Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περίεργη εμμονή Παπανδρέου!


Η επιμονή του κ. Παπανδρέου να παραμένει γαντζωμένος στην εξουσία, επικαλούμενος την ιδιότητα που του δίνει ένα Σύνταγμα, το οποίο έχει de facto ήδη καταλυθεί και ο τρόπος που συμπεριφέρεται πολικά στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, χρησιμοποιώντας τους μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τα πράγματα σε πολιτικό αδιέξοδο. Αυτό μόνο ένας πολιτικά «τυφλός» δεν θα μπορούσε να το δει.

Ταυτόχρονα η αδιαφορία του κ. Παπανδρέου για την ιδιωτική οικονομία και η (με κάθε τρόπο) διάλυσή της και αρπαγή ατομικών περιουσιών, προκειμένου να συντηρήσει, με νύχια και με δόντια, ένα σάπιο κρατικοδίαιτο πελατειακό καθεστώς που του δίνει εξουσία, πολύ σύντομα θα οδηγήσει τη χώρα σε κοινωνικό αδιέξοδο και το λένε οι πάντες, οικονομολόγοι και μη. Η προσπάθεια δε, μέσα από τα σάπια καθεστωτικά ΜΜΕ, να στραφεί η μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, με στόχο… την κοινωνική διαίρεση για την διατήρηση της εξουσίας, πολύ γρήγορα, προϊούσας και της οικονομικής εξαθλίωσης, θα οδηγήσει, σε ανοιχτές κοινωνικές αντιπαραθέσεις, ίσως και συγκρούσεις.

Ο κ. Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στα νύχια των δανειστών, προκειμένου προφανώς να καταστεί η μοναδική πολιτική λύση στο εσωτερικό και ο μοναδικός εγγυητής των συμφερόντων των δανειστών προς το εξωτερικό.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα διανοηθεί να αφήσει να εξελιχθούν κοινωνικές συγκρούσεις προκειμένου να εξασφαλίσει στρατευμένες δυνάμεις στην εξουσία του.

Ας φύγει τώρα ήσυχα μέσα από εκλογές.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το συμβόλαιό του λέει ότι δεν μπορεί να αποχωρήσει αν δεν ολοκληρώσει την αποστολή του. Και όλοι ξέρουμε ότι από κάποιες υπηρεσίες δεν μπορείς να "παραιτηθείς", εν ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]