Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας ζήτησε εκλογές από τον Παπούλια


Πάνω από μισή ώρα διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια να αναλάβει τις ευθύνες που έχει και απορρέουν από το Σύνταγμα, καλώντας τον στην ουσία να πράξει το μοναδικό ίσως πράγμα που έχει στην αρμοδιότητά του.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την απόλυτη ευχέρεια από το Σύνταγμα να επιλέξει τους τρόπους για να προφυλάσσει το Σύνταγμα, τους νόμους και την εθνική ακεραιότητα της χώρας μας», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Ο λαός μας είναι οργισμένος. Υπάρχει μια αίσθηση κατάφωρης αδικίας, ταπείνωσης και λεηλασίας και έχουμε ευθύνη να προλάβουμε εξελίξεις, για να μην βρισκόμαστε μπροστά σε δυσάρεστα γεγονότα, που ορισμένες φορές αδικούν και πρόσωπα και θεσμούς, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία μας», δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Μετά το πέρας της συνάντησης, τόνισε ότι «οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν αποδειχθεί εγκληματικές, καθώς διαλύουν την κοινωνική συνοχή, συρρικνώνουν την εθνική κυριαρχία και εκφυλίζουν την ίδια τη Δημοκρατία».

«Ήρθα σήμερα στον κατά το Σύνταγμα ρυθμιστή σου πολιτεύματος να του καταθέσω ότι υπάρχει μία πρωτοφανής δυσαρμονία της ασκούμενης πολιτικής με τη λαϊκή βούληση», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι εξήγησε στον κ. Παπούλια πως «η άμεση προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία αποτελεί προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος» και πως[...] η αλλαγή της οικονομικής πολιτικής αποτελεί «προϋπόθεση για την κοινωνική ομαλότητα».

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί πριν από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]