Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διασπορά... ερευνητικών σκαφών και στο Αιγαίο, κάνει η Τουρκία


Η Τουρκία συνεχίζει το μέχρι στιγμής τουλάχιστον ανώφελο παιχνίδι της…διασποράς ερευνητικών σκαφών! Μετά από την Ανατολική Μεσόγειο, η Άγκυρα επιχειρεί να παίξει το ίδιο παιχνίδι και στο Αιγαίο,μέχρι στιγμής πολύ μετρημένα και προσεκτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Τετάρτης, εμφανίστηκε το ερευνητικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας Cubuklu (A-594) και πέρασε δίπλα από την νησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα) στο Β.Αιγαίο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται το συγκεκριμενο σκάφος, ωστόσο πηγές του ΥΕΘΑ διευκρίνησαν, ότι “δεν έχει γίνει καμία παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας”.

Την ίδια ώρα η Τουρκία,χρησιμοποιεί το ιταλικό σκάφος Explora για εργασίες χαρτογράφησης των τουρκικών παραλιών στη περιοχή απέαντι από το Καστελόριζο. Οι ιταλοί είναι εξαιρετικά τυπικοί, όπως λένε από το ΥΕΘΑ και διόρθωσαν άμεσα στοιχεία Navtex όταν ζητήθηκε από την Αθήνα.

Παρόλα αυτά όλη αυτή η κινητικότητα προκαλεί επιφυλακή.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. “δεν έχει γίνει καμία παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας”.....διοτι τα ξεπουλησαμε κι αυτα!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως το Βήμα είχε άρθρο σήμερα ότι η μηχανή της 40χρονης σακαράκας Πίρι Ρέις δεν βάζει μπρος και τη γύρισαν πίσω στη βάση της. Ούτε ένα μπαμπούλα της προκοπής δεν είναι ικανοί να φτιάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]