Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μία παράξενη απεργία στην ΕΥΠ!!!

Η λιτότητα χτύπησε και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Έτσι, οι πράκτορες και οι υπάλληλοι της ΕΥΠ κατέβηκαν σήμερα (13/10/2011) το απόγευμα στο προαύλιο υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιώντας λευκή απεργία λόγω των τεράστιων περικοπών στα εισοδήματα τους! Επειδή δεν επιτρέπεται να απεργήσουν βγήκαν στον προαύλιο χώρο και αρνούνται να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους...

Κατάντια ή άλλη μία "υπέρβαση" της κυβέρνησης Παπανδρέου, αφού τα επιδόματα της ΕΥΠ έχουν εφαρμοσθεί με νόμο;

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη σημερινή πρωτοφανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υπαλλήλων της Ε.Υ.Π:

«Προκαλεί τουλάχιστον απορία η απόφαση της κυβέρνησης να μην εξαιρέσει από το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου όσους υπηρετούν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), τη στιγμή που αποφάσισε να εξαιρέσει όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.

Και σίγουρα προκαλεί έκπληξη η επιμονή του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε αυτή τη λανθασμένη απόφαση, που αντιμετωπίζει με άνισο τρόπο μία τόσο σημαντική για την εθνική ασφάλεια υπηρεσία.

Επιμονή, η οποία οδήγησε στο πρωτοφανές φαινόμενο, διοργάνωσης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας από το προσωπικό της ΕΥΠ έξω από τα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας!

Ρωτούμε:

Όταν ο κ. υπουργός δήλωνε ότι “η δουλειά των εργαζομένων στην ΕΥΠ συμβάλλει στην ασφάλεια των πολιτών, στην καταπολέμηση της ανομίας και την ενδυνάμωση της Ελληνικής Δημοκρατίας", ήταν λόγια του αέρα;

Έχουμε ξαναπεί και θα το λέμε με κάθε ευκαιρία: Στα θέματα της ασφάλειας και της προστασίας της χώρας και των πολιτών, δεν χωράνε ούτε λογιστικοί υπολογισμοί, ούτε μικροκομματική ή επικοινωνιακή διαχείριση.

Οι στιγμές απαιτούν σοβαρότητα, την οποία, δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει».

Φαίνεται πως το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΥΠ, μάλλον... κοιμήθηκε και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματα των υπαλλήλων - πρακτόρων.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Δυστυχώς η νέα συνδικαλιστική ηγεσία επιλογής (και επιβολής) Καρχιμάκη μας οδήγησε εδώ. Ο προηγούμενος πρόεδρος ήταν και αγαπητός και σεβαστός σε όλους τους υπαλλήλους. Ήταν ΠΑΣΟΚ, αλλά τον σέβονταν όλοι οι νεοδημοκράτες και επιπλέον συνεργαζόταν τέλεια με Σταυρακάκη, Αποστολίδη και Κοραντή. Τον εξουδετέρωσαν με τρόπο μαφιόζικο, εντελώς βαθυπασοκικό οι εκλεκτοί της τωρινής ηγεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως κοιμήθηκαν οι τσαρλατάνοι της παράγκας τις
    Ο(ι)ΜΕ. Ασχολούνταν βλέπετε με την εκτόξευση λάσπης προς τους αντιπάλους τους και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν... Πάντως δεν εκαναν λευκή απεργία. Μια ολιγόλεπτη διαμαρτυρία έκαναν η οποία διαλυθηκε και γρήγορα γιατί δεν είχε πολύ κόσμο. Οι συνάδελφοί τους βλέπετε τους πήραν μυρωδιά τι χουμάσια είναι και δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τουζ. Το θένα είναι ότι έχασαν ένα σίγουρο επίδομα που ήταν κατοχυρωμένο και με νόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα πάντως πολύ στημένα μου φαντάζουν όλα αυτά... Μήπως το κάνουν για να βοηθήσουν τους δικούς τους "συνδικαλιστές" να ρεφάρουν συνδικαλιστικά ώστε να μπορέσουν να τους "καθιερώσουν" στη συνείδηση του κόσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]