Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παιχνίδι με τη φωτιά


Το χθεσινό σκηνικό στο Σύνταγμα είχε μια πρωτοτυπία. Εδώ και πολλά χρόνια το λεγόμενο μαύρο μπλοκ διαλύει τις μεγάλες διαδηλώσεις, μετατρέποντάς τις με τη δράση του σε μια δική του σύγκρουση με τα ΜΑΤ. Αυτή τη φορά οι συγκρούσεις ήταν ανάμεσα στους κουκουλοφόρους και στο μπλοκ του ΚΚΕ. Μέχρι τώρα, το ΚΚΕ απέφευγε επιμελώς να εμπλακεί σε τέτοια επεισόδια. Γι’ αυτό και φρόντιζε οι πορείες του να μη συμπίπτουν με τον χώρο πιθανών επεισοδίων. Η επιλογή των κομμουνιστών διαδηλωτών να παραμείνουν και να διατηρήσουν τον έλεγχο στο Σύνταγμα συνιστά αλλαγή στάσης, δεδομένου ότι είχαν συνείδηση ότι θα προέκυπταν συγκρούσεις. Προφανώς, η αλλαγή αυτή δεν είναι τυχαία. Ο Περισσός μάλλον φοβήθηκε μήπως στο εύφλεκτο περιβάλλον της διάχυτης κοινωνικής οργής πυροδοτηθεί κάποια έκρηξη και χαθεί πλήρως ο έλεγχος.

Κατά πάσα πιθανότητα, το μαύρο μπλοκ είναι διαβρωμένο, αλλά οι κουκουλοφόροι δεν είναι ένα είδος παρακρατικών που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Γι’ αυτήν την κατηγορία νέων, η σύγκρουση με τα ΜΑΤ είναι λόγος ύπαρξης. Δεν πρόκειται για ιδεολόγους. Πρόκειται για αγέλες νεαρών που έλκονται από την αισθητική της καταστροφής, που έχουν μεταλλαχθεί σε τεχνικούς της βίας. Χωρίς πολιτική πλατφόρμα, χωρίς ιδεολογικούς περιορισμούς, είναι απρόσωποι, dark, ριψοκίνδυνοι, καταστροφείς, σκληροί στις μάχες του δρόμου και με διάθεση να βεβηλώσουν τα «ιερά και τα όσια». Με άλλα λόγια, έχουν όλες τις προδιαγραφές και γι’ αυτό κάνουν καριέρα αναμφισβήτητων πρωταγωνιστών στη διψασμένη για θέαμα τηλεοπτική δημοκρατία μας. Με τη δράση τους κλέβουν την παράσταση και κατ’ αυτόν τον τρόπο επικαλύπτουν το μήνυμα των διαδηλώσεων.

Τα προηγούμενα χρόνια, οι κουκουλοφόροι δρούσαν σε ένα ευσταθές πολιτικό και κοινωνικό τοπίο. Γι’ αυτό και το μόνο που κατάφερναν ήταν σποραδικές παρενθέσεις επεισοδίων και καταστροφών. Σήμερα, όμως, το τοπίο είναι ασταθές και εύφλεκτο. Γι’ αυτό και στο πλαίσιο μεγάλων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, όπως η χθεσινή και η προχθεσινή, το μαύρο μπλοκ ενδέχεται να λειτουργήσει αντικειμενικά σαν πυροκροτητής για την ανάφλεξη του συσσωρευμένου και συμπιεσμένου δυναμικού της κοινωνικής οργής. Μόνο τυφλοί από τον φανατισμό δεν βλέπουν ότι η χώρα βρίσκεται με το ένα πόδι στο κενό και στο επίπεδο της δημόσιας τάξης.

Το έργο που παίζεται κάθε λίγους μήνες με τα νέα πακέτα μέτρων δεν είναι μόνο από οικονομικής απόψεως αδιέξοδο και από κοινωνικής απόψεως καταστροφικό. Είναι ταυτοχρόνως και παιχνίδι με τη φωτιά. Το γεγονός ότι χθες είχαμε μόνο ένα νεκρό ήταν ζήτημα τύχης. Ακόμα και μέλη της παραπαίουσας κυβέρνησης ομολογούν ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. . Έχουν βάλει δικούς τους ανθρώπους να παριστάνουν τους αντιπάλους και διχάζοντας τον λαό, καταφέρνουν και τον εξουσιάζουν.

    Ενεργοποιούν τα ένστικτά του και αφού αποσπάσουν την ψήφο του, νομιμοποιούν αυτούς, τους οποίους στην ουσία οι ίδιοι "διορίζουν".

    Αυτό το παιχνίδι συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Οι ξένοι και ντόπιοι φασίστες εξακολουθούν και ελέγχουν τα πάντα, γιατί υπάρχει ένα "στημένο" παιχνίδι" από την εποχή του εμφυλίου …

    Από την εποχή που οι λακέδες των ξένων —και προδότες— μάς βύθισαν στο χάος και στον εμφύλιο σπαραγμό …Από την εποχή που οι χαφιέδες της Δύσης και της Ανατολής συμφώνησαν να κατακρεουργήσουν τον ελληνικό λαό προς ευχαρίστηση των "αφεντικών" τους.
    Αυτοί οι χαφιέδες δημιούργησαν ένα πολιτικό σκηνικό με "είδωλα" της Δεξιάς και της Αριστεράς, που παγιδεύουν τον κόσμο …

    Ένα "στημένο" πολιτικό σκηνικό, το οποίο ποτέ δεν ξεφεύγει από τον έλεγχό τους.

    "Κορωνίδα" αυτού του φασιστικού κυκλώματος είναι το "τρίο" των "αγίων" οικογενειών, που κυβερνά με κληρονομική "συνέπεια" την πατρίδα μας. Το "τρίο" των Παπανδρέου, των Καραμανλήδων και των Μητσοτάκηδων.

    Γύρω από αυτές τις οικογένειες υπάρχει ένα πλήθος οικογενειών, οι οποίες είναι όμοιές μ' αυτές και οι οποίες διατηρούν επίσης μόνιμα πρόσβαση στην εξουσία

    . Οικογένειες προδοτών, δωσίλογων και μαυραγοριτών, οι οποίες όχι μόνον δεν πλήρωσαν τα εγκλήματά τους στην κατοχή, αλλά επιβίωσαν και στην επόμενη εποχή.

    Οικογένειες με εξασφαλισμένο "δικαίωμα" διαδοχής, σε περίπτωση που κάποιο μέλος από αυτό το "τρίο" αρχίσει και "λαχανιάζει".

    ----------------------------------------------
    Διαβάστε ολόκληρα τα κείμενα και ΔΙΑΔΏΣΤΕ ΤΑ
    Επάγγελμα αριστερός
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

    Ελληνική επαγγελματική Αριστερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ηθοποιοί" είναι όλοι αυτοί, οι οποίοι παίζουν σε μια "παράσταση", που δίνει καλούς και σίγουρους μισθούς. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, καμία Δεξιά δεν θα υπήρχε στην Ελλάδα, αν δεν υπήρχε η εξ αρχής "στημένη" Αριστερά.

    Καμία Δεξιά των δωσίλογων δεν θα κυριαρχούσε στην Ελλάδα, αν δεν υπήρχε η Αριστερά των απατεώνων.

    Καμία φασιστική Δεξιά δεν θα κυριαρχούσε, αν την Αριστερά δεν την έλεγχαν αποκλειστικά απατεώνες. Αυτό είναι το όλο κόλπο και αυτό θα περιγράψουμε στο κείμενο αυτό.

    Οι δωσίλογοι και οι μαυραγορίτες της κατοχής κατάφερναν και μονοπωλούσαν την εξουσία χάρη στους απατεώνες που έβαζαν οι ίδιοι "απέναντί" τους σαν πολιτικούς αντιπάλους.

    Οι ψευτοδεξιοί μονοπωλούσαν την εξουσία χάρη τους ψευτοαριστερούς, τους οποίους οι ίδιοι αναγνώριζαν σαν γνήσιους "δημοκράτες" και τίμιους "κοινωνικούς αγωνιστές".

    Αυτοί οι ψευτοαριστεροί, οι οποίοι προέκυψαν από τα ΙΕΚ της Δεξιάς —και με τα "πτυχία" της—, έγιναν στην κυριολεξία "επιτηδευματίες". Επαγγελματίες "αριστεροί".

    Η Αριστερά έγινε χάρη σ' αυτούς επαγγελματικός χώρος. Χώρος εξειδικευμένος στην αναζήτηση των στελεχών του από τον κοινωνικό υπόκοσμο.

    Από εκεί που συνέφερε τη Δεξιά των δωσίλογων ν' αντλεί στελέχη ο "αντίπαλός" της.

    -----------------------------------------------
    Διαβάστε ολόκληρα τα κείμενα και ΔΙΑΔΏΣΤΕ ΤΑ
    Επάγγελμα αριστερός
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

    Ελληνική επαγγελματική Αριστερά
    Η ελληνική Αριστερά είναι η μεγαλύτερη απάτη στην ελληνική ιστορία.
    ...Γνήσιο έργο των πιο μεγάλων απατεώνων της ελληνικής κοινωνίας.
    ...Ο πολιτικός βόθρος της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλα.
    Οπως οι δηδεν,πρωθυπουργοι, υπουργοι,βουλευτες κ.τ.λ, ειναι οργανα σκοτεινων στοων και εκτελουν τα σχεδια των,για την καταστροφη της Ελλαδος,ετσι και αυτοι οι κουκουλοφοροι,ειναι ενα απο τα οπλα τους.
    Κανενα μαντρι και κανενας μητροτσελιγκας,ποτε δεν ειπε στα προβατα την αληθεια.Τους ειπαν τρομοκρατες,αντιστασιακους,αριστερους,δεξιους,γνωστους αγνωστους κ.τ.λ κ.τ.λ. ΓΙΑΤΙ;
    Απλα γιατι τους ηθελαν για να τους βοηθησουν να σκλαβωσουν και διαλυσουν την Πατριδα.
    Δεν ειναι ουτε αγανακτισμενα παιδια! ουτε ιδεολογοι.Ειναι ναρκωμανεις,αρρωστημενα μυαλα και κορμια.Ειναι ετοιμοθανατοι,ειναι μισθοφοροι,ειναι φονιαδες, δεν εχουν ονειρα ουτε αυριο.
    Ειναι αλλος ενας καρκινος της κοινωνιας,δωρο και αυτο των πολιτικων και των μαντριων.
    Ειναι ΝΕΚΡΟΖΩΝΤΑΝΟΙ.Δεν τους υπολογισουμε και πολυ λιγοτερο τους φοβομαστε.
    Θα εξαφανιστουν απο τα Αγια χωματα μας ,οπως θα εξαφανιστουν και οι "Ελληνες" προίσταμενοι τους.ΣΥΝΤΟΜΩΣ.
    Ε.Α ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ.
    Δ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]