Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανεξήγητη αδράνεια της Ν.Δ.


Του Δημήτρη Καραγκούνη

Πολιτικού μηχανικού

Απορίες προξενεί η απόλυτη σχεδόν σιωπή της Ν.Δ. για τα τεκταινόμενα σε βάρος της πατρίδας μας και του λαού μας από το 4ο Ραϊχ αλλά και από τους βουβούς και μοιραίους ντόπιους συνεργάτες του, τους κυβερνώντες και τους κατάπτυστους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που λένε ναι σε όλα.

« Να σώσουμε τη χώρα, δεν έχουν σημασία οι πολίτες», λένε με περίσσεια βλακεία, ανευθυνότητα και θράσος βουλευτές τύπου Ρομπόπουλου. Αλλά και όλοι οι άλλοι που δήθεν αντιδρούν, παίρνουν δήθεν τα άρματα, απειλούν και μουγκρίζουν αρχικά και κακαρίζουν σαν κότες τελικά. Για να σώσουν τη χώρα! Νομίζουν οι αφελείς ότι λέγοντας στις περιφέρειές τους ότι αυτοί αντέδρασαν, στέλνοντας και τα σχετικά αποκόμματα εφημερίδων με τις «μάχες» που έδωσαν, ότι έτσι θα διασωθούν από την οργή του λαού όταν έρθει η ώρα.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι ξένοι αποφασίζουν για τις τύχες των πολιτών ερήμην του ΓΑΠ, χωρίς καν να ενημερώνουν την ανύπαρκτη κυβέρνηση, και παίρνουν μέτρα για το κοστούμι –ή καλύτερα για το φέρετρο της Ελλάδας, ενδιαφερόμενοι μόνο για τη σωτηρία των τραπεζών τους.

Κατατίθεται αντιλαϊκός προϋπολογισμός ανέφικτος και εκτός λογικής. Λαβαίνουν επαχθή μέτρα με επιβολή των θέσεων της τρόικας, στίβοντας και ξαναστίβοντας όλους τους Έλληνες. Χωρίς καμία προσπάθεια διαπραγμάτευσης ή αντίλογου. Συνεχίζουν να εκβιάζουν το λαό και τους δικούς τους βουλευτές λέγοντας για πολλοστή φορά, «ψηφίστε ή χρεοκοπούμε».

Δωσίλογος ο ΓΑΠ που είχε αναλάβει, όπως σωστά λέει ο Τσίπρας, «συμβόλαιο θανάτου», με πιθανό αντάλλαγμα γραμματεία ΟΗΕ ή ΝΑΤΟ, ο οποίος βέβαια πρέπει να παραπεμφθεί για εσχάτη προδοσία, μαζί με τους υπουργούς του μόλις πέσουν. Ας μην ξεχνούν ότι αυτό τους το έχει υποσχεθεί ο Σαμαράς.

Τηλεγραφήματα του τέως αμερικανού πρεσβευτή Σπέκχαρτ ήρθαν στο φως που πρανάγγελαν προ των εκλογών του 2009 ότι ο ΓΑΠ θα ακυρώσει όλες τις επωφελείς για την χώρα ενεργειακές συμφωνίες με τη Ρωσία. Και ο μεν ΓΑΠ, για προφανείς λόγους , δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη.

Όμως γιατί η Ν.Δ. δεν έκανε ούτε καν ένα ερώτημα επ’ αυτού; Γιατί δεν σήκωσε καθόλου το θέμα, το οποίο προφανώς άπτεται της εσχάτης προδοσίας; Γιατί ούτε στην εξαιρετική ομιλία του στην εκτελεστική γραμματεία δεν είπε λέξη ο Σαμαράς για αυτό το θέμα; Γιατί δια της σιωπής δίδεται σωσίβιο στον ΓΑΠ και απέμειναν μόνο ο Τράγκας, ο Χατζηνικολάου και το κανάλι extra να προβάλλουν το θέμα;

Γεννώνται ερωτηματικά για την περίεργη αποσιώπηση. Και ακόμη, γιατί μετά την έξοχη ομιλία Σαμαρά στην ΔΕΘ παρατηρείται ένα γενικό χαμήλωμα των τόνων σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα;

Τι εμποδίζει τον Σαμαρά να οργώσει την Ελλάδα, αρχίζοντας από την Αθήνα, όπου πρέπει να γίνει και μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση για να ξεσηκωθεί ο λαός που μουδιασμένος από τα συνεχή χαράτσια υπνώττει;

Τι εμποδίζει τον Αντώνη Σαμαρά να αρχίσει την οργάνωση του κόμματος που παραμένει ανύπαρκτη, ενώ θα μπορούσε να δημιουργήσει ιμάντες μεταφοράς των προτάσεών του σε όλη τη χώρα, την ώρα που αργυρώνητοι δημοσιογράφοι και νταβατζήδες των ΜΜΕ αποσιωπούν ή διαστρεβλώνουν τις θέσεις του;

Μήπως κόλακες που ευδοκιμούν πάντα στην πολιτική κοπριά των κομμάτων εξουσίας, και γλοιωδώς τριγυρίζουν γύρω από τον εκάστοτε υποψήφιο πρωθυπουργό, του λένε «άσε, πρόεδρε, δεν έχεις εσύ ανάγκη από αυτά, την τελική μάχη θα τη δώσεις κόντρα στν ΓΑΠ και εύκολα θα τον συντρίψεις» και αυτό έχει γίνει αποδεκτό; Ελπίζω όχι.

Μήπως οι ίδιοι του λένε «άσε να πέσουν πάνω στον ΓΑΠ όλες οι κατάρες του λαού, να ληφθούν όλα τα επώδυνα μέτρα και μετά να αναλάβεις εσύ ως σωτήρας» και αυτό έχει γίνει δεκτό; Ελπίζω όχι, γιατί τότε ούτε θαυματοποιός δεν θα μπορεί να αναστήσει το λαό και την οικονομία. Γιατί κάθε μέρα που περνάει με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αποτελεί ένα βήμα προς τον όλεθρο. Καμιά σκοπιμότητα δεν επιτρέπει την παράταση της παραμονής στην εξουσία της κυβέρνησης των δωσιλόγων.

Η ευθύνη ανήκει πάντα στον ηγέτη. Αυτός διαλέγει επιτελείς, αυτός καταστρώνει το σχέδιο. Και μην ξεχνάμε το πάθημα του έντιμου, έξυπνου και πατριώτη Καραμανλή, που ηττήθηκε κατά κράτος από τον πλέον ανίκανο αντίπαλο, όχι μόνο λόγω των ψεύτικων υποσχέσεων του ΓΑΠ, αλλά κυρίως από τις λάθος επιλογές που έκανε σε πρόσωπα που διαχειρίστηκαν κάκιστα την εξουσία.

Ας επισημανθούν τέλος τα πρόσφατα επιχειρήματα των εξωνημένων ΜΜΕ, στην προσπάθειά τους να παραταθεί αυτή η σάπια κατάσταση. Το πρώτο αν και έχει μπαγιατέψει πια, δεν έπαψαν να το επαναφέρουν: Συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό απερρίφθη ακόμα μια φορά και οριστικά από την πρόσφατη ομιλία του Σαμαρά. Το δεύτερο που προσπαθούν να περάσουν είναι: Το μνημόνιο δεν απέτυχε, δεν ήταν λάθος η συνταγή, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν το εφάρμοσε σωστά. Το τρίτο : Όλοι είναι ίδιοι, επομένως και οι άλλοι τα ίδια θα κάνουν.

Και το τέταρτο: Η τρόικα δεν θα δεχτεί καμία διαπραγμάτευση. Φυσικά, όταν ο ΓΑΠ έχει πει ναι σε όλα, γιατί η τρόικα θα δεχτεί προτάσεις δυσμενέστερες για τους καιροσκόπους δανειστές, προερχόμενες από την αντιπολίτευση; Αλλιώς όμως θα μιλήσει με τον πρωθυπουργό που θα έχει νωπή και ισχυρή εντολή.

Όλα αυτά αντιμετωπίζονται με καθαρές και ρεαλιστικές προτάσεις αλλά και σκληρές απαντήσεις. Με ανέβασμα των τόνων. Με κινητοποίηση του λαού. Με οργάνωση των μελών και φίλων της Ν.Δ. Με επιλογή πολέμαρχων συνεργατών.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Πρέπει να καταλάβουν κάποτε οι Έλληνες ότι έχουν προδοθεί από τον δικομματισμό. Ο ιδιόκτητος δικομματισμός, ο οποίος ελέγχεται από τρεις μεταπρατικές οικογένειες του ιμπεριαλισμού. Ο δικομματισμός στην πραγματικότητα ανήκει στους διεθνείς τοκογλύφους και αυτοί είναι που τον ελέγχουν. Αυτοί τον χρηματοδοτούν από τις δικές τους τράπεζες και οι ίδιοι τον διαφημίζουν από τα δικά τους ΜΜΕ. Ως εκ τούτου αυτοί μόνοι τους αποφασίζουν για το ποιοι και το πώς θα μας κυβερνήσουν. Όποιοι κι αν εμφανίζονται σαν ηγέτες του, θα κάνουν αυτά, τα οποία θα τους επιβάλουν τα αφεντικά τους να κάνουν. Προδότες είναι όλοι τους. Είναι προδότες, γιατί, αν δεν ήταν τέτοιοι, δεν θα βρίσκονταν στις κορυφαίες θέσεις του δικομματισμού. Μεταξύ τους αλλάζουν τις θέσεις τους. Τον προδότη Γιωργάκη θα τον διαδεχθεί ο προδότης Βενιζέλος. Τον προδότη Κωστάκη, ακόμα κι αν δεν τον διαδεχθεί η προδότρια Ντόρα, θα τον διαδεχθεί ο προδότης Σαμαράς.
    Κάνουν λάθος αυτοί οι οποίοι νομίζουν ότι η ανανέωση προσώπων ανανεώνει τον δικομματισμό. Είναι νέο πρόσωπο ο Σαμαράς και κατά πάσα πιθανότητα ο επόμενος πρωθυπουργός; Ο Σαμαράς δεν ήταν ο πρώτος Υπουργός Οικονομικών της επίμαχης περιόδου, που μας οδήγησε στη χρεοκοπία; Αυτός δεν ήταν ο Υπουργός Οικονομικών του "βρόμικου" 89; Ο ίδιος δεν ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος άνοιξε τις πόρτες στο "τσουνάμι" της λαθρομετανάστευσης; Είναι νέο πρόσωπο αυτό, που θα φέρει νέες λύσεις; Από τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ δεν ελέγχεται κι αυτός; Αυτή δεν είναι που τον έκανε Υπουργό σε ηλικία στην οποία οι κοινοί Έλληνες επιβιώνουν ως ντελιβεράδες; Αυτήν δεν είναι δεν τον προστάτευσε στα "πέτρινα" χρόνια του; Από αυτήν δεν εκβιάζεται, αν σκεφτεί κάποιος τους "σκελετούς" που κρύβει στη "ντουλάπα" του;
    Γιατί τα λέμε αυτά; Γιατί το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να ξεφύγει από τη "Σκύλλα" του ΠΑΣΟΚ, δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλής στη "Χάρυβδη" της Ν.Δ. Οι επιλογές ανάμεσα σε αυτά τα θηρία έχουν αξία μόνον όταν εξυπηρετούν έναν έξυπνο σχεδιασμό, που τα εξασθενεί. Για όσο διάστημα ο λαός βρίσκεται στην "αγκαλιά" τους, θα υποφέρει. Ασφαλής δεν θα είναι κανένας πουθενά, αν δεν νικηθούν αυτά τα αδίστακτα και αδηφάγα θηρία. Αυτό, το οποίο πρέπει να κάνουμε —και είναι το μόνο που μπορούμε— είναι να τα εξασθενήσουμε. Μόνο σε μια τέτοια περίπτωση μπορούμε να έχουμε ελπίδες ότι θα τα "εξοντώσουμε".

    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/10/sygkatoikisi-papandreou-venizelou.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθόλου ανεξήγητη. Ότι πει τώρα, θα χρησιμοποιηθεί από μας όταν πάρει την εξουσία, όπως ελπίζει. Γι' αυτό κάνουν την πάπια, αλλά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ". Η διαφορά μεταξύ του "ξέρω" και του "γνωρίζω".

    Όλοι, για παράδειγμα, συζητάνε σήμερα για τη φωτογραφία της Ντόρας με τον Χριστοφοράκο.

    Την "κοιτούν" και καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για ένα "σκάνδαλο", επειδή αποκαλύφθηκε πρόσφατα το σκοτεινό παρελθόν του Χριστοφοράκου.

    "Κοιτούν" μια κορυφαία πολιτικό του τόπου να συνυπάρχει και να χαριεντίζεται με έναν γόνο δωσίλογου.

    Την "κοιτούν" αυτήν τη φωτογραφία, αλλά δεν "βλέπουν" αυτό, το οποίο τους δείχνει …

    Δεν "βλέπουν" τι μπορεί να σημαίνει η φωτογραφία μεταξύ μιας απογόνου του Βενιζέλου και ενός απογόνου ενός δωσίλογου …

    Δεν "βλέπουν" πως αυτή η φωτογραφία είναι ατόφια η "περιγραφή" της νεότερης ιστορίας μας.

    Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του "κοιτώ" και του "βλέπω".

    "Κοιτούν" αυτό, το οποίο δείχνει η φωτογραφία και εκεί σταματούν.
    "Κοιτούν" και καταλαβαίνουν μόνον αυτό, το οποίο κάποιοι τους έχουν εξηγήσει μέσω της πληροφορίας.
    "Κοιτούν", όπως κοιτά ο ασθενής τις δικές του ακτινογραφίες και τις καταλαβαίνει απόλυτα, επειδή του τις εξήγησαν οι επιστήμονες …
    Αυτοί, οι οποίοι τις "βλέπουν" και είναι οι γιατροί. Ο ασθενής τις "κοιτά", χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις "βλέπει" και άρα ότι μπορεί να δει κι αυτές κάποιων άλλων ασθενών.
    Αυτό συμβαίνει και με αυτήν τη φωτογραφία.

    Αν πραγματικά "έβλεπαν" οι Έλληνες αυτήν τη φωτογραφία και δεν την "κοιτούσαν" απλά, δεν θα τελείωναν σ' αυτήν, αλλά από αυτήν θα "ξεκινούσαν".

    Θα "έβλεπαν" κι άλλες φωτογραφίες.

    Τι σημαίνει αυτό;
    Αν "έβλεπαν" ως σκάνδαλο αυτήν τη φωτογραφία θα "έβλεπαν" ως σκάνδαλο και τις φωτογραφίες της Ντόρας με τον Λαμπράκη, για παράδειγμα.

    --------------------------------------------
    Βενιζελικη Ανώνυμη Εταιρεία MEROS A’

    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

    διαβάστε τα κειμενα και διαδώστε τα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]