Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κρίση τορπιλίζει τους αγωγούς φυσικού αερίου


Μετά από την πρόταση της BP για την κατασκευή ενός αγωγού που παρακάμπτει πλήρως την Ελλάδα, αφαιρώντας της τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα που συνεπάγεται η κατασκευή του αγωγού στο έδαφος μας, έρχεται ακόμα ένα κακό μαντάτο από το Αζερμπαϊτζάν.

Η κυβέρνηση του Μπακού ανησυχεί για την δυνατότητα της ΔΕΠΑ να αντλήσει τα αναγκαία κεφάλαια για την κατασκευή του ITGI. Το “Κέρδος” αναφέρεται με άρθρο του σε σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων του Αζερμπαϊτζάν.

Η κρίση τορπιλίζει τους αγωγούς φυσικού αερίου

‘Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Αζερμπαϊτζάν, για την δυνατότητα υλοποίησης όσων υπόσχονται οι μέτοχοι της κοινοπραξίας ITGI, λόγω της έντονης οικονομικής κρίσης που επικρατεί σε ‘Ελλάδα και Ιταλία που ως γνωστό συμμετέχουν με τις εταιρείες ΔΕΠΑ και Edison στο επιχειρηματικό σχήμα που διεκδικεί τη μεταφορά του φυσικού αερίου από το κοίτασμα – μαμούθ Σαχ Ντενιζ ΙΙ.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην χώρα του Καυκάσου είναι τηλεγράφημα του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων από το Μπακού, το οποίο καταθέτει το προβληματισμό που επικρατεί στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν για το κατά πόσο ο ITGI θα βρει τράπεζες πρόθυμες στην περιοχή να χρηματοδοτήσουν το project, λόγω της κρίσης ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.

Επιπλέον, στο τηλεγράφημα αμφισβητείται η δυνατότητα της ΔΕΠΑ να χρηματοδοτήσει από μόνη της το εγχείρημα, καθώς βρίσκεται υπό πώληση, ώστε να εισφέρει έσοδα απαραίτητα για την κάλυψη του στόχου που έχει τεθεί από τους δανειστές στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]