Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση επεδίωξε την ματαίωση των παρελάσεων


Όσο κι αν τα γεγονότα, όπως τα κατέγραψαν τα ΜΜ”Ε”, δείχνουν το αντίθετο, κάποιες μικρές λεπτομέρειες μάς δείχνουν ότι η κυβέρνηση επεδίωξε και ΠΕΤΥΧΕ τη ματαίωση των παρελάσεων και ίσως όχι μόνο για φέτος, αλλά για πάντα!

1. Πρώτη η Διαμαντοπούλου συνέδεσε τις παρελάσεις με τις καταλήψεις των σχολείων, εκδίδοντας διαταγή να μη συμμετέχουν σε αυτές όσα σχολεία είχαν καταλήψεις πέραν των 4 ημερών, δήθεν διότι θα έχαναν μαθήματα, για να κάνουν πρόβες. Ήταν προσεκτική στο να μην πει ότι η ίδια η συμμετοχή στην παρέλαση συνιστά “απώλεια μαθημάτων”, διότι, ως γνωστόν, η παρέλαση δεν είναι extra curriculum εκδήλωση, είναι ΜΕΣΑ στο σχολικό πρόγραμμα, γι’αυτό και παίρνονται παρουσίες και η συμμετοχή των μαθητών είναι υποχρεωτική. Θα μπορούσε, αν κοπτόταν για τις ώρες των μαθημάτων, να “διατάξει” να γίνονται οι πρόβες αυστηρά και μόνο στις ώρες της γυμναστικής.

2. Πιο “άτσαλος” ο Μαχαιρίδης, περιφερειάρχης Αιγαίου, έβγαλε διαταγή να μη γίνουν οι παρελάσεις στη Σύρο, όπου θυμόμαστε ότι οι μαθητές πέρυσι είχαν αποστρέψει το πρόσωπο από τους “επίσημους”.

3. Ήταν σε όλους-άρα και στην Αστυνομία-γνωστό ότι σε όλη την Ελλάδα ετοιμάζονταν εκδηλώσεις που θα πρόσθεταν το στοιχείο του πένθους στη “γιορτή του ΟΧΙ”: οι εκπαιδευτικοί είχαν προαναγγείλει μαύρα περιβραχιόνια, οι μαθητές μαύρα σημαιάκια ή αποστροφή του κεφαλιού. Όλα αυτά προετοιμάζονταν υπότην προϋπόθεση ότι θα ΓΙΝΟΥΝ και δεν θα ΜΑΤΑΙΩΘΟΥΝ οι παρελάσεις!

4. Για να προστατευτεί ο πρωθυπουργός, άδειασαν τον Άγιο Διονύσιο από κόσμο. Ουσιαστικά, ματαίωσαν και στην περίπτωση αυτή τη συμμετοχή του κόσμου.

5. Αντίθετα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφέθηκε σκοπίμως απροστάτευτος, και έτσι, όπως τουλάχιστον ειπώθηκε, ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΟΝΤΩΝ, χωρίς σχέδιο, να χρησιμοποιηθεί η φρουρά του Μπεγλίτη για να φυγαδευτεί!

6. Με τη ματαίωση των παρελάσεων η κυβέρνηση ανάγκασε την αξιωματική αντιπολίτευση να συμπορευτεί μαζί της, καταγγέλλοντας τη ματαίωση που όμως, όπως εξήγησα, δεν επιδιώχτηκε από τους οργανωμένους διαδηλωτές, αλλά ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ από την κυβέρνηση!

Πιστεύετε ότι είναι απίθανο του χρόνου να μεθοδευτεί η κατάργηση των παρελάσεων ή ο “εγκλεισμός” τους στην αυλή του σχολείου;
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Του χρονου;
    Τι σε κανει να πιστευης ανθρωπε μου οτι το σαπιο συστημα θα ειναι ελευθερο του χρονου;
    Θα μας ματωσουν;
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά τον Γ. Παπανδρέου που ζήτησε παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση, βγήκε και ο αντίχριστος (κατά τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό) Πάπας και δήλωσε προχθές ότι για να λυθεί το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και να για να υπάρξει ειρήνη και να επανέλθει η ηρεμία στον ταραγμένο κόσμο, χρειάζεται μία παγκόσμια κυβέρνηση!...
    Νικόδημος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]