Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι θέσεις της "Νέας Ελλάδας"


Η Νέα Ελλάδα, ως κόμμα πολιτών και όχι ως απόκομμα ή παραφυάδα του υπάρχοντος νοσηρού πολιτικού συστήματος, κατανοώντας την ανάγκη πολλών Ελλήνων πολιτών να γνωρίσουν τις θέσεις της, αποφάσισε να τις καταθέσει επιγραμματικά και να γνωστοποιήσει πως ήρθε η στιγμή να απαιτήσουμε την χώρα μας, να εκδιώξουμε τους επίδοξους κατοχείς της πατρώας γης και να εκπαραθυρώσουμε οριστικά και αμετάκλητα όλα τα ανδρείκελα – μαριονέτες που έχουν φέρει την πατρίδα μας στο χείλος του γκρεμού, στα πρόθυρα της απόλυτης καταστροφής.

Όποιος θέλει την πατρίδα μας, ας βρει το θάρρος να μας κηρύξει πόλεμο. Όποιος μας κηρύσσει πόλεμο, θα δεχθεί τα αποτελέσματα που του αρμόζουν.

Η Νέα Ελλάδα καλεί τους Έλληνες να πλαισιώσουν τις τάξεις της για να αρχίσει η Ελλάδα τον δρόμο της ανάκαμψης και της πραγματικής δημοκρατίας και όχι της ολιγαρχίας των εκλεκτών, των παρεών, των συμμαθητών και των αθλίων υποτακτικών των τραπεζιτών.

Υπογραφές και νόμοι της Κυβέρνησης Παπανδρέου

Η Νέα Ελλάδα δεν αναγνωρίζει καμία υπογραφή του καθεστώτος Παπανδρέου. Είτε αυτή η υπογραφή μπήκε για το μνημόνιο (την δανειακή σύμβαση πριν από αυτό) είτε για οτιδήποτε ακολούθησε του μνημονίου. Δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει κανένας νόμος του κράτους που καταπατά το Σύνταγμα. Κι επειδή όλα τα εκτρωματικά νομοσχέδια καταπατούν το Σύνταγμα, τα δικαιώματα και τα κεκτημένα των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα εκθέτουν σε τεράστιο κίνδυνο και την ανεξαρτησία της χώρας, οι νόμοι τους μπορούν να τυπωθούν σε χαρτιά υγείας και να τους δοθούν προς ιδία χρήση.

Τιμωρία όσων συμμετείχαν στην κατοχή της χώρας

Όσοι συμμετείχαν με την υπογραφή τους ή την ανοχή τους στην εξαθλίωση της χώρας, θα τύχουν ειδικής μεταχείρισης. Πρώτον, θα απολέσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα, ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Δεύτερον, θα αντιμετωπίσουν την Δικαιοσύνη, με δικαστές ενόρκους πολίτες. Τρίτον, θα τους αφαιρεθεί ολόκληρη η περιουσία που θα βρεθεί στο όνομά τους ή στο όνομα συγγενή πρώτου βαθμού, οπουδήποτε και αν βρίσκεται αυτή σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Τράπεζες

Σχετικά με τις τράπεζες, η θέση μας είναι επίσης σαφής. Όσες δεν αντέχουν την κρίση, μπορούν να κλείσουν, όπως κλείνουν όλες οι επιχειρήσεις. Πριν να κλείσουν θα επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν πάρει (φυσικά με τον ανάλογο τόκο). Στη θέση που βρισκόμαστε ως χώρα, οι τράπεζες πρέπει να κρατικοποιηθούν προκειμένου να υπάρξει ένας έλεγχος (κυρίως στα παιχνίδια κέρδους εις βάρος της Ελλάδας, στα οποία συμμετέχουν και Ελληνικές Τράπεζες) τέτοιος που θα μπορέσει να βρει και να τιμωρήσει παραδειγματικά εκείνους τους τραπεζίτες που έπαιξαν εις βάρος της πατρίδας μας.

Ασυλία πολιτικών

Η ασυλία των βουλευτών θα πρέπει να υφίσταται μόνο σε θέματα πολιτικής τοποθέτησης. Σε τίποτε άλλο. Εάν παραβιάζουν το νόμο θα τον αντιμετωπίζουν, όπως όλοι οι πολίτες. Ο θεσμός του βουλευτή, του ανθρώπου που ζει υπεράνω του νόμου και απολαμβάνει σειρά ευεργετημάτων που του δίνει ο νόμος, πρέπει να τελειώσει. Καμία δημοκρατία δεν έχει πολίτες διαφόρων ταχυτήτων. Μόνο οι ολιγαρχίες, όπως αυτή που ζει η χώρα από το 1821 και μετά.

Το Χρέος της Ελλάδας

Χρέος της Ελλάδας δεν υφίσταται όσο αυτό δεν ερευνηθεί. Και νομίζω πως είμαστε σαφείς σε αυτό. Από εκεί και μετά, με γνώμονα ΜΟΝΟ το συμφέρον της χώρας και των πολιτών, θα δώσουμε την δυνατότητα αποπληρωμής μόνο εκείνου του χρέους που θα βρεθεί νόμιμο (σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο περί ομολογιακού δανεισμού κρατών).

Ιδιωτικές επιχειρήσεις

Θα κάνουμε έρευνα σε όλους αυτούς που επί δεκαετίες καρπώθηκαν χρήματα από την Ε.Ε. για να αγοράσουν καινούργια μηχανήματα για τα εργοστάσιά τους. Όσοι βρεθούν (και θα είναι πάρα πολλοί αυτοί) πως καρπώθηκαν τα χρήματα χωρίς να προχωρήσουν στις νέες τεχνολογίες και στην αύξηση του δείκτη ανταγωνιστικότητας της χώρας, θα δεχθούν ποινές παρόμοιες με εκείνες των πολιτικών, που αναφέρθηκαν πριν.

Πωλήσεις κρατικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων

Δεν αναγνωρίζουμε την πώληση καμίας κρατικής εταιρείας. Θέτουμε δε επ΄ αμφιβόλω και τις πωλήσεις αρκετών ιδιωτικών (συνεταιριστικών) εταιρειών, που πωλήθηκαν αντί πινακίου φακής, αφού οδηγήθηκαν σε οικονομική δυσχέρεια από τις κυβερνητικές πολιτικές.

Δημόσιοι Υπάλληλοι και απολύσεις

Οι απολύσεις είναι παράνομες. Η Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. σχετικά με το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων της. Θα γίνει, φυσικά, ένας εξορθολογισμός και κατανομή θέσεων που θα αποδώσει στο δημόσιο σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Όποιος υπάλληλος τολμά να ερμηνεύει νόμους, θα απολύεται και θα πληρώνει αποζημίωση προς το δημόσιο αλλά και προς τον πολίτη τον οποίο ζημίωσε με οποιοδήποτε τρόπο. Θα πραγματοποιείται ενδελεχής εσωτερικός έλεγχος ως προς την συμπεριφορά και την απόδοση των δημοσίων υπαλλήλων και των κρατικών λειτουργών.

Χρέη προς το Δημόσιο - Μείωση της ανεργίας

Όσοι χρωστούν στο δημόσιο θα κληθούν να μετέχουν οικονομικά στην δημιουργία εργοστασίων και βιομηχανιών. Η σχέση τους θα είναι σχέση μετόχου χωρίς δικαίωμα ψήφου και οι απολαβές τους θα γίνουν πράξη μόνο όταν εξοφλήσουν ολόκληρο το ποσό που χρωστούν (συν τους τόκους). Μέχρις εκείνου του σημείου δεν θα παίρνουν τίποτε. Άρνηση συμμετοχής θα σημαίνει αυτόματα δήμευση περιουσίας (κινητής, ακίνητης, καταθέσεων και οποιασδήποτε άλλης μορφής)

Δημόσια Έργα και Μεγαλοεργολάβοι

Επειδή κανένα δημόσιο έργο δεν πληροί τις προϋποθέσεις παραλαβής, οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες θα κληθούν να καταβάλουν σημαντικά ποσά για μη σωστή ολοκλήρωση των έργων. Οποιαδήποτε άρνηση καταβολής των ποσών αυτών θα αντιμετωπίζεται με τους τρόπους που ήδη αναφέρθηκαν.

Παιδεία

Σχετικά με την Παιδεία, θα γίνει ένας σοβαρότατος εξορθολογισμός και ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν συγκεκριμένες μέθοδοι αξιολόγησης των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες. Επίσης, στα Πανεπιστήμια, θα εισαχθούν επιστήμονες για να αναλάβουν ακαδημαϊκό (και ερευνητικό) έργο, ενώ θα επιστρέψουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση όσοι ποικιλοτρόπως εισήλθαν και κατέλαβαν θέσεις Πανεπιστημιακών.

Υγεία

Για την Υγεία, τα πράγματα είναι σαφέστατα. Δημόσια υγεία και μόνο δημόσια υγεία. Περιπτώσεις κατά τις οποίες Έλληνες πολίτες θα "οδηγούνται" από την δημόσια στην ιδιωτική υγεία, θα τιμωρούνται βαρύτατα. Τόσο οι εμπλεκόμενοι γιατροί του δημοσίου, όσο και οι εμπλεκόμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας, θα χάνουν τα πάντα. Από πτυχίο (για τους γιατρούς) έως ολόκληρη την επιχείρηση (για τους επιχειρηματίες).

Έλεγχος στην αγορά και στις τιμές αγαθών

Αυστηρότατος έλεγχος της αγοράς για τις τιμές των αγαθών. Όποιος παραβιάζει τις τιμές που θα υποδεικνύει το κράτος, θα γνωρίζει βαρύτατα (με διαπραγματεύσιμα) πρόστιμα που θα επιβάλουν τα δικαστήρια με ενόρκους πολίτες και όχι δημόσιοι υπάλληλοι. Περιπτώσεις, κατά τις οποίες δημόσιοι υπάλληλοι θα κάνουν "τα στραβά μάτια" σε παραβατικές συμπεριφορές επιχειρηματιών, θα τιμωρούνται όπως ήδη έχει αναφερθεί.

Γεωργία - Κτηνοτροφία

Πραγματική στήριξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Η χώρα μας πρέπει να γίνει αυτάρκης στην τροφή και στη συνέχεια αντί να εισάγει, να εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει η Ελλάδα. Η στήριξη αυτή θα γίνει με αντίστροφα μεγέθη, έτσι ώστε να μπορέσουν πρώτα οι μικροπαραγωγοί - αγρότες να εργαστούν προς την κατεύθυνση αύξησης της παραγωγής τους. Δημόσιες εκτάσεις που παραμένουν χωρίς εκμετάλλευση, θα δίνονται στους αγρότες με μικρές αγροτικές επιφάνειες, για να τονωθούν οικονομικά. Οι μεγαλο-αγρότες θα περιμένουν στο τέλος της σειράς που θα δοθούν αυτές οι βοήθειες.

Δημογραφικό

Το πρόβλημα της Ελλάδας με την γήρανση του πληθυσμού της είναι καταγεγραμμένο. Ταυτόχρονα αυτό το πρόβλημα λειτουργεί ανάδρομα και μειώνει την δυναμικότητα της χώρας προς τον αναγκαίο δρόμο της ανάπτυξής της. Με προγράμματα στήριξης των πολυμελών (τρίτεκνων και πολύτεκνων) οικογενειών, αλλά και με προγράμματα στήριξης για την δημιουργία οικογενειών σε ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί, είμαστε βέβαιοι πως θα αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που απαιτεί την άμεση λύση του. Η στήριξη της Ελληνικής Οικογένειας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες στήριξης της ίδιας της πατρίδας μας, η οποία απειλείται ευθέως με αφελληνισμό.

Λαθρομετανάστευση

Η λαθρομετανάστευση, πηγή πολλών δεινών για την οικονομία αλλά και για την κοινωνία, θα αντιμετωπιστεί με πιέσεις προς την Ευρώπη για εφαρμογή της αναλογίας πληθυσμού και μεταναστών. Δεν μπορεί η Ελλάδα να λειτουργεί ως ανοιχτή φυλακή για τους κατατρεγμένους ή τους πάσης φύσεως και λειτουργίας λαθρομετανάστες. Αναγνωρίζοντας πως είναι άνθρωποι που έχουν δικαίωμα για μία καλύτερη ζωή, αλλά και γνωρίζοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να διαγραφεί εθνικά για να εξασφαλισθεί η καθαρότητα των βορείων κρατών της Ευρώπης, οι λύσεις που προτείνουμε είναι απολύτως σαφείς. Όσοι λαθρομετανάστες δεν γίνουν δεκτοί στην Ευρώπη, θα επιστραφούν άμεσα στην Τουρκία (από όπου και κυρίως εισέρχονται) ή στην πατρίδα που δηλώνουν ως τόπο γέννησής τους. Ο ανθρωπισμός είναι ένα «νόμισμα» που έχει δύο όψεις. Όποιος θέλει να βλέπει μόνο τη μία, αυτή την λαθρομεταναστών, καλό είναι να δει και την άλλη όψη, αυτή των Ελλήνων κατοίκων που λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας έχουν μετατραπεί σε «στόχους» ικανοποίησης των αναγκών προς το ζει των λαθρομεταναστών. Σε όσους δεν τα γνωρίζουν ή δεν θέλουν να το αντιλαμβάνονται, υπενθυμίζουμε πως στην Ελλάδα υπάρχουν Έλληνες και αυτοί πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημα της οποιασδήποτε κυβέρνησης.

Εξωτερική Πολιτική

Η πάγια θέση είναι πως η Ελλάδα, η πατρίδα μας, πρέπει να αποκτήσει φίλους πραγματικούς και πρέπει επιτέλους να σταματήσει να δημιουργεί λυκοφιλίες. Αν και ο ισχυρότατος παράγοντας για μια ικανή εξωτερική πολιτική είναι η οικονομία της χώρας, αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας για μία υπερήφανη εξωτερική πολιτική, με την βοήθεια ικανότατων Ελλήνων διπλωματών που σήμερα λοιδωρούνται, προκειμένου να μπορέσει η πατρίδα μας να διαφύγει του εξευτελισμού και της ανηθικότητας που διαφήμισε η κυβέρνηση Παπανδρέου, διασύροντας έτσι τον Ελληνισμό διεθνώς. Η έναρξη λειτουργίας ειδικών ομάδων σχεδιασμού στρατηγικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία θα συνεπικουρείται από ισχυρούς Έλληνες της διασποράς και από λαμπρούς επιστήμονες που έχουν μέχρι σήμερα παραγκωνισθεί από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, αποτελεί τον πρώτο και μέγιστο σκοπό, ο οποίος θα καλυφθεί σύντομα με μετρημένους ενδιάμεσους στόχους. Η εξωτερική πολιτική οφείλει να εμπνέει σεβασμό στους συνομιλητές της χώρας μας και αυτό είναι εφικτό όταν τα πρόσωπα που θα την εκπροσωπούν θα είναι σοβαρά και δεν θα λειτουργούν ως γελωτοποιοί και κάκιστοι εκπρόσωποι της Ελλάδας, θα εκπροσωπούν τον Ελληνικό λαό, τα Ελληνικά συμφέροντα και δίκαια και δεν θα είναι κομματικά φερέφωνα κανενός. Με σαφείς θέσεις απέναντι στην Τουρκία (αρχή ίσων μέτρων), άμεση καθήλωση της Σκοπιανής προπαγάνδας αλλά και των Τσάμηδων, θα σταματήσει άμεσα και η οποιαδήποτε γελοία επίθεση δέχεται η Ελλάδα σήμερα. Το Αιγαίο, η ΑΟΖ, η Θράκη, η Μακεδονία, η Ήπειρος, αποτελούν την καρδιά της Ελλάδας και αυτό θα καταστεί σαφές στον οιονδήποτε εποφθαλμιά μέρος της Ελληνικής γης. Casus Belli και σαφείς προειδοποιήσεις άμεσης τιμωρίας όσων επιχειρήσουν να δοκιμάσουν την Ελληνική ανοχή. Δεν διαπραγματευόμαστε για τίποτε λιγότερο πέρα από τις γενοκτονίες που υπέστη ο Ελληνισμός, πέρα από τις επιθέσεις που σήμερα απειλούν το Αιγαίο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Κύπρο.

Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια

Η Ελλάδα βάλλεται πανταχόθεν, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω ανικανότητας των πολιτικών. Η αγαστή συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις και η συμμετοχή τους στην πολιτική άμυνας της χώρας και απομάκρυνσης κινδύνων που σήμερα την απειλούν, είναι ένα ζήτημα που δεν σηκώνει αναβολή. Ειδικοί επιστήμονες, με την κληρωτή παρουσία Ελλήνων πολιτών, θα λειτουργούν ως μηχανισμοί ελέγχου διαδικασιών που αφορούν την άμυνα της Ελλάδας. Οι πολίτες πρέπει να έχουν τον λόγο, ενώ οι στρατιωτικοί θα πρέπει να λειτουργούν και να προασπίζονται όσα ο νόμος και η επαγγελματική εξειδίκευσή τους επιβάλλουν.

Οι υπηρεσίες εσωτερικής Ασφάλειας, καθώς και η ΕΛ.ΑΣ. θα διαχωρισθούν και θα ακολουθήσουν τις κατευθύνσεις που ο ρόλος του καθενός απαιτεί. Η εσωτερική ασφάλεια, η επίθεση κατά της εγκληματικότητας και η προστασία των Ελλήνων πολιτών, αποτελούν πρώτιστο μέλημα και χρέος όλων όσων υπηρετούν στην Άμυνα και την Ασφάλεια. Όσοι στρατιωτικοί, αστυνομικοί ή άνδρες των υπηρεσιών ασφάλειας, λειτουργήσουν εναντίον ή ελλιπώς ως προς τα καθήκοντά τους, θα διώκονται ποινικά, θα διώχνονται από την υπηρεσία που βρίσκονται, θα τους αφαιρούνται τα χρόνια συνταξιοδότησης, ενώ θα γίνεται περαιτέρω έρευνα στα οικονομικά τους για πιθανή εμπλοκή τους και σε άλλα θέματα της εθνικής ασφάλειας.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

14 σχόλια :

  1. Η Ελλάδα θα βρει την θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αυτό είναι σίγουρο, και η Νέα Ελλάδα γεννιέται την πλέον κατάλληλη στιγμή για να τις δώσει την ώθηση που χρειάζεται για να γίνει αυτό.
    Τα σκουπίδια και τα περιττώματα που είχαν κάνει την Ελλάδα μια χώρα ευτελούς επιπέδου, όπως το δικό τους, και είχαν διαλύσει τα πάντα εδώ και τριάντα χρόνια, για να μιλήσουμε για την νεότερη ιστορία, δεν μπορεί να περιφέρονται ελεύθερα, δεν μπορεί να μην υποστούν τις συνέπειες της Νεμέσεως. Θα ερχόταν η ώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΗ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ,ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ.ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΤΑ ΙΝΙΑ;ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από εδώ και πέρα, πρέπει να γίνει κάτι πάρα πολύ δραστικό για να αντιστρέψει έστω κάποιες από τις διαδοχικές ολέθριες κινήσεις αυτών των δωσίλογων μέσα στα τελευταία δύο χρόνια (και όχι μόνο). Και αυτό διότι έφεραν μέσα στη χώρα μας τους ίδιους τους κατακτητές της, για να κυβερνούν και να την λυμαίνονται. Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει, ίσως δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε, αλλά αν το δει κανείς από την άποψη της εκχώρησης κυριαρχίας, μας έχουν καταντήσει σαν το Ιράκ. Δεν έχει προηγούμενο στη νεώτερη ιστορία μας αυτή η προδοσία.

    Δύσκολη αποστολή, λοιπόν. Οι λύκοι έχουν αφεθεί να τριγυρνούν στην αυλή μας. Αλλά σε κάτι πρέπει να πιστέψουμε γιατί αλλιώς χανόμαστε. Το καθαρό βλέμμα σας και οι προθέσεις σας, που μιλάνε στην ψυχή μας, είναι η ελπίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή η neaellada.gr@gmail.com και info@neaellada.org.gr πάλι κόμμα είναι. Δηλαδή συμβάλλει ενεργά στην επιβίωση καθώς και την διαιώνιση της πραγματικής αιτίας της ελληνικής κρίσης, που είναι το νυν σαθρό πολιτικό σύστημα της αδίστακτα δυναστικής κομματοκρατίας.

    Ει κε πίθηαι: η διάσωση της χώρας μας δεν είναι εφικτή χωρίς τη μεταβολή του σαθρού πολιτικού συστήματος της αδίστακτα δυναστικής κομματοκρατίας (http://contogeorgis.blogspot.com/2011/06/1562011.html).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και πώς περιμένεις αγαπητέ να αντιμετωπισθεί η σημερινή λαίλαπα; Πιστεύεις πως οι πολίτες μπορούν να βγούνε στους δρόμους και να ρίξουν την κυβέρνηση; Το ίδιο πιστεύω κι εγώ. Πιστεύεις όμως πως ο ασύντακτος και η χωρίς προετοιμασία της επόμενης ημέρας ξεσηκωμός των πολιτών θα δώσει αποτελέσματα ουσίας για τους πολίτες ή μήπως θα τους οδηγήσει στο κατόρθωμα ενός ακέφαλου κράτους, το οποίο θα στοχοθετηθεί άμεσα από όσους το εποφθαλμιούν; Μόνο ένα κόμμα πολιτών μπορεί να φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Επειδή έχουν βρωμίσει την πολιτική οι διεθφαρμένοι πολιτικοί, αυτό δεν σημαίνει πως εμείς πρέπει να επιλέξουμε να επιβάλουμε το χάος, χωρίς καμία συντεταγμένη πρόταση για το αύριο. Ας κοιτάξουμε την πραγματικότητα. Πιστεύεις πως είναι έτοιμοι οι πολίτες να ανταποκριθούν στην ωριμότητα που επιβάλλεται; Και πως θα ασκείται η εξωτερική πολιτική; Πώς θα χαράσσεται η οικονομική πολιτική; Πώς θα λειτουργούν οι θεσμοί χωρίς κάποιος να ασκεί πρόγραμμα αλλα και έλεγχο; Επειδή κάποιοι πέρασαν και κατέστρεψαν στην άθλια πορεία τους, εμείς πρέπει να αποφύγουμε τον έλεγχο και να συνεχίσουμε την αταξία των κυβερνήσεων που κατέστρεψαν την χώρα; Επειδή κάποιοι έχουν καταστρέψει τις λέξεις, εμείς θα πάψουμε να τις χρησιμοποιούμε; Και αν μας καταστρέψουν τις σκέψεις, θα πάψουμε να σκεφτόμαστε; Και αν μας καταστρέψουν τα όνειρά μας, θα πάψουμε να ονειρευόμαστε; Και αν μας καταστρέψουν τις ελπίδες, εμείς θα ζούμε χωρίς ελπίδα και χωρίς διάθεση να καλυτερεύσουμε όλα όσα μας περιβάλλουν; Επί της ουσίας, λοιπόν. Η αλλαγή του παρόντος πολιτικού συστήματος είναι εφικτή μόνο εάν θελήσουμε να αλλάξουμε το άρρωστο σύστημα. Πολύ καλή είναι και η αμεσοδημοκρατία, αλλά, θέτω ένα ερώτημα: είναι σήμερα εφικτή; Η απάντηση είναι τραγικά αρνητική. Μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο; έχει η πατρίδα μας αρκετό χρόνο μπροστά της ώστε οι πολίτες να αρχίσουν να εργάζονται για το κοινό καλό, χωρίς ηγεσία, χωρίς κάποιον να χαράσσει έντιμες και ειλικρινείς κατευθυντήριες γραμμές; Ας μην γελιόμαστε. Αυτό δεν γίνεται. Όχι σήμερα, τουλάχιστον; Και τι προτείνεις να συμβεί; Δεν πρέπει να σταματήσει η λαίλαπα; Δεν πρέπει να βρούμε μία πολιτική φόρμουλα η οποία θα επιβάλει συνταρακτικές αλλαγές και θα οδηγήσει σε κάτι πραγματικά καλύτερο; Να περιμένουμε να μας αποτελειώσουν τα μίσθαρνα των τραπεζιτών και του νεοταξισμού; Να περιμένουμε ως πρόβατα στην σφαγή, να βγούμε στους δρόμους χωρίς σχέδιο για το αύριο προκαλώντας την καταστροφή μας ή να συνταχθούμε κάτω από μία πολιτική σκέπη που θα πηγάζει από τους πολίτες και θα απευθύνεται στους πολίτες; Θέλουμε άραγε να προσπαθήσουμε για κάτι ή προτιμούμε να θεωρητικολογούμε τις στιγμές που η πατρίδα μας κινδυνεύει; Με συγχωρείς που εγώ προτιμώ την πρώτη λύση και ακολουθώ τη Νέα Ελλάδα. Εσύ, κάνε όπως νομίζεις. Αλλά στον δρόμο και τον τόπο που οδηγεί η πρότασή σου δεν μπορώ να σε ακολουθήσω. Όχι σήμερα. Σήμερα πρέπει να σώσω την οικογένειά μου, το σπίτι μου, την πατρίδα μου... Οι θεωρίες είναι καλές, αλλά όταν δεν έχουν εφαρμοστικά πεδία, τότε καλό είναι να συνοδεύονται και από τον σχετικό μεζέ... Για να έχει η κουβέντα και... φαντασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και πού είδες αγαπητέ η Νέα Ελλάδα να προτείνει κάτι διαφορετικό από όσα ο κ. Κοντογιώργης μας λέει; Μόνο που η Νέα Ελλάδα προτείνει νέους διαχειριστές, τους φυσικούς διαχειριστές, για την πατρίδα μας, τους Έλληνες πολίτες. Στα γραφόμενα του κυρίου Κοντογιώργη δεν βλέπω διάθεση αλλαγής των πρωταγωνιστών, αλλά μία διάθεση ανακαίνισης, θα έλεγα, του παρόντος σκηνικού. Μήπως, ο κύριος Κοντογιώργης, θα έπρεπε να προσχωρήσει στη Νέα Ελλάδα; Φαίνεται να είναι χρήσιμος άνθρωπος, αν και από το βιογραφικό του φαίνεται πως ήταν χρήσιμος και για τις κυβερνήσεις που πέρασαν από την χώρα... Ναι, αυτές που είναι υπεύθυνες για όλα όσα έγιναν. Εύχομαι ο ίδιος να μην συνήργησε και να νιώθει πως μπορεί να βοηθήσει στην ανάκαμψη της Ελλάδας των πολιτών, και όχι στην διαιώνιση της Ελλάδας των κοπριτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Μόνο ένα κόμμα πολιτών μπορεί να φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα...»

    Όχι κόμμα. Η λέξη ‘κόμμα’ είναι πλέον μία πολλή βαρειά βρισιά στον ελληνικό μας κόσμο.

    Διότι τα κόμματα έχουν κάτι το τέλεια ανθελληνικό, σαν ένα ασφυκτικά στενό, βαφτιστικό κουστούμι γιά τον ελληνικό μας κόσμο. O Alexis-Charles-Henri Clérel de Tocqueville είναι υπεύθυνος γιά το παραμυθάκι του ότι δεν μπορεί να υπάρχει ένα πολιτικό σύστημα χωρίς κόμματα.

    Έτσι, χωρίς απόδειξη· δογματικά! Με τυφλή πίστη στο νυν σαθρό σαθρό πολιτικό σύστημα της αδίστακτα δυναστικής κομματοκρατίας, που και η Νέα Ελλάδα, παρά τις καλές της προθέσεις, συμβάλλει ενεργά στην επιβίωση και διαιώνισή του.

    Ναι, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είμαστε όντως έτοιμοι να ξαναγίνουμε πραγματικοί πολίτες· να ανταποκριθούμε στην ωριμότητα που επιβάλλεται με πρόταγμα την ελευθερία μας. Το μόνο που ζητάμε είναι μία ειρηνική λαϊκή συνάθροιση, με σύμπραξη και συνένωση όλων μα όλων των πολιτικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων, όχι κομμάτων, σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, με προκήρυξη εκλογών γιά την ανάδειξη προσωρινής λαϊκής κυβέρνησης κατά την διάρκεια της συντακτικής εθνοσυνέλευσης που απαιτεί το ελληνικό μας έθος και έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αναφερόμενοι σε "κόμμα" (έστω και ..."πολιτών") ακολουθείτε την κομματική πεπατημένη η οποία ενέχεται για το σημερινό κατάντημα της κοινωνίας μας κι εμφανίζεστε να αγνοείτε ότι και τα υπόλοιπα κόμμματα είναι κόμματα πολιτών και όχι εξωγήινων! Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ είναι κόμματα αποτελούμενα και στηριζόμενα (δυστυχώς!) από έλληνες πολίτες οι οποίοι είναι και το πρόβλημα του εαυτού τους και (δυστυχώς!) όλων ημών των υπολοίπων!

    Από τον πολιτικό λόγο σας απουσιάζει το στοιχείο της επιγνώσεως του πραγματικού προβλήματος που είναι η ίδια η κομματοκρατία ως επακόλουθο της δημοκρατίας ως μήτρας της τυραννίας κατά Πλάτωνα! ("Ουκ εξ άλλης πολιτείας τυραννίς καθίσταται ή εκ δημοκρατίας" Πλ. "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" Βιβλ. Η)

    Όταν, εν μέσω εθνικού ναυαγίου σεις παραμένετε, μεν, με καλές προθέσεις αλλά ανυποψίαστοι τόσο του αιτίου του ναυαγίου όσο και του τρόπου διασώσεως, ο πνιγμός σας είναι βέβαιος. Απλώς, παρακαλούμε, μην επιμένετε να πάρετε και όλους τους υπολοίπους στο βυθό πάνω στον πανικό σας!

    Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
    6977764737

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Καλέντζη, εσείς προτείνετε, δηλαδή, κάτι εκτός δημοκρατίας; Προφανώς είστε το ζωντανό παράδειγμα της φασιστοποίησης της κοινωνίας, εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας των πολιτών... Ακριβώς έτσι γεννήθηκε και το "σοσιαλιστικό" κόμμα του Χίτλερ. Ακριβώς έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Γεωργαντζά
    Θα ήθελα να παρατηρήσω πως σήμερα δεν αρκεί να ρίξουμε την κυβέρνηση Παπανδρέου. Σήμερα πρέπει να βρεθούν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις (αφού δεν σας αρέσει η λέξη κόμμα, και αφού θέλετε να αφαιρούμε λέξεις από το λεξικό μας επειδή κάποιοι τις έχουν βρωμίσει) οι οποίες θα μπορούν να απευθυνθούν στον Ελληνικό λαό, έχοντας συγκεκριμένο σχέδιο για την επόμενη ημέρα.

    Το ότι εσείς πιστεύετε πως ένα συνονθύλευμα πολιτικών κινημάτων μπορεί να αντιμετωπίσει το καθεστώς Παπανδρέου και το γενικότερα νοσηρό πολιτικό σύστημα, είναι σαφώς δικαίωμά σας.

    Όμως, το να συγκαταριθμείτε αναίτια τη "Νέα Ελλάδα" μεταξύ εκείνων που έχουν φέρει την πατρίδα στο σημερινό κατάντημα, νομίζω πως αποτελεί υπερβολή και ολίσθημα πολιτικής σκέψης.
    Προφανώς κατανοείτε πως η λέξη κόμμα είναι Ελληνική.
    Προφανώς κατανοείτε πως και η λέξη εγκληματίας είναι Ελληνική.
    Το ότι εσείς θέλετε να τσουβαλιάσετε όλους ως εγκληματίες επειδή τα υπάρχοντα πολιτικά κοινοβολευτικά κόμματα φέρθηκαν εγκληματικά, αν δεν αποτελεί υπερβολή, τότε σαφέστατα αποτελεί φασίζουσα τάση.
    Και η ιδιότητά σας ως ακαδημαϊκού, στην Ελλάδα, έχει εξευτελιστεί. Θέλετε, αλήθεια να σας αντιμετωπίζουν απαξιωτικά και να σας χαρακτηρίζουν -χωρίς να σας γνωρίζουν- όσοι έχουν γνωρίσει τον τρόπο λειτουργίας των εδώ ακαδημαϊκών;

    Νομίζω πως όχι, επειδή σίγουρα θα σας αδικούσε οποιοσδήποτε τέτοιος χαρακτηρισμός.

    Οι θέσεις της Νέας Ελλάδας έχουν κατατεθεί, όπως και το καταστατικό της.
    Η περίληψη θέσεων δημοσιεύτηκε μόλις χθες (και χαίρομαι που τις αναγνώσατε) και αξίζει στους Έλληνες πολίτες να συμπληρώσουν τις τάξεις της για να οικο-δομήσουμε όλοι μαζί μία νέα Ελλάδα, την Ελλάδα που μας αξίζει.

    Σεβόμενος την ιδιότητά σας ως ακαδημαϊκού και την αγάπη σας για τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας την Ελλάδα, σας παρακαλώ πολύ να ανακαλέσετε χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με το κόμμα πολιτών, τη "Νέα Ελλάδα".

    Κατανοώ και συμμετέχω στην οργή σας.

    Όμως, είναι τελείως διαφορετικό η οργή μας ως πολίτες, από την σχεδιασμένη επανάκαμψη της πατρίδας.

    Και αυτή η πολυεπίπεδη επανάκαμψη πρέπει να είναι το μέγιστο μέλημά μας.

    Και επιτέλους, τα μηνύματα άρνησης σε προτάσεις που έχουν λύσεις, αποτελούν μυνήματα που συντελούν σε αυτό που επιδιώκει η καθεστώτα πολιτική τάξη, δηλαδή στον διχασμό και τον γενικότερο πολυμερισμό των πολιτών.

    Αν δεν το καταλάβουμε αυτό, τότε ρέπουμε σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμπρος λοιπον ολοι μαζι,για την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Ανώνυμε των 12:07 μ.μ.,

    Ασφαλώς και δε θα σας ξαφνιάσω εάν σας πω ότι η "άρθρωση" του λόγου σας ακούγεται περισσότερο ως πομφόλυξ βυθιζόμενου στα άπατα παρά ως πολιτικός λόγος! Άλλωστε και η αδυναμία σας να υπογράψετε τον εκφερόμενο "λόγο" σας μαρτυρά αυτογνωσία, λόγος για τον οποίο σας συγχαίρω!

    Εάν σ΄ετούτη την ύστατη για όλους ώρα σεις επιμένετε να εκλαμβάνετε ως "σωσίβιό" σας την εμμονή στην κατά Πλάτωνα τυραννία της δημοκρατίας, σας εύχομαι να ξέρετε ...καλό κολύμπι διότι πλέον πατώσατε!

    Εάν, επίσης, εξακολουθείτε να θεωρείτε τον Πλάτωνα ως Φασίστα δε φτάνει που πατώσατε αλλά θα αναστήσετε και τον Μουσολίνι ως μέλλοντα σωτήρα των καταβαραθρωμένων δημοκρατικών Κοινωνιών και τούτο θα είναι μία προσφορά προς τον Φασισμό την οποία δεν κατάφεραν να επιτύχουν ούτε οι ίδιοι οι απανταχού ...Φασίστες!

    Σε κάθε περίπτωση, βυθιστείτε με την άνεσή σας! Η δημοκρατία διαθέτει μύρια όσα κακά αλλά και ένα καλό : καθιστά τους οπαδούς της υπεύθυνους της επιλογής τους!

    Και, ναι, αγαπητέ Ανώνυμε των 12:07 μ.μ., ασφαλώς και εκτός δημοκρατίας προτείνω: την "ΠΟΛΙΤΕΙΑ" και το μήνυμά της που εδώ κι αιώνες κάποιοι πασχίζετε να αγνοήσετε, ίσως, για να βυθιστείτε πιό άνετα στο πάτο του δημοκρατικού βαρελιού!Κάι το πετύχατε όσο καλύτερα μπορούσατε!

    Έρρωσθε!

    Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
    6977764737

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε παιδιά, βρήκαμε έναν ειδικό στις πομφόλυγες και στα άπατα!!! Νά 'σαι καλά ρε Κωνσταντίνε! Ποιός είπε πως χάθηκε το χαμόγελο; Αλλά κι εσύ ρε μεγάλε πομφόλυγα, απάντησες αρμοδίως, καταπίνοντας όσα σου είπε ο άλλος... μούγκα στη στρούγκα, δηλαδή, και το ποίημα ροδάνι. Ε, θα μου πεις, αυτό ξέρεις, αυτό λες. Μην εκτεθείς κιόλας! Α, και πού ΄σαι ρε όμορφε. Στην Ελλάδα ο ξύλινος λόγος των δήθεν πέθανε. Εντός ολίγου θα κάνουμε και την κηδεία. Μην χαλιέσαι και το επιμένεις. Ποντάρεις σε κουτσό άλογο. Κρίμα είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Καλέντζη, πρώτα απ΄όλα σας ευχαριστούμε για το θέμα που ανοίξατε, δίνοντάς μας την ευκαιρία να βάλουμε κάποια πράγματα στη σωστή τους θέση.
    Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υπάρχει εν ισχύ ένα Σύνταγμα, κουρελιασμένο βέβαια απο τους τυράννους και προδότες, αλλά Σύνταγμα. Και ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει, είναι πρώτα απο όλα ο σεβασμός και η υπακοή στα άρθρα του από όλους μας.
    Δεύτερον, υπάρχει αυτή τη στιγμή και μια διεφθαρμένη κυβέρνηση που ξεπουλάει πέτρα-πέτρα, βράχο-βράχο τη πατρίδα μας. Τι κάνουμε για να αντιδράσουμε; Τι κάνουμε για να την ανατρέψουμε; Πραξικόπημα; Εμφύλιο; Και τα δυό μαζί; Αυτή είναι ακριβώς η διαφορά μας. Οτι και τα δύο είναι ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΑ κύριε. Ο,τι γίνει, πρέπει να γίνει με ΝΟΜΙΜΟ τρόπο, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους μας. Και ο μόνος ΝΟΜΙΜΟΣ τρόπος, είναι η δημιουργία νέου πολιτικού φορέα απο κάποιους ή απο όλους μας με τη μορφή ΚΟΜΜΑΤΟΣ και της ειρηνικής, με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο, κατάληψης της εξουσίας και απόδοσης των ευθυνών προς τους κυβερνήσαντες. Μετά, έχουμε τον τρόπο ή τους τρόπους, να συμφωνήσουμε όλοι σε έναν νέο τρόπο διακυβέρνησης, μέσα στα πλαίσια ενός νέου συντάγματος που θα το αποδεχτεί και θα το εγκρίνει ο ίδιος ο ελληνικός λαός μέσα από την ετυμηγορία του σε σχετικό δημοψήφισμα. Δεν είμαστε βάρβαροι και απολίτιστοι αγαπητέ, είμαστε Ελληνες! Και έχουμε τον τρόπο και τη σκέψη αλλά και τη θέληση να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ. Αρκεί να το θέλουμε.
    Ο μόνος λοιπόν τρόπος για να φτάσουμε στην ανατροπή του σκηνικού, είναι αυτός. Θέλετε δε θέλετε, σας αρέσει δεν σας αρέσει. Το τι σήμανε όλα αυτά τα χρόνια η λέξη "κόμμα" κύριε, το νοιώσαμε στο πετσί μας όλοι όσοι διωχτήκαμε κάποτε απο αυτό. Και πολύ σωστά καταλάβατε, μιλάω για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που δεν υπήρξε πιο μεγάλη ταύτιση της έννοιας "κόμμα" με τη διαφθορά μέσω αυτών. Πώς λοιπόν, εμείς οι ίδιοι πάλι θα δημιουργήσουμε το ίδιο πράγμα που τόσο εμετικά σιχαινόμαστε; Ενα το κρατούμενο. Το δεύτερο κρατούμενο κύριε είναι οι ΘΕΣΜΟΙ. Αυτούς που τους αφήνετε απ΄ έξω; Η διαφθορά σε κάθε χώρα, σε κάθε έθνος και σε οποιαδήποτε εποχή, άνθισε και θέριεψε ακριβώς απο την πλήρη απουσία των ΘΕΣΜΩΝ. Αν οι θεσμοί, ώς Δικαιοσύνη, Δημόσιος Ελεγχος, Δημοκρατία, λειτουργούν ΑΨΟΓΑ, αυτομάτως κάθε σκέψη, κάθε πράξη που θα είναι αντίθετη με αυτούς και τους υφιστάμενους νόμους, αντιμετωπίζεται άμεσα και διευθετείται όπως πρέπει και όπως γίνεται σε κάθε δημοκρατικό κράτος που λειτουργεί άψογα. Δεν φταίνε λοιπόν τα όποια κόμματα ή ομάδες ή και γω δε ξέρω τί κυριε Καλέντζη για το κατάντημά μας, φταίει το γεγονός της λανθανουσας νοοτροπίας μας εδώ και πολλά χρόνια και ασφαλώς η παντελής έλλειψη ορθής λειτουργίας των Θεσμών!
    Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ έρχεται να αποκαταστήσει κατά κύριο λόγο τους ΘΕΣΜΟΥΣ κύριε και μετά μέσω αυτών και την ίδια τη χώρα. Με τιμωρία όλων αυτών που τους εξευτέλισαν παραβιάζοντάς τους. Μετά, όλα τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους. Και η περιφρούρηση των θεσμών μέσα απο δικλείδες ασφαλείας που δημιουργούνται μέσα απο το Σύνταγμα, με άμεση αποκατάσταση του περι δικαίου αισθήματος των πολιτών και την πιστή εφαρμογή των νόμων ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Διαβάστε τις επαγγελίες της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και θα καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]