Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στον κύκλο της έντασης


...ή στο σπιράλ της καταστροφής

Η εβδομάδα που αρχίζει θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες . Αυτό το κλίμα δεν διαχεόταν μόνον από την ένταση στο τύπο του σαββατοκύριακού, με την συνέντευξη του πρωθυπουργού, τα ρεπορτάζ τα οποία απεκάλυψαν ότι το Μνημόνιο 1 συντάχθηκε στο πόδι μέσα σε τρεις ώρες και συνθήκες απόλυτης ανευθυνότητας και πανικού ή το κοινό κείμενο των Ραγκούση, Διαμαντοπούλου και Λοβέρδου, όπου το ΠΑΣΟΚ θέλησε να «σκοτώσει» το ΠΑΣΟΚ, ούτε από τη σωρεία της αρθρογραφίας για την περίοδο 1981-2001.

Το κυριότερο γι’ αυτήν την εβδομάδα που ξεκινάει είναι ότι εμπεδώνεται πλέον η παραδοχή, ότι για την Ελλάδα αποφασίζουν κατά μόνας και σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, ότι περνά από το Κοινοβούλιο στη βάση της «συμμαχίας των προθύμων», το πολυνομοσχέδιο όπου επιβάλει την εξαθλίωση στα εισοδήματα και στον τρόπο ζωής των Ελλήνων, χωρίς ταυτόχρονα και αυτό είναι το σημαντικότερο να προσφέρεται καμία εγγύηση ότι η Ελλάδα θα βελτιώσει στο ορατό μέλλον την οικονομική της κατάσταση ή ότι θα δοθούν περιθώρια αποπληθωρισμού με τη μείωση αντίστοιχα των μισθών , των συντάξεων και των αποδοχών , του κόστους ζωής.

Το πλέον πιθανό είναι ότι στις επόμενες μέρες το κλίμα πολιτικής αποσταθεροποίησης θα κυριαρχήσει. Ακόμη και αν στο κέντρο της Αθήνας αξιοποιηθούν προβοκάτορες – κουκουλοφόροι για να διασπάσουν το πλήθος των διαμαρτυρομένων , των «αγανακτισμένων « και των συνδικάτων , το μέσο νοικοκυριό χρεοκοπεί. Το μοντέλο που ακολουθείται και επιβάλλεται από τις Βρυξέλλες και τον Γερμανογαλλικό άξονα δεν λειτουργεί. Η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς απώλειας εθνικής κυριαρχίας και η Ελληνική Διοίκηση υποκαθίσταται από τη Διοίκηση Ραιχενμπάχ.

Τα ΜΜΕ του κατεστημένου και ομάδα δημοσιογράφων προσπαθούν να σπείρουν τον τρόμο εξόδου από το ευρώ και μιας μελλοντικής επαπειλούμενης χρεοκοπίας , πολύ χειρότερης από της σημερινής. Όλοι αυτοί προάγουν την κατοχική προπαγάνδα και υπερασπίζονται συμφέροντα εχθρικά προς τον Λαό και την εθνική συγκρότηση. Μιλούν για μια Ευρώπη που δεν υπάρχει και επιτίθενται με βιαιότητα στο μέσο νοικοκυριό, ως μοναδικό υπεύθυνο για τον κύκλο των δημοσίων δαπανών.

Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις της διαπλοκής και οι «ολιγάρχες» του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού που μας οδήγησε στην χρεοκοπία και την πολιτική απαξίωση συνεχίζουν να πλουτίζουν και να πετυχαίνουν νέα χρυσοφόρα «deals» ενάντια στους Έλληνες και υπέρ του πολλαπλασιασμού της ιδιωτικής τους περιουσίας.

Από τον ελληνικό χρυσό, τα σκουπίδια, τις μεταφορές τις συγκοινωνίες και την ενέργεια, μέχρι τα δημόσια έργα και τις υποδομές προσπαθούν αξιοποιώντας τους υπουργούς- υπαλλήλους τους και τις σχέσεις εξάρτησης με το πολιτικό σύστημα να προλάβουν να αποκτήσουν (δωρεάν και επιδοτούμενοι) αυτοί για να «πουλήσουν» στους ξένους και τις κατοχικές δυνάμεις την «περιουσία» των Ελλήνων και την προστιθέμενη αξία της.

Η κοινωνική συγκρότηση χωρίς διαχωρισμούς έχει πλέον μηδαμινά περιθώρια να αντιμετωπίσει τις συνθήκες στην καθημερινότητα που δημιούργησε και δημιουργεί η κυβέρνηση Παπανδρέου. Ήδη οι περισσότεροι είναι στους δρόμους ή στο κατώφλι του σπιτιού τους βγαίνοντας στους δρόμους. Η πολιτική διακυβέρνηση έχοντας χάσει κάθε αξιοπιστία, κύρος και παρέμβαση , με διακηρύξεις- παραληρήματα δεν μπορεί να εγγυηθεί την προστασία του μέσου νοικοκυριού. Επίσης την συνέχεια του κράτους και την ανάκαμψη της οικονομίας. Η λύση που θα δοθεί θα είναι προφανώς βίαιη και ανεξέλεγκτα κινηματική .

Υπάρχει μόνον ένα ανάχωμα, που μπορεί να εκλογικεύσει τις καταστάσεις και να δώσει κάποιο χρόνο και περιθώριο χειρισμών στην πολιτική διακυβέρνηση. Είναι οι εκλογές. Οι επόμενες μέρες θα κρίνουν τις εξελίξεις. Πάντως περιθώρια δεν υπάρχουν . Είμαστε ήδη στον κύκλο της έντασης.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]