Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέλος οι αγανακτισμένοι, έρχονται οι εξαθλιωμένοι


Μέσα στον καπνό της φωτιάς είναι δύσκολο να διακρίνεις με καθαρότητα και στην ολότητά της μια κατάσταση. Αυτό όμως που είναι πλέον ξεκάθαρο είναι ότι το μείγμα αγανάκτησης εξελίσσεται ραγδαία σε ένα μείγμα θυμού λόγω εξαθλίωσης. Η εξαθλίωση και η ελληνική μαλθακότητα όμως τώρα αρχίζουν σιγά σιγά να απομακρύνονται και οι σκηνές βίας με τον καιρό πιθανόν θα είναι αρκετά συχνό και εντονότερο φαινόμενο.

Κανείς δεν ακούει. Η αυθόρμητη αγανάκτηση έχει μετατραπεί σε απόγνωση και της απόγνωσης η συνέχεια συχνά κρύβει εκπλήξεις. Προσπαθώ να αφουγκραστώ τον παλμό της ελληνικής πραγματικότητας. Δυστυχώς λείπει η ενότητα και η πίστη σε κάτι ανώτερο. Ο επιταχυνόμενος μηδενισμός και αθεϊσμός της χωρίς στεγανά αμφισβήτησης, οδηγεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας στις άναρθρες κραυγές της απόγνωσης.

Οι δημοκρατικοί θεσμοί δεν υφίστανται πλέον και το οικονομικό σύστημα γίνεται αυταρχικό λόγω της ανάγκης για αυτοεπούλωση των πληγών του. Όμως έχει έρθει μια στιγμή που το ερώτημα "πρώτα ο άνθρωπος ή το κέρδος" χρίζει απαντήσεων. Και για τις απαντήσεις αυτές πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.

Η εποχή έχει ανάγκη από ανθρώπους που δεν υπολογίζουν το κόστος όσων πράττουν, φτάνει να πράττουν για ένα ιδανικό. Η ηθική βάλλεται, η αλήθεια έχει χάσει το χρώμα της, η λογική αντικρούεται από τον ίδιο τον εαυτό της και το πολύ πνίγει το λίγο και το σημαντικό που το λένε ελευθερία.

Η χώρα αυτή μέρα με τη μέρα θα βλέπει το είδωλό της στον καθρέφτη να μοιάζει όλο και πιο γερασμένο. Ζητείται ελπίς.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Όλες οι επιταγές ελπίδας ήταν ακάλυπτες. Ελπίς δεν υπάρχει πλέον. Αντίσταση, αντίδραση, ανυπακοή! Δεν οφείλουμε καμιά νομιμοφροσύνη σε μια κυβέρνηση που κατέλυσε το Σύνταγμα - υποχρέωσή μας είναι η αποκατάστασή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακολουθω την καταστροφη μας,βημα βημα, πανω απο 20 χρονια.
    Ε λοιπον διαλυθηκε!
    Και τι βλεπω;
    Προβατα σκορπια και μαντρωμενα να βελαζουν.Θελουν λιγο σανο και κανα χορταρι!
    Ειμαστε σε κατοχικο καθεστως και τρεχουμε βελαζοντας χωρις την Σημαια μας!Αντι αυτης εχουμε κατι χρωματιστα πανια!
    Μας σκοτωνουν, μας δερνουν, μας δηλητηριασουν, μας σφαζουν,πειναμε,πηδαμε απο παλκονια,μας βρισκουν κρεμασμενους και εμεις ανησυχουμε για τον μισθο της πεινας!
    Κτυπησαμε και κατσαρολες και κουταλια,ετσι για να μην μας πουνε και καθυστερημενους!Καναμε την επανασταση μας!
    Τωρα ο καθενας για παρτι του κυριοι επαναστατες της παγκοσμιοποιησης.
    Ολοι οσοι κρατουσαν ψηλα την ΣΗΜΑΙΑ με τον ΣΤΑΥΡΟ,ξερουν τι ξημερωνη.
    Καλη δυναμη σε ολους και καλη ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    Στους αλλους οσοι ζησουν,θα καταλαβουν συντομως,οτι τα χρωματιστα πανια που σηκωνουν στις "διαμαρτυριες" τους ειναι εκ του πονηρου.Δηλαδη του κατακτητη μας.
    Αυτοι, οι ιδιοι κατακτητες ειναι τα αφεντικα των μαντριων σας.
    ΟΛΑ τα κομματα υπηρετησαν τους τοκογλυφους κατακτητες.
    Το καθε μαντρι ειχε και εχει την αποστολη του στην προδοσια.
    Περιεργο δεν ειναι, που επι 30 χρονια επι 300+1 Εθνοσωτηρες δεν μιλουσαν;Δεν ηξεραν;και γιατι τους πληρωναμε;
    ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΟΙ ΒΟΣΚΟΙ αλλα και τα ΠΡΟΒΑΤΑ.

    Η Ελλας θα γεννηθη απο τις σταχτες της για μια ακομη φορα.Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ θα ειναι η μονη σημαια μας.
    Ολοι εσεις, που φοβαστε να την εχετε στα χερια σας, δεν θα εχετε θεση στα Αγια χωματα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο επιταχυνόμενος μηδενισμός είναι το μεγάλο κακό. Όσο γιά τον αθεϊσμό, καθ’ όσον παραμένει στο επίπεδο του κοινωνικού αθεϊσμού είμαστε μιά χαρά, μιάς και δεν πάμε στην ανομία που επιφέρει ο ατομικός αθεϊσμός.

    Το οικονομικό όμως σύστημα δεν γίνεται μόνον αυταρχικό αλλά και άνομο. Ζούμε πλέον στην εποχή ενός άναρχου, κυριαρχoυμένου από την χρηματιστική καπιταλισμού, ο οποίος δεν έχει τίποτα φυσικά να κάνει με το οικονομικό σύστημα του καπιταλισμού.

    Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα, μιάς και γιά την πιάτσα, μόνον η τετραρχία ΚΚΕ•ΠαΣοΚ•ΝΔ•ΛΑΟΣ θα σώσει την Ελλάδα, ξανά και ξανά και ξανά. Ή ΝΔ•ΠαΣοΚ ή στάχτη μαυρόκοτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]