Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία ανατρέπει την ισορροπία στο Αιγαίο


Η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομικό πόλεμο. Την ώρα που το υπουργείο Άμυνας περικόπτει τα επιδόματα των στρατιωτικών και η τρόικα ασκεί αφόρητες πιέσεις, οι γείτονες μας Τούρκοι ανατρέπουν κάθε ισορροπία στο Αιγαίο δαπανώντας 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια για αμυντικούς εξοπλισμούς μέσα στο 2011.

Η ηγεσία της πολεμικής αεροπορίας φωνάζει προς πάσα κατεύθυνση, αλλά εις ώτα μη ακουόντων.

Τα χρήματα, ακόμα και για ανταλλακτικά των αεροσκαφών, έχουν στερέψει.

Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ είχε δημοσιεύσει τους εξοπλισμούς του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και είναι συγκλονιστικοί.

Η Τουρκία εξοπλίζεται με επιθετικά ελικόπτερα που κοστίζουν 7 δισ. δολάρια. Παραλαμβάνει έξι νέα υποβρύχια ύψους 3 δισ. δολαρίων.

Ακόμη παρέλαβε 30 αεροσκάφη τύπου F-16 Block 50 και ετοιμάζεται να παραλάβει άλλα 100 μαχητικά αεροσκάφη F-35 που το κόστος τους θα ξεπεράσει τα 15 δισ. δολάρια.

Με όλες τις παραπάνω δαπάνες, αλλάζουν δραματικά οι ισορροπίες στο Αιγαίο.

Οι επιτελείς του ΓΕΑ με συνεχή υπομνήματα παρακαλούν τις προηγούμενες αλλά και την τωρινή πολιτική ηγεσία να κάνουν κάτι, ώστε να μην ανοίξει πολύ η ψαλίδα των εξοπλισμών, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου, γιατί -όπως εξηγούν- η κατάσταση σε λίγο θα είναι ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη.

Η ηγεσία συμφωνεί με τις διαπιστώσεις τους, αλλά ακόμα το σκέφτεται.

Το τραγικό στην όλη ιστορία ήρθε από την αντίδραση της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Φιλανδίας, που πάγωσαν τη δωρεά των Αμερικανών προς την Ελλάδα, ήτοι 400 άρματα μάχης Μ1Α1.

Οι Αμερικανοί δώριζαν τα άρματα γιατί κερδίζουν από τα ανταλλακτικά και τα πυρομαχικά. Το συγκεκριμένο δώρο, αξίας 4 δισ. ευρώ οι Τούρκοι το πολέμησαν κινητοποιώντας το λόμπι τους στις ΗΠΑ.

Οι Γερμανοί αντέδρασαν, κινητοποιώντας τους Αυστριακούς και τους Φιλανδούς μέσα στην Ευρωβουλή, γιατί θέλουν να έχουν το μονοπώλιο στα Leopard.

Η πραγματικότητα είναι ότι ουσιαστικά δεν έχουμε μόνο οικονομικό πόλεμο, αλλά κινδυνεύουμε από παντού.

Οι ειδικοί αναρωτιούνται: "Οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να αποφασίσουν για απλά θέματα, θα αποφασίσουν σε περίπτωση που δεχθούμε προσβολή από την Τουρκία; Ώσπου να αποφασίσουν θα έχουμε χάσει τα μισά νησιά μας", υπογραμμίζουν.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΥΛΕΥΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς το παρον τους καιει τους Τουρκους το Καστελλοριζο!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας αγοράσουμε 100 αεροπλάνα και 500 τανκ.Και γιατί όχι και 300 αεροπλάνα για να έχουμε και υπεροπλία!!Το αν θα πεθάνουν 2.000.000 φτωχοί Έλληνες από την πείνα δεν έχει καμμία σημασία.Εδώ κλείνουν οι κλινικές από τα νοσοκομεία και οι σχολικές βιβλιοθήκες και κάποιοι ονειρεύονται καθεστώτα τύπου Βόρειας Κορέας.Και η Βόρεια Κορέα έχει πανίσχυρο στρατό, αλλά ήδη 3.500.000 πολίτες της έχουν πεθάνει από πείνα τα τελευταία χρόνια.Σε λίγο δεν θα υπάρχουν καν άνθρωποι για να χειριστούν αυτά τα όπλα που θα αγοράσουμε από Αμερικανούς, Γάλλους και Γερμανούς ξεπουλώντας τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ανώνυμος 10:16μ.μ. επαγγελματίας ΠΑΣΟΚΟΣ από BLOG σε BLOG ΓΥΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΓΜΑ...ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΠΑΣΟΚΟ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑ.....ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΑΝ ΘΑΥΜΑΖΑΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ....ΠΑΣΟΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωστε υπαρχουν ακομη πρασινα κουκια; η ειναι απλως γραικυλοι;
    Τι να τα κανω τα νοσοκομεια και τα σχολεια αν δεν εχουμε Εθνος;
    Παντως πολυ συντομα ολοι εσεις τα πρασινοκοκκινα μπλε κουκια θα ντρεπεστε τα παιδια σας και τους γυρω σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ο Ανώνυμος 11:34μ.μ., βλέπω απεφάνθης κιόλας για την κομματική μου ταυτότητα.Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος πολέμιος του ΠΑΣΟΚ από εμένα και επίσης ούτε αριστερός είμαι.Δεξιός είμαι και αληθινός πατριώτης και όχι πολεμοχαρής και πράκτορας των Αμερικανών όπως εσύ.Τα τανκ της οικονομικά χρεοκοπημένης Αμερικής δεν έρχονταν "τζάμπα" και όποιος το υποστηρίζει είναι ή ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΦΕΛΗΣ ή ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ και ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ.Τα αμερικανικά τανκ που είναι ξεσκισμένα από τον πόλεμο του Ιράκ από το 2003 και μολυσμένα με εμπλουτισμένο ουράνιο, πέρα από τα υπέρογκα έξοδα μεταφοράς και επιδιόρθωσης, απαιτούν έξοδα πυρομαχικών, συντήρησης και εκπαίδευσης προσωπικου που όλα θα τα αναλάβουν Αμερικανικές εταιρίες.Ταυτόχρονα διπλωματικοί κύκλοι διαρρέουν ότι η πληρωμή των Αμερικανών θα γινόταν σε "είδος" με ανταλλάγματα στο Σκοπιανό για την εισδοχή τηε γείτονος σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, καθώς και στις ερχόμενες αποκρατικοποιήσεις υπέρ Αμερικανικών εταιριών.Αν κάποιοι θέλουν να πουλήσουν την Ελλάδα για μερικα παλιά Αμερικανικά τανκ να το δηλώσουν ευθαρσώς ότι είναι απόγονοι ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ και ΠΡΟΔΟΤΩΝ!Επίσης όποιος θέλει τα παλιοσίδερα των Αμερικανών να φροντίσει να κάνει δωρεά στο κράτος τα ανταλλακτικά για τα υπόλοιπα οπλικά συστήματα των ενόπλων δυνάμεων που εδώ και μήνες απαιτούν επιδιόρθωση και δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για βίδες.Χορτάσαμε από τα παχιά τα λόγια του κάθε πατριδοκάπηλου πολέμαρχου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι γερμανοι τους βαζουν ενω εχουν μπει αυτοι ηδη μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλος πάντων..Ουφ..Είπα κιεγώ. Υπάρχει ακόμη Πασόκος? Ευτυχώς που διέψευσε ο 10:16..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]