Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ενεργειακά κοιτάσματα 500 δισ. ευρώ στη θάλασσα της Νότιας Κρήτης

Τα 500 δισ. ευρώ μπορούν να αγγίξουν τα έσοδα της Ελλάδας από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην υποθαλάσσια περιοχή της Νότιας Κρήτης, σύμφωνα με τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνη Φώσκολο.

Σύμφωνα με ξένες επιστημονικές δημοσιεύσεις, στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, στην περιοχή νότια των κρητικών ακτών, υπάρχει στερεό αέριο μεγέθους 30 τρισ. κυβικών μέτρων.

Κατά τον Α. Φώσκολο, τα κοιτάσματα αυτά μπορούν να είναι εκμεταλλεύσιμα σε βάθος δεκαετίας ενώ στην πλήρη φάση εκμετάλλευσης θα φτάσουν σε περίπου 25 χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως επισήμανε ο καθηγητής, η αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ΝΔ έως ΝΑ της Κρήτης η Ελλάδα θα αλλάξει ρόλο και από κράτος – καταναλωτής υδρογονανθράκων θα καταστεί κράτος – παραγωγός.

Να σημειωθεί, όμως, πως η εκτίμηση του όγκου αναφέρεται στο ελάχιστο, ενώ το κέρδος της Ελλάδας, επίσης στο ελάχιστο... Ας το σκεφθούμε αυτό και ίσως καταλάβουμε γιατί μας θέλουν πτωχευμένους και σε διαδικασία υποθήκευσης και αρπαγής του εθνικού μας πλούτου υπό καθεστώς μηδενικής εθνικής κυριαρχίας. Μήπως επειδή τα λεφτά είναι πολλά και τα θέλουν όλα δικά τους οι "σύμμαχοι" και "εταίροι" μας;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. οι μνηστηρες ειναι εδω και τρωνε το βιος του Οδυσσεα.δεν τους ενδιαφερει ο πλουτος.τρωνε για να περασει η ωρα... η Πηνελοπη ενδεια! φερει [απο ,στο] βασιλειο!
    σημερα η Πηνελοπη ειναι η ιδια η χωρα ,ο χωρος με το καθαρο νερο..
    οι μνηστηρες δεν φανταζονται τι φερνει ο κουρελής.
    διαβαζουμε τους μυθους,μαθαινουμε τη ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αφου δεν καταφερανε τοσα χρονια να Τιτλοποιησουνε το αυτονοητο την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ κληρονομια αυτου του τοπου..
    (& στα πλαισια του μη χειροτερα το βελτιστον)
    γιατι δεν τιτλοποιουν -με τρεχουσες τιμες- τα κοιτασματα της μανας γης..& να πουν ΟΧΙ στο ΔΝΤ-διαχειριστης...
    & τα "καλα τους"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ελλάδα πάνω από όλα. Θα κάνουμε όλοι το χρέος μας και τίποτε δεν θα περάσει σε ξένα χέρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]