Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση Παπαδήμου θα αποφύγει τις εκλογές, γενικώς…


Ο στόχος της trilateral είναι σαφής: η παγκόσμια κυβέρνηση. Στα σχέδιά τους δεν χωρούν ούτε η δημοκρατία, ούτε οι εκλογές. Ο Ροκφέλερ και ο Μπρεζίνσκι έχουν ξεκάθαρα πει από την δεκαετία του 70 πως φαντάζονται τον κόσμο στο μέλλον. Τους ενδιαφέρει ο απόλυτος έλεγχος πάνω στη μάζα και στο κάθε άτομο ξεχωριστά. Θεωρούν ότι η αυτοδιάθεση των λαών και η δημοκρατία δεν ταιριάζει με την ευημερία των επιχειρήσεων. Μιλούν ξεκάθαρα για μια δικτατορία της διανοητικής ελίτ σε συνεργασία με κάποιες υπερτράπεζες.

Ο Παπαδήμος, μέλος της τριμερούς, που στηρίχτηκε από τον «αθώο» Σαμαρά δεν τα ξέρει όλα αυτά; Μήπως πρέπει να αισθανόμαστε και ευτυχείς που έχουμε διορισμένο από την Τριμερή Πρωθυπουργό, γιατί όπως λέει κι ο κωλοτούμπας ” τον δικό τους άνθρωπο θα τον προσέξουν”;

Υπάρχει κανένας σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει ότι θα γίνουν εκλογές στις 19/2;. Μετά, να μην ξεχνάμε ότι έχουμε και την 7η δόση των 80 δισ.. Κατόπιν θα αρχίσουν να μας εκβιάζουν για την 7η δόση... Μήπως αμφιβάλει κανείς γι αυτό;

Τι εκλογές και κουραφέξαλα;

Θα μας πάνε καροτσάκι μέχρι το 2013. Και τότε, θα δούνε τι θα κάνουν… Πάντως πολύ δύσκολα θα κάνουν εκλογές. Οι λόγοι που θα επικαλεστούν είναι γνωστοί από τώρα (πιθανή κατάρρευση της οικονομίας και άλλες φαιδρότητες).

Στη συνέχεια θα φροντίσουν να ξεχαστούν (αν δεν θα έχουν ξεχαστεί με όλα όσα θα συμβαίνουν) τα πασοκικα εγκλήματα της διετίας, το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει αρχηγό, οι δεξιοί θα έχουν ήδη ξενερώσει με τις κινήσεις Σαμαρά (ήδη η ΝΔ έχει τεράστιο πρόβλημα που συνεχώς διογκώνεται…). Άρα, επέρχεται «αυτοβούλως» το απόλυτο πολιτικό χάος (ή κενό, αν έτσι το προτιμούν μερικοί)…

Αυτή η κυβέρνηση του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου είναι κατασκευασμένη να λειτουργήσει ως κυβέρνηση για όσο καιρό ο λαός της το επιτρέψει. Δεν σκοπεύει σε εκλογές, γιατί γνωρίζει το υπάρχον πολιτικό σύστημα ότι θα τις χάσει με τραγικά ποσοστά. Πρόκειται στο μεγαλύτερο μέρος, για την παλιά κυβέρνηση, με τους συνεργαζόμενους μαζί της (στο παρασκήνιο μέχρι πρότινος, από τώρα και στο προσκήνιο -ΛΑΟΣ ), καθώς και με λίγα στελέχη της Ν.Δ., να περιφέρουν την αυταρέσκειά τους, σε καίρια πόστα. Ο ίδιος ο Παπαδήμος είναι δοτός. Δεν δίνει λογαριασμό στο λαό, και ο λαός δεν δικαιούται να του ζητήσει. Το ποσοστό αποδοχής του 80% (κατά το Βήμα ), είναι αντίστοιχο άλλων “δοτών” πρωθυπουργών, άλλων εποχών και καθεστώτων.

Οι δανειστές δεν θέλουν μόνο να πάρουν πίσω τα χρήματα τους… (με το αζημίωτο βέβαια). Θέλουν επιπλέον να ποδηγετήσουν την χώρα -οικονομικά και πολιτικά- ώστε και να απομυζήσουν τον όποιο πλούτο της χώρας και να την αξιοποιήσουν για την υλοποίηση των σχεδίων τους στην ευρύτερη περιοχή.

Εφιάλτες πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Έτσι και σήμερα οι σύγχρονοι εφιάλτες (μεταξύ τους εξέχουσα θέση έχει εκείνος των υπέρβαρων φιλοδοξιών αλλά δεν είναι ο μόνος), δίνουν χέρι βοηθείας στους «εταίρους».

Η ”Πασοκική-μνημονιακή” κυβέρνηση Παπαδήμου υπό την δαμόκλειο σπάθη της 6ης δόσης λειτουργεί εξόφθαλμα εις βάρος της χώρας, η δε παραμονή της την καθιστά άκρως επικίνδυνη για εθνικά θέματα (και όχι μόνο για οικονομικά), αλλά και για το ίδιο το (κακό) πολίτευμα της Ελλάδας.

Εν δυνάμει, η συνέχιση «λειτουργίας» της κυβέρνηση Παπαδήμου σημαίνει αποδοχή του συνόλου του χρέους χωρίς να εξεταστεί αν κάποιο τμήμα του είναι και μπορεί να κηρυχθεί επαχθές. Αυτό σε συνάρτηση με το μέγα θέμα της υπαγωγής του στο Αγγλικό δίκαιο.

Σημαίνει επίσης αποδοχή, στην ουσία, της μνημονιακής πολιτικής που συνοδεύει την δανειακή σύμβαση. Αυτά μάλιστα όταν εντείνεται η κρίση στην ευρωζώνη, κρίση που δεν οφείλεται στην Ελλάδα, είναι εγγενής και ενισχύεται από τις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Συμμετέχοντας η ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου στην ουσία γίνεται συνένοχος
όχι μόνο στα όποια μνημονιακά μέτρα ψηφιστούν από δω και πέρα αλλά και στις προηγηθείσες πολιτικές.

Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια ή να βαφτίζουμε το ψάρι κρέας.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου -εκτός από τα νέα μέτρα- θα υλοποιήσει και μέτρα της κυβέρνησης ΓΑΠ με τα οποία η ΝΔ είχε σφόδρα διαφωνήσει, ή μήπως είχε διαφωνήσει για να υπάρξει θεμέλιο για την επόμενη ημέρα;

Δεν αποτελεί επιχείρημα-δικαιολογία ούτε ” η συνέχεια του κράτους ” ούτε το “αναπόφευκτο” της κατάστασης. Ό, τι θεωρείς λάθος δεν το συνεχίζεις αλλά το αλλάζεις. Διαφορετικά ή έλεγες ψέματα ή συνεχίζεις το ίδιο λάθος. Ό,τι θεωρείς βλαπτικό για την Πατρίδα και την Εθνική Κυριαρχία δεν μπορείς να το δέχεσαι ως μοιραίο, την μοίρα την αποδέχονται οι μοιραίοι, οι πατριώτες την διαμορφώνουν.

Παράλληλα δόθηκε χρόνος (πόσος άραγε;)

α. Στο Πασόκ να ανασυνταχθεί όπως και όσο μπορεί. Στην φαρέτρα του προστέθηκε (και να το θυμηθείτε) το βέλος της συνενοχής της ΝΔ,για το ΛΑΟΣ δεν χρειάζεται να αναφερθούμε.

β. Στην εγχώρια διαπλοκή και στους ξένους εντολοδόχους τους να προετοιμάσουν -αν τους χρειαστεί- διάδοχο σχήμα που θα χορεύει μνημονιακά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους -και όχι μόνο- ο Αντώνης Σαμαράς με τις τελευταίες επιλογές του αυτοπαγιδεύτηκε, αυτοακυρώθηκε ή μήπως ξεμπροστιάστηκε;

Σήμερα, πλέον αυτό είναι ολοφάνερο. Υπό την απειλή της 6ης δόσης ο Αντώνης Σαμαράς έγινε μέρος ενός παζλ που αν ολοκληρωθεί όπως θέλουν οι κατασκευαστές του -πέραν των άλλων και πιο σημαντικών για την Πατρίδα-ο ίδιος θα βρεθεί τσαλακωμένος και ταπεινωμένος ανεπανόρθωτα.

Μπορεί ακόμα να σώσει την παρτίδα; Ναι, αν ακούσει τις πατριωτικές φωνές εντός και εκτός της ΝΔ. Ναι, αν σκεφθεί και πράξει τελικά ως ηγέτης μια χώρας και όχι ως ηγέτης μιας παράταξης που εκτός από πατριώτες (στην μεγάλη πλειοψηφία) κρύβει και εφιάλτες.

Ίδωμεν.

Αν υποθέσουμε ότι, στο άμεσο ερχόμενο διάστημα, δεν θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στην ευρωζώνη –που θα επηρέαζαν την εσωτερική κατάσταση– πως φαίνεται ότι βαδίζουν τα πράγματα μέχρι να γίνουν οι εκλογές;

Θα εφαρμόζεται η ίδια και χειρότερη ίσως μνημονιακή πολιτική, σε αυτό δεν χωράει καμιά αμφιβολία. Δεν είναι παράδοξο; Η ίδια αποτυχημένη πολιτική που οδήγησε, μαζί και με τους χειρισμούς του ΓΑΠ, στο «αναπόφευκτο» της αποδοχής του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές. Οι πρώτες ενδείξεις (προϋπολογισμός, φορολογικό, προαναγγελθέντα χαράτσια στα τιμολόγια της ΔΕΗ) μας λένε ότι η ΝΔ δεν φαίνεται να αντιδρά.

Από επίσημα χείλη της ΝΔ έχει ακουστεί ότι δεν χάλασε ο κόσμος αν οι εκλογές μετατεθούν για τις αρχές του Μάρτη…! Κι εδώ ξεγυμνώνεται η κομματική προτεραιότητα έναντι του εθνικού συμφέροντος. Δυστυχώς…

Η δανειακή πάει για το τέλος του Γενάρη (τυχαία;) και οι διαδικασία του “κουρέματος” θα τραβήξει χρονικά ακόμα περισσότερο. Η χώρα ΣΑΦΩΣ ΘΑ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ώστε και τα δύο να υλοποιηθούν με δυσμενείς όρους γι’ αυτήν.

Μέχρι τον Μάρτιο λοιπόν θα ακολουθείται πολιτική που πλέον θα χρεώνεται και στον Αντώνη Σαμαρά και την ΝΔ. Τον Μάρτιο θα μπει -κατά τα προβλεπόμενα- το θέμα της 7ης δόσης των 80 δισ.

Το οξύμωρο της υπόθεσης; Ο Αντώνης Σαμαράς, χωρίς να έχει ευθύνη για την προηγούμενη ασκηθείσα πολιτική, αναγκάστηκε να αλλάξει στάση και να δεχθεί τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, γιατί ακριβώς αυτή η πολιτική οδήγησε σε αδιέξοδα και έπρεπε να εκταμιευτεί η 6η δόση των 8 δισ. Τώρα είτε το θέλει είτε όχι θα του χρεώνεται συν ευθύνη για μια ίδια πολιτική, που επομένως θα φέρνει νέα αδιέξοδα, μέχρι να έρθει στο προσκήνιο η 7η δόση των 80 δισ.

Ποιος μας λέει ότι και τότε δεν θα καταστούν πολύ περισσότερο «αναπόφευκτα» και για το «καλό» της πατρίδας

1. Η επ’ αόριστον αναβολή των εκλογών
2. Η επιβολή νέων μέτρων
3. Η αποδοχή όρων που θα θίγουν την Εθνική Κυριαρχία στην δανειακή σύμβαση που πιθανόν δεν θα έχει κλείσει μέχρι τότε.

Δυστυχώς μετά την αλλαγή στάσης του Αντώνη Σαμαρά πιστεύω-μακάρι να κάνω λάθος- πως οι όροι που διαμορφώνονται ευνοούν τους δανειστές και την εγχώρια διαπλοκή.

Υπάρχει ακόμα καιρός για αλλαγή πλεύσης; Άγνωστο. Το μόνο βέβαιο είναι πως η κυβέρνηση Παπαδήμου θα προσπαθήσει να αποφύγει τις εκλογές πάσει θυσία… Ακόμη και αν χρειαστεί να «μιλήσει» με τον Ερντογάν…



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Κολοτούυυμπα, κολοτούμπα, για τα σεενα το χτυσα! Πάντα ήημουν πρακτοράκος και ας μηη φαινόμουνα! Προσοχή ! Προσοχή! Οι δύο κολοτουμπιάρηδες πλησιάζουν στο τέρμα..και ναι ! προηγείται ο Καρατζαφέρης!!Ναι! Όμως ξαφνικά ο Σαμαράς με μιά διπλή κολοτούμπα και μια τριπλή πιρουέτα προσπερνά τον Καρατζαφέρη!!και ΝΑΙ! τερματίζει πρώτος και παίρνει αυτός το χρυσό μετάλλιο της προδοσίας!! Ούστ κοπρόσκυλα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άς μην μιλαμε πια για εκλογες για δημοκρατιες και αλλα τετοια παλαιας νοοτροπιας.
    Οι Ελληνες παραδοθηκαν και ειναι αδυνατον να καταλαβουν μετα την χρονια πλυση εγκεφαλου.
    Το 1.000.000 εκατομμυριο των Δ.Υ πολυ συντομα ,οταν θα βλεπουν τουμπανιασμενους στους δρομους τους αλλους,θα συνταχθουν με τους προσκυνημενους,δωσιλογους και προδοτες.
    Με δυο λογια, ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ.
    Τωρα θα μιληση ο ΘΕΟΣ.
    Εμεις ας ειμαστε ετοιμοι και οταν περαση το κακο και οσοι ζωντανοι, να δημιουργησουμε την Ελλαδα που μας πρεπει.
    Οσοι λιγοι, παρακολουθουσαν τον ξεπεσμο της Πατριδος ολα αυτα τα χρονια,ξερουν οτι ο Αρμαγγεδων ερχεται καλπαζοντας και ετοιμαζουν τα σπιτια τους.
    Ξερουν, οτι ειμαστε στη τελευταια πραξη.Ξερουν οτι οι προδοτες που παρισταναν τους πολιτικους αναγκαστηκαν να ριξουν τις μασκες κατοπιν εντολων.
    Ξερουν, οτι το συστημα δεν εχει αλλο δρομο παρα τον δρομο της εσχατης προδοσιας,ελπιζοντας οτι οι τοκογλυφοι θα καταφερουν να νικησουν και τον ΘΕΟ!
    Ξερουν οτι πολυ συντομα χιλιαδες επι χιλιαδων θα γυρισουν σαν αδικες καταρες στους δρομος, με αδειο βλεμμα ψαχνοντας για καμια μπουκια ,μπας και ζησουν και αυτη την μερα.
    Ξερουν και κανουν τα σπιτια τους οχυρα.
    Καλη δυναμη απο καποιον που πανω απο 20 χρονια εβλεπε πισω απο τα φωτα των κομματων τον ιδιο τον δαιμονα του ψευδους και ουδεποτε πιστεψε ουτε μια λεξη απο τα στοματα των εφιαλτων.
    Ηταν μοναχικος ο δρομος αλλα η ΣΗΜΑΙΑ μας η ΠΙΣΤΗ μας και η διχως ορους ΑΓΑΠΗ μου για την Πατριδα,με κρατησαν μαχομενο στο μετεζι.
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιά κυβέρνηση Παπαδήμου; Η χούντα των πουλημένων πρέπει να λέμε! Ας μην ξανα-αποκαλέσουμε "κυβέρνηση" αυτό τον θίασο, νομιμοποιούμε τον φασισμό αποκαλώντας "κυβέρνηση" ένα διορισμένο μόρφωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]