Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Rogoff: Η νέα συμφωνία εξαγοράζει μόνο χρόνο...

  • Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ εντός της 10ετίας
Η συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους μόνο εξαγοράζει χρόνο, καθώς η Ελλάδα θα υποχρεωθεί τελικά να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη εντός της ερχόμενης 10ετίας.

Τα ανωτέρω δηλώνει ο γνωστός καθηγητής του Πανεπιστημίου του Harvard, Kenneth Rogoff. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος έχει διατελέσει και επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.

"Σε μένα η διαδικασία μοιάζει η ίδια, όταν οι Ευρωπαίοι προσπαθούσαν να κερδίσουν χρόνο, εξαγοράζοντας μερικούς μήνες... Τώρα πάνε να εξαγοράσουν χρόνια", δήλωσε ο Rogoff μιλώντας σε συνέδριο της Νέας Υόρκης.

"Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το ευρώ δεν αποδίδει, δεν δουλεύει", συνέχισε για να προσθέσει στη συνέχεια "δεν υπάρχει σταθερή ισορροπία εντός της ζώνης του ευρώ".

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απλά ζήτημα χρόνου μέχρι οι αμφιβολίες των αγορών να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους.

Κατά τον Rogoff, θα υπάρξουν κι άλλες χρεοκοπίες εντός του ευρώ, πέραν της Ελλάδας...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ εντός 6< μηνών εφόσον η Γερμανία ήδη ετοιμάζει την επιστροφή της στο μάρκο εντός 8 -10 μηνών
    Η απόφαση αυτή είναι προιόν του ατελείωτου πολέμου που δέχθηκε το ευρώ απο τα κέντρα επιρροής των ΗΠΑ και των υπαλλήλων αυτών με αποτέλεσμα να κοστίζει πλέον περισσότερα απο όσα προσφέρει το ευρώ σε όλες τις οικονομίες της ΕΕ.
    Η Γερμανία κέρδισε τον απαιτούμενο χρόνο σωτηρίας απο το Ελληνικό χρέος(προιόν ΗΠΑ) και θα τον σφραγίσει με την εκλογή Σαμαρά απο κοινού και μετά των υπο - διάσπαρτων πρώην βουλευτών του πασόκ(ώς ανεξάρτητοι).
    Στην Γερμανία περιμένουν την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την συμμετοχή της χώρας στο EFSF, το επόμενο βήμα θα μετατραπεί σε δημοψίφισμα των Γερμανών το οποίο σε δεύτερη φάση θα καταλήξει σε δημοψήφισμα για το Ευρώ...(κάτι ανάλογο με το ύπουλο Ελληνικό δημοψήφισμα ...για την έξοδο που έρχεται λίγο πρίν ή μετά τις εκλογές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]