Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παπανδρέου και Μέρκελ δεν θα "επιβιώσουν"


Η Ελλάδα θα πτωχεύσει, η Ιρλανδία επίσης και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα «εκδιωχθούν» καθώς η οικονομική κρίση στην Ευρώπη θα εξελίσσεται.

Αυτά ισχυρίζεται ο Αμερικανός συγγραφέας Michael Lewis στο νέο του βιβλίο «Boomerang: Travels in the New Third World» (Μπούμερανγκ: Ταξίδια στο νέο Τρίτο Κόσμο).

Το βιβλίο βασίζεται σε μία τριετή λεπτομερή έρευνα σε Ισλανδία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Γερμανία και Καλιφόρνια, αποκαλύπτοντας πτυχές των δεινών της παγκόσμιας οικονομίας και τα εθνικά χαρακτηριστικά πίσω από αυτες.

«Η Ελλάδα χρεοκοπεί, έτσι δεν είναι; Ήδη αναδιαρθρώνουν. Όπως και αν θέλετε να το πείτε, η Ελλάδα πτωχεύει», λέει ο Lewis είπε σε συνέντευξή του στο Reuters. «Το μόνο ερώτημα είναι πώς», προσθέτει.

«Δεν νομίζω ότι η Μέρκελ πρόκειται να επιβιώσει στη Γερμανία και δεν νομίζω ότι ο Παπανδρέου πρόκειται να επιβιώσει στην Ελλάδα - καθώς έχουν αποξενωθεί πολύ από τους λαούς τους», είπε.

Ο Lewis πιστεύει ότι οι προσπάθειες των Ευρωπαίων ηγετών να σώσουν την Ελλάδα ξανά και να αποτρέψουν τη μετάδοση σε Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία ή ακόμα και στην Ισπανία, αναβάλλει μονάχα το αναπόφευκτο.

Αν και ο Michael Lewis τονίζει ότι κανείς δε γνωρίζει πώς θα εξελιχθούν ακριβώς οι καταστάσεις, οι προβλέψεις του εξετάζονται ενδελεχώς καθώς πρόκειται για έναν από τους πλέον δημοφιλείς συγγραφείς στις ΗΠΑ, με πολλά best seller στο ενεργητικό του, αλλά και έναν επιφανή δημοσιογράφο.

Με την παγκόσμια αγορά σε αναταραχή τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με τους φόβους ότι Ελλάδα μπορεί να πτωχεύσει, ακόμη και εν αναμονή μιας δεύτερης διάσωσης, Lewis λέει ότι η όποια χρεοκοπία «θα είναι πολύ άτακτη» και «η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ, με τους πιστωτές να υφίστανται τεράστιες απώλειες».

Όσον αφορά στην Ιρλανδία, ο Lewis τονίζει ότι δεν πιστεύει πως «θα τη γλυτώσει».

Η διαφορά μεταξύ Ιρλανδίας και Ελλάδας, σύμφωνα με τον Αμερικανό συγγραφέα είναι ότι «οι Ιρλανδοί έχουν ένα μεγαλύτερο ταλέντο στον να υποφέρουν. Εάν επιβάλλονταν στους Έλληνες ό, τι η Ιρλανδική κυβέρνηση επέβαλε στον ιρλανδικό πληθυσμό, θα είχαμε πυροβολισμούς».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]