Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τρισέ προβλέπει κατάρρευση


Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ προήδρευσε για τελευταία φορά μιας συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς από την 1η Νοεμβρίου, στη θέση του και στα… προβλήματά του θα βρίσκεται ο Ιταλός Μάριο Ντράγκι.

Το «long goodbye» του Γάλλου τραπεζίτη, επί θητείας του οποίου η ΕΚΤ εξελίχτηκε στο τελευταίο οχυρό για τη διάσωση της ευρωζώνης, συνεχίστηκε σήμερα, με ομιλία που εκφώνησε στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εκεί, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ υποστήριξε ότι η κρίση την οποία διέρχεται η ευρωζώνη είναι συστημική, και δεν έκρυψε την ανησυχία του για τους κινδύνους που συσσωρεύονται, τόσο για την πραγματική οικονομία, όσο και για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

Κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνεργαστούν με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση αποτελεσματικών πολιτικών, που θα λειτουργήσουν ως πειστική απάντηση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Ζήτησε να υπάρξει νέα χρηματοδοτική ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των ευρωπαϊκών τραπεζών, ώστε να θωρακιστούν περισσότερο απέναντι στις συνέπειες μιας σύνθετης και περίπλοκης κρίσης, έδειξε ωστόσο το EFSF ως την πηγή άντλησης ρευστού, αφήνοντας εκτός… νυμφώνος την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ δεν ξέχασε την Ελλάδα, και τον ρόλο της χώρας μας στη διεθνή συγκυρία. Σχολίασε λοιπόν ότι η Ελλάδα αποτελεί το παράδειγμα χώρας που επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά. Εννοώντας την… πλαδαρή διαχείριση των δημοσιονομικών μεγεθών του τόπου. Μόνο που ξέχασε να αναφερθεί και στην… ανάρμοστη απάθεια των Ευρωπαίων. Οι οποίοι ήξεραν, έβλεπαν, αλλά σιωπούσαν.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]