Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χρεοκοπημένοι...


Οι Ευρωπαίοι εταίροι – δανειστές – πάτρωνες έχουν σηκώσει ψηλά τα χέρια με την Ελλάδα. Η κυβέρνηση στην Αθήνα επιδίδεται σ’ ένα ξέφρενο ράλι εισπρακτικών μέτρων, απειλώντας τους πολίτες ότι αν δεν τα πληρώσουν, οι Ευρωπαίοι δεν θα μας πληρώσουν.

Την ίδια στιγμή το χρέος τρέχει ανεξέλεγκτο, το έλλειμμα ξεφεύγει μονίμως και οι πολίτες βρίσκονται με τα μυαλά στα κάγκελα ανάμεσα σε λογαριασμούς, χαράτσια, μειώσεις μισθών και συντάξεων -πριν από τις απολύσεις.

ΜΕΣΑ σ’ αυτό το σκηνικό κινείται ξυλάρμενη η χώρα, με ζοφερό παρόν και άδηλο μέλλον.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ εταίροι – δανειστές – πάτρωνες δεν κρύβουν την έντονη δυσφορία τους απέναντι στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ευθέως πλέον ότι δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Η ευρωπαϊκή δυσπιστία είναι πλέον ολοφάνερη.

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ της Αθήνας ότι δεν έχει επιτύχει το στόχο για το έλλειμμα του 2011, το οποίο μυστηριωδώς τραβάει μόνον την ανηφόρα, καθυστερεί όχι μόνον την 6η δόση του αρχικού δανείου, αλλά έχει ανοίξει διάπλατα και ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης τη συζήτηση για το αν, πόσο, πώς και πότε θα κουρευτεί το ελληνικό χρέος. Οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να καταλήξουν σε μια θέση και μια απόφαση, αφού δεν μπορούν να σταθμίσουν, εκτός των άλλων, πόσο θα «πειραχτούν» και οι δικές τους τράπεζες από την κίνηση αυτή.

ΕΤΣΙ παρατείνουν το καθημερινό μαρτύριο για την Ελλάδα, διαβεβαιώνοντάς την -για την ώρα- ότι μέχρις ότου αποφασίσουν τι θα κάνουν τελικώς με την περίπτωσή της, δεν θα αφήσουν να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

ΣΤΗΝ Αθήνα, η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει στους εταίρους ότι «θα τα κάνει όλα» και «στο ακέραιο». Και κάνει ό,τι μπορεί για να ανησυχήσει και να εκνευρίσει ακόμη περισσότερο τους δανειστές -πάτρωνές της.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ το μόνο που έχει καταλάβει είναι ότι πρέπει «να μαζέψει λεφτά» για να ικανοποιήσει τους Ευρωπαίους «σαδιστές». Και το έκανε και εξακολουθεί να το κάνει με αμείωτο σαδισμό και η ίδια. Μειώνει οριζοντίως και καθέτως μισθούς και συντάξεις, βάζοντας υπέρμετρα χαράτσια σε ό,τι στέκεται και κινείται. Με δυο λόγια, δημιουργεί η ίδια συνθήκες «ρουμανοποίησης» της χώρας, πράγμα που δεν άφησε να πέσει κάτω ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ακόμη, άνοιξε τον ασκό της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων, σαν αυτόματη θεριστική μηχανή -300 εκατομμύρια θα αποδώσει όλα κι όλα αυτός ο «άθλος» της κυβέρνησης.

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ δεν πρόκειται να σταματήσει, αφού είναι βέβαιο -η τρόικα το λέει, οι εταίροι το υπαινίσσονται- ότι θα χρειαστούν «και άλλα μέτρα» για να σταθεί η Ελλάδα στο ύψος των δεσμεύσεών της.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ έτσι τυχαία η εμφάνιση στο καθημερινό λεξιλόγιο της «χρεοκοπίας» και της «πτώχευσης».

ΑΡΚΕΙ να μην το πιστέψουμε. Σημερινοί χρεοκοπημένοι και πτωχοί τω πνεύματι δεν μπορούν να σημαδέψουν την τύχη ενός λαού για τα επόμενα τριάντα και πλέον χρόνια.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Kαι στην Γερμανία έχουν πάρει πρέφα τι σόι αλήτες κυβερνούν την Ελλάδα. Όταν διαβάζουν κάτι τέτοια, είναι δυνατόν να μην δυσανασχετούν που μάς πληρώνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]