονται μέσα σ' αυτές.
    Κάποτε, για παράδειγμα, ένας Δελαπατρίδης έδωσε νέο όνομα στην έννοια της πολιτικής γελοιότητας και της γραφικής πολιτικής παρουσίας.

    Κάποτε ένας Μαδράς έδωσε νέο όνομα στην έννοια της "γλωσσομπερδεψιάς", αφήνοντάς μας τη λέξη Σαρδάμ.
    Σήμερα θα μπορούσε ο βλάκας ΓΑΠ να είναι το αίτιο της εμφάνισης μιας νέας λέξης.

    Η λέξη βλάκας, όταν θα αναφέρεται σε περιπτώσεις περιορισμένης ή ελάχιστης πολιτικής αντίληψης, θα μπορούσε ν' αντικατασταθεί από τη νέα λέξη ΓΑΠας …Είσαι και πολύ ΓΑΠας …

    Αυτός ο πολιτικός είναι τελείως ΓΑΠας κλπ..

    ----------------------------------------------
    Η συμμορία ΠΙΣΩ από τον Παπανδρέου
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
    Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΏΣΤΕΤΑ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]