Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Kουκουλοφόροι" του συστήματος ή "συστηματικοί" κουκουλοφόροι;

«Kουκουλοφόροι» του συστήματος. Ο κόσμος τούς έχει πάρει πλέον χαμπάρι. Γι' αυτό και τα ψέματά τους ακούγονται τόσο κωμικά όσο ποτέ.

Η Αστυνομία - ισχυρίζονται οι αρμόδιοι - δε βάζει ανθρώπους της (ασφαλίτες, δηλαδή) μέσα στις εργατικές και λαϊκές διαδηλώσεις.

Ποτέ - ισχυρίζονται οι αρμόδιοι - η Αστυνομία δε χρησιμοποιεί προβοκατόρικες μεθόδους, για να συκοφαντήσει και να υπονομεύσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

8/12/2009. Ομάδα των ΜΑΤ και κουκουλοφόροι συνάδελφοί τους, σε πλήρη διάταξη και συνεργασία...

Ποτέ - ισχυρίζονται οι αρμόδιοι - δεν υπέπεσαν στην αντίληψή τους φαινόμενα «συνεργασίας» μεταξύ Αστυνομίας - κουκουλοφόρων...

Επομένως:

Οι ομάδες των «πραιτοριανών», με «φόρμες» και «κράνη», χρώματος μαύρου κατά προτίμηση, με αποστολή να υπονομεύουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις... (που όλοι τους έχουμε δει), απλώς... «δεν» υπάρχουν!

Οι ασφαλίτες με πολιτικά, χωρίς διακριτικά της Αστυνομίας, με ειδικές «φόρμες εργασίας», με στόχο να παρεισφρέουν στις πορείες, να χαφιεδίζουν, να φακελώνουν, να προκαλούν επεισόδια, να κατασκευάζουν «ενόχους» και να συνδράμουν τους ένστολους συμπαίχτες τους
(που όλοι τους έχουμε δει), απλώς... «δεν» υπάρχουν!

Οι ομάδες προβοκατόρων με άνωθεν νομιμοποίηση - δηλαδή, προβοκάτορες κανονικοί - εντεταλμένοι να παίζουν το ίδιο και το ίδιο παιχνίδι, παρέα με τους άλλους κουκουλοφόρους, τους «γνωστούς - αγνώστους»... συναδέλφους τους, σε αυτήν την ατέλειωτη παράσταση για «κλέφτες κι αστυνόμους» (που όλοι τους έχουμε δει), απλώς... «δεν» υπάρχουν!

Δεκέμβρης 2010. Η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου. Μόνο η κυβέρνηση δεν την έχει δει...
*
Και αφού «δεν» υπάρχουν (!), η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, μετά τη δολοφονική δράση των κουκουλοφόρων στο Σύνταγμα και τις καταγγελίες του ΚΚΕ, ζήτησαν στοιχεία (από το... ΚΚΕ!) για όλα όσα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια όλου του ελληνικού λαού!

Ελα, όμως, που το φαινόμενο των ασφαλιτών - χαφιέδων - προβοκατόρων, αυτό το κατασκεύασμα των φανερών και μυστικών υπηρεσιών, είναι μια μεθοδολογία τόσο παλιά, όσο και η μεθοδολογία της προβοκάτσιας εκ μέρους των κατασταλτικών μηχανισμών.

Είναι μια «κολόνια που κρατάει χρόνια» στη Δημοκρατία τους και η αποφορά της είναι πια απόλυτα αναγνωρίσιμη. Αλλωστε, ως προς αυτό, υπάρχουν τα γεγονότα:

Υπάρχουν, για παράδειγμα, τα ντοκουμέντα (βίντεο, μαρτυρίες) που κατήγγειλε η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» στον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για τη σε διατεταγμένη υπηρεσία δράση των προβοκατόρικων μηχανισμών, που ξεπηδούσαν μέσα από τους κόλπους των «προστατών του νόμου», στην απεργία της 15ης Δεκέμβρη του 2010. Μέχρι σήμερα, ο κ. Παπουτσής δεν έχει απαντήσει.

Υπάρχει το μόλις πριν από ενάμιση χρόνο περιστατικό (κάθε άλλο παρά «μεμονωμένο») και συγκεκριμένα στις 17/6/2010, όταν πιάστηκε κυριολεκτικά στα πράσα ασφαλίτης στην πορεία του ΠΑΜΕ, να παριστάνει το διαδηλωτή και να επιχειρεί να προκαλέσει ιδανικές συνθήκες για την επέμβαση της Αστυνομίας (έγινε αντιληπτός από τους διαδηλωτές, καθώς είχε ασύρματο με τον οποίο επικοινωνούσε με την Ασφάλεια. Οι διαδηλωτές τον ακινητοποίησαν, του πήραν ασύρματο και υπηρεσιακή ταυτότητα).

Υπάρχουν, επίσης, και οι σχετικές φωτογραφίες.

«Απολαύστε» τουλάχιστον δύο - όλες θα ήταν αδύνατον να δημοσιευτούν, είναι τόσες πολλές...

Ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι της ΕΛΑΣ σύμφωνα με το "Βήμα"



Η δράση περίπου 50 «μυστικών» αστυνομικών του επονομαζόμενου Τμήματος Ενημέρωσης της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας προκαλεί τα ερωτηματικά και τους υπαινιγμούς για «κουκουλοφόρους της ΕΛΑΣ»! Το τμήμα αυτό με αστυνομικούς που φορούν πολιτικά αναλαμβάνει την επιτήρηση των διαδηλώσεων και κυρίως τις κινήσεις των αντιεξουσιαστών. Επιπλέον, στο ίδιο Τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας λειτουργεί μια άλλη υποομάδα - με σχεδόν αυτόνομη δράση - αποτελούμενη από περίπου 25 άτομα που ονομάζεται «Ομάδα Πληροφοριών», με κύριο στόχο να παρεισφρύει...
στα στέκια των αναρχικών και να συλλέγει πληροφορίες για τις επικείμενες κινήσεις τους.

Ωστόσο, όπως δηλώνουν με κατηγορηματικό τρόπο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, «σε καμία περίπτωση αυτοί οι αστυνομικοί δεν μετατρέπονται σε κουκουλοφόρους, ούτε συμμετέχουν στα επεισόδια. Είναι παράλογο να πιστεύει κανείς ότι θα μπορούσε να συνέβαινε κάτι τέτοιο και να μην αποκαλυπτόταν σε λίγες ώρες...». Σημειώνεται ότι για την δράση των «κουκουλοφόρων αστυνομικών» πραγματοποιείται έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ύστερα από τις καταγγελίες της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ κυρίας Αλέκας Παπαρήγα.

Οι αρμοδιότητες

Σύμφωνα λοιπόν με την κατανομή αρμοδιοτήτων της ΕΛΑΣ, τον «έλεγχο» των κινητοποιήσεων αναλαμβάνει κυρίως το 3ο Τμήμα (Ενημέρωσης) της Κρατικής Ασφάλειας. Κύριος στόχος των αστυνομικών με πολιτικά είναι να στέκονται - χωρίς να γίνονται αντιληπτοί - σε κομβικά σημεία των διαδηλώσεων και να μεταφέρουν πληροφορίες στο επιχειρησιακό κέντρο για ύποπτες κινήσεις ατόμων, για περιστατικά που συμβαίνουν σε περιφερειακούς χώρους κλπ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για λόγους ασφαλείας των πληροφοριών, οι αστυνομικοί αυτού του τμήματος δεν επικοινωνούν με τους ασυρμάτους του συστήματος Tetra της ΕΛΑΣ αλλά κυρίως με τα κινητά τηλέφωνά τους.

Ακόμη, πολλές φορές προχωρούν σε προληπτικούς ελέγχους προκειμένου να εντοπίσουν άτομα με σακκίδια κτλ. που μεταφέρουν βόμβες μολότοφ, τσεκούρια και άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ακόμη η δράση της αυτόνομης «Ομάδας Πληροφοριών» της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας με μυστικούς αστυνομικούς που έχουν μόνιμη απασχόληση την παρείσφρηση στους χώρους των αντιεξουσιαστών.

Οπως λένε ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, «πολλοί από αυτούς τους αστυνομικούς έχουν παρουσιαστικό και αμφίεση που παραπέμπουν σε μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων. Υπάρχει ειδική μέριμνα ώστε να μην γίνουν αντιληπτές οι κινήσεις τους και να μην αποκαλυφθεί η αστυνομική ιδιότητά τους. Οι πληροφορίες που μας παρέχουν είναι μερικές φορές εξαιρετικά χρήσιμες για τα σχέδια των αντιεξουσιαστών, για χώρους που χρησιμοποιούν για αποθήκευση μολότοφ κλπ. Γνωρίζουμε την ταυτότητα ενός μεγάλου ποσοστού των συμμετεχόντων στα επεισόδια όμως είναι εξαιρετικά δύσκολη η τεκμηρίωση κατηγοριών εναντίον τους...».

Στο παρελθόν με τη δράση αντιεξουσιαστικων οργανώσεων ασχολείτο και μια αυτόνομη υπηρεσία - η επονομαζόμενη ομάδα OLAF - της ΕΥΠ που χρησιμοποιούσε σύγχρονα τεχνικά μέσα όπως μικροκάμερες, συστήματα νυκτερινής παρακολούθησης κλπ. Επιπλέον σε παρακολούθηση σταθερών και κινητών τηλεφώνων υπόπτων προχωρά η ΕΥΠ με τη χρήση του συστήματος τηλεφωνικών υποκλοπών.

Από την άλλη πλευρά ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υποστηρίζουν ότι για τρεις βασικούς λόγους δεν ευσταθούν οι υπαινιγμοί ή οι κατηγορίες για αστυνομικούς - κουκουλοφόρους που πρωτοστατούν στα επεισόδια. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «πρώτον αυτοί οι υπαινιγμοί διατυπώνονται την τελευταία εικοσαετία κατ' επανάληψη. Από τέτοιου είδους υπηρεσίες της ΕΛΑΣ πέρασαν αυτή την περίοδο τουλάχιστον 300 έως 500 αστυνομικοί. Είναι δυνατόν αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ένας έστω από αυτούς να μην έβγαινε και να κατήγγειλε αυτή τη "μεθόδευση"; Να μην προχωρούσε σε σχετική καταγγελία κάποιος συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ; Επιπλέον υπάρχει κι ένας δεύτερος λόγος: οι εκατοντάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ που γίνονται στόχος των κουκουλοφόρων και τραυματίζονται δεν θα έπρεπε κι αυτοί να κατήγγειλαν ότι καίγονται και έχουν σοβαρά τραύματα από τους ίδιους τους συναδέλφους; Μπορεί να φαντασθεί κανείς ότι υπάρχει τέτοιου είδους ιδιότυπη αλληλεγγύη ή μαζική συμφωνία της... σιωπής στην ΕΛΑΣ;».


Επιπλέον οι ίδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επισημαίνουν ότι «αν προσέχει κανείς επί καθημερινής βάσης τις αναφορές σε δικτυακούς τόπους κι έντυπα αντιεξουσιαστών ουδείς αρνείται ότι αυτοί πρωτοστατούν στα επεισόδια και ποτέ δεν αναφέρουν ότι αστυνομικοί κρύβονται πίσω από τις κουκούλες...».

Οπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής κ. Σπήλιος Κρικέτος «όποιος έχει σχετικά στοιχεία να τα καταθέσει στον εισαγγελέα. Ομως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομπρέλα και πιο πυκνή ομίχλη από αυτούς τους ισχυρισμούς σε όσους πρωταγωνιστούν σε αυτά τα επεισόδια και τραυματίζουν τους συναδέλφους μου. Βοηθούν τους αντιεξουσιαστες να συνεχίσουν ανενόχλητοι την καταστροφική δράση τους...».


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Όσο το σύστημα διαισθάνεται ότι απειλείται, τόσο πιο πολύ χάνει τον έλεγχο και αφήνει να του πέσει η μάσκα. Ζούμε την απόλυτη παρακμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το πιθανοτερο
    οι κουκουλοφοροι να ειναι πρακτορες
    ξενων δυναμεων........
    αλλα ο Μπογιοπουλος με αυτους τους κουκουλοφορους συμπλεει
    στην υπερασπιση της παρανομης λαθρομεταναστευσης.............
    ο Μπογιοπουλος ειναι εμμισθο στελεχος στο ποιο Σταλινικο ΚΚ της Ευρωπης..........
    αλλα μαλλον στο μοναδικο ΚΚ της Ευρωπης.........
    ειμαστε η μοναδικη χωρα της Ευρωπης ,στην οποια υπαρχει
    ΚΚΕ...........
    ΕΝΑ ΚΚΕ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
    ΚΑΙ ΕΔΙΩΧΝΕ ΤΙς ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    Ανενταχτος-πρωην αριστερος(αν αριστερα ειναι αυτη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 26 Οκτωβρίου 2011 9:49 π.μ.

    Χρειάζεται προσοχή και σύνεση. Άν δηλαδή σου ζητάνε να παίρνεις μισθό Βουλγαρίας για να επενδύσουν στην Ελλάδα (πράγμα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή) θα συναινέσεις για να μη χάσεις τις επενδύσεις;
    Και αυτό το θέμα με τους λαθρομετανάστες έχει καταντήσει αηδία. Κατηγορείτε όλοι τους αριστερούς που ζητάνε να τους φερόμαστε σύμφωνα με τις επιταγές του ανθρωπισμού ΑΦΟΥ κάποιοι τους κουβαλάνε εδώ μέσα, αλλά δεν αναρωτιέστε ΠΟΙΟΙ τους επιτρέπουν να στοιβάζονται στην Ελλάδα. Μας φταίει ο γάϊδαρος και χτυπάμε το σαμάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]