Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ: Η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει την πιο σκληρή δοκιμασία της Νομισματικής Ένωσης.


ΒΕΡΟΛΙΝΟ - (Dow Jones) - Η Γερμανία δεν μπορεί να ευημερήσει χωρίς την Ευρώπη, η ευρωζώνη βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο σκληρή δοκιμασία από την ίδρυσή της, και οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι η κρίση του χρέους δεν θα εξαπλωθεί από την Ελλάδα προς άλλες χώρες, δήλωσε την Τετάρτη η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

"Πρέπει να επιλύσουμε την παρούσα κρίση και να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος», δήλωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι θέλει να πιέσει για να ληφθούν βιώσιμες αποφάσεις σε μια κρίσιμη συνάντηση των ηγετών των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το αργότερο την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Η Μέρκελ, πριν την συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών, μιλούσε στη βουλή της Γερμανίας, το Bundestag, πριν από μια κρίσιμη κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τα προτεινόμενα σχέδια για το πώς να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,.

Η Μέρκελ αναγνώρισε ότι για χρόνια τα μέλη του ευρώ ήταν σε θέση να αυξήσουν το δημόσιο χρέος χωρίς να τιμωρούνται από τις αγορές μέσω υψηλότερων επιτοκίων ή από το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Αναφέρθηκε επίσης στην παράταση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις χώρες της ευρωζώνης.

Δήλωσε επίσης ότι η Ιρλανδία είναι πίσω σε μια θετική τροχιά, και ότι η Ελλάδα έχει αρχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που επιβάλλουν ένα βαρύ φορτίο στον ελληνικό πληθυσμό, ο οποίος "αξίζει το σεβασμό μας και μια βιώσιμη προοπτική" στην Ευρώπη.

Τα σωστά συμπεράσματα πρέπει να συναχθούν από την έκθεση των διεθνών πιστωτών της Ελλάδας, η οποία δείχνει ότι η χώρα της Μεσογείου βρίσκεται στην αρχή μιας μακράς πορείας, δήλωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συμβάλει και ότι οι αποφάσεις που λήφθηκαν στην Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου δεν μπορούν πλέον να εφαρμοσθούν.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]