Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δυνατότητα αποπομπής χώρας από την ΕΕ ζητά ο Ντελόρ


Την αναγκαστική έξοδο μιας χώρας από την ευρωζώνη εάν συμφωνεί το 75% των κρατών μελών, προτείνει ο Ζακ Ντελόρ, ένας εκ των εμπνευστών του σχεδίου της ευρωπαϊκής ένωσης.

Ο κ. Ντελόρ τάχθηκε υπέρ του σχεδίου της Άγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί για τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών, τονίζοντας ότι πρέπει να τηρήσουν αυστηρότερη στάση απέναντι στις χώρες που δεν εναρμονίζονται με τις οικονομικές προϋποθέσεις της ευρωζώνης.

«H νέα συνθήκη πρέπει να προβλέπει τη δυνατότητα εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη, εάν συμφωνεί με αυτό το 75% των κρατών μελών», ανέφερε στη Le Monde ο κ. Ντελόρ. «Το κοινό νόμισμα προϋποθέτει αυστηρότερου όρους», πρόσθεσε.

Ο κ. Nτελόρ σημείωσε ακόμα ότι αν η Ε.Ε είχε συγκροτήσει ένα εκτελεστικό όργανο με εποπτικό ρόλο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα δεν θα είχαν εμφανιστεί ποτέ.

«Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα είχε κάνει ερωτήσεις για την κατάσταση της Ελλάδας όταν υπήρχε ακόμα χρόνος για δράση και για την ανησυχητική αύξηση του ιδιωτικού χρέους στην Ισπανία, την Ιρλανδία και την Ιταλία. Θα μπορούσαν να αντιδράσουν», τόνισε ο κ. Ντελόρ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]