Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δύο τουλάχιστον οι τραυματίες από τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας στην Αττάλεια της Τουρκίας


Βομβιστής αυτοκτονίας αυτοανατινάχθηκε κοντά σε σταθμό χωροφυλακής κοντά στην τουρκική πόλη Αττάλεια, χθες, Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου.

Τουλάχιστον δύο άτομα έχουν τραυματιστεί ελαφρά από την έκρηξη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υποδιοικητής του σταθμού χωροφυλακής, Recep Yuksel, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η έκρηξη σημειώθηκε στο χωριό Goynuk, περίπου 40 χιλιόμετρα από την Αττάλεια, λίγο μετά τις 16:00 (τοπική ώρα).

Τόσο το κτίριο της χωροφυλακής, όσο και αρκετά αυτοκίνητα σταθμευμένα γύρω από το κτίριο, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω της έκρηξης.

Τοπικός αξιωματούχος διέψευσε κάποια δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία σκοτώθηκαν 3 άτομα, διευκρινίζοντας ότι ο βομβιστής ήταν το μόνο θύμα.

Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση.

Σημειωτέον ότι, μόλις την περασμένη εβδομάδα, άλλα 3 άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα. Η οργάνωση "Γεράκια της Ελευθερίας του Κουρδιστάν" (TAK), μια ομάδα που συνδέεται με το στρατιωτικό σκέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη και απείλησε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας.

Οι επιθέσεις συμπίπτουν χρονικά με αεροπορικές επιδρομές του τουρκικού στρατού εναντίον βάσεων του PKK στο βόρειο Ιράκ.

Στην Αττάλεια θα γίνει αυτή την Κυριακή η σύνοδος ΥΕΘΑ Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με τη συμμετοχή και του Έλληνα ΥΕΘΑ, Πάνου Μπεγλίτη.

Mε πληροφορίες από Ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti και OnAlert


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]