Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Παπανδρέου πιέζει να τον ρίξουν οι βουλευτές του

  • "Ο Παπανδρέου πέταξε τη πετσέτα…" γράφει ο Bloomberg!
Αυτή η σπασμωδική και απολύτως μη φυσιολογική απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να ανακοινώσει πως προτίθεται να ζητήσει δημοψήφισμα, στην ουσία είναι μία ευθεία απειλή προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους ούτε λίγο ούτε πολύ λέει πως «αν δεν με ρίξετε, τότε θα ρίξω την χώρα στον γκρεμό χωρίς δεύτερη κουβέντα»…

Και η λύση, για να μην υπάρξει ΑΜΕΣΗ και επίσημη πτώχευση, είναι να πέσει η κυβέρνηση του τραγικού Παπανδρέου, ο οποίος προφανώς ψάχνει εναγωνίως την πόρτα της εξόδου.

Ταυτόχρονα, κι επειδή ουσιαστικά ακυρώνει την πρόσφατη (κάκιστη) απόφαση των Ευρωπαίων, πιέζει τα CDS για πληρωμή… και ίσως πρέπει να σκεφτούμε πλέον πολύ σοβαρά την σχέση Παπανδρέου και CDS, αφού η μέχρι τώρα πολιτική του εξυπηρετούσε την άνοδο των ασφαλίστρων των Ελληνικών ομολόγων, ενώ τώρα εξυπηρετεί την… άμεση πληρωμή τους!

Οι εξελίξεις, πάντως, ρίχνουν πλέον το βάρος και την ευθύνη για μη πτώχευση της χώρας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ζώντας μέσα σε έναν τραγέλαφο, καλούνται σήμερα να ρίξουν την κυβέρνηση για να μην πτωχεύσει η χώρα, ενώ μέχρι χθες την στήριζαν για τον ίδιο ακριβώς λόγο…

Όπως και να έχει, το μόνο βέβαιο είναι πως το πέρασμα Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, πέρα από πρωτοφανή πολιτική ανεπάρκεια και οικονομική καταστροφή, δεν μας άφησε να… βαρεθούμε! Ο άνθρωπος αυτός έκρυβε πολλές εκπλήξεις για τους Έλληνες. Ευελπιστούμε, πάντως, αυτή να είναι και η τελευταία κακή έκπληξη που έκρυβε για την «πατρίδα» του.



ΥΓ: Στο δελτίο του βρετανικού σταθμού, οι δημοσιογράφοι του BBC χαρακτήρισαν το δημοψήφισμα της Ελλαδας σαν τη γαλοπουλα που την ρωτάνε αν θέλει να ψηθει τα Χριστούγεννα!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. Τα ποσοστά για τους "εισπράκτορες" αυτών των τοκογλύφων κυμαίνονται από 1% μέχρι και 10%, ανάλογα με το ποσό ή τη δυσκολία είσπραξης.

    Για ένα τεράστιο ποσό, το οποίο απαιτεί και συμπληρωματικές ενέργειες των ίδιων των τοκογλύφων, γίνεται ειδική διαπραγμάτευση.

    Αν, δηλαδή, υποθέσουμε ότι κάποιοι ήθελαν να εισπράξουν το ελληνικό δημόσιο χρέος, θα έκαναν ειδική διαπραγμάτευση μ' αυτούς που θα τους το εξασφάλιζαν.
    Γιατί;
    Γιατί το ποσό είναι πολύ μεγάλο και αυτός, ο οποίος μπορεί να τους το εξασφαλίσει, τους έχει ανάγκη, για να προσεγγίσει την "πρωθυπουργική" θέση, που τους εξασφαλίζει την είσπραξη.


    Για ένα ποσό λοιπόν των 250 δις —που εκτιμάται ότι είναι περίπου το ελληνικό δημόσιο χρέος— προκύπτει μια προμήθεια 2,5 δις ευρώ για τον "εισπράκτορα".

    Τουλάχιστον 2,5 δις με βάση την "πιάτσα". 2,5 δις γι' αυτόν, ο οποίος θα εξασφαλίσει στους τοκογλύφους τη δυνατότητα να "μπουν" στην περιουσία της δανειολήπτριας Ελλάδας, για να την ξεκοκαλίσουν.

    Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; 2,5 δις ευρώ είναι λογικό τίμημα γι' αυτόν, ο οποίος θα τους εξασφάλιζε τη δυνατότητα ν' αρπάξουν τα οφειλόμενα από το θύμα τους.

    Γι' αυτόν, ο οποίος θα τους επέτρεπε να στείλουν εκεί τους "υπαλλήλους" τους.

    --------------------------------------------
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ
    Αρχηγός του ΕΑΜ Β’
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

    Το κόλπο των 2,5 δις της οικογένειας Παπανδρέου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατάλαβε ο αναγνώστης πώς βγαίνει ο τίτλος του άρθρου;

    Δεν χρειάζονται μυστικές πληροφορίες, που να μας αποκαλύπτουν ότι η οικογένεια Παπανδρέου πήρε από τους τοκογλύφους προμήθεια 2,5 δις ευρώ.

    Γνώσεις χρειάζονται.

    Αν γνωρίζει κάποιος την "πιάτσα", μπορεί να βγάλει τις "ταρίφες".

    Αυτό, το οποίο λέμε, είναι ότι …θα είναι κορόιδα οι Παπανδρέου, αν δεν πάρουν αυτό το ποσό για τις προδοτικές ενέργειές τους. Τουλάχιστον αυτό το ποσό, εφόσον αυτή είναι η ελάχιστη "ταρίφα" γι' αυτά που έκαναν εις βάρος της Ελλάδας.

    Τόσα κέρδη αποφέρει η υπηρεσία τους απέναντι στους τοκογλύφους. Τόσα χρήματα "νομιμοποιούνται" να ζητήσουν ως οικογένεια από την Goldman Sachs, τη Ντόιτσε Μπανγκ, τον Σόρος ή τον Μπάφετ.

    Αυτό είναι το λογικό "τίμημα" της πιάτσας.

    Τους εξασφαλίζεις 247,5 δις ευρώ και σου δίνουν δώρο τα 2,5 δις. …

    ---------------------------------------
    Θα ήταν κουτοί ο Παπακωνσταντίνου με τον Λοβέρδο, αν δεν ζητούσαν το "κατιτίς" τους για την "τακτοποίηση" των οικονομικών του ελληνικού λαού με βάση τις εντολές του ΔΝΤ και των τοκογλύφων.

    Θα ήταν κουτός και ο Ραγκούσης, αν δεν ζητούσε τα ανάλογα για την "παγίδευση" του ελληνικού κράτους.

    Σύμφωνα με τις πιο υποτιμημένες εκτιμήσεις μας ο καθένας από αυτούς "δικαιούται" τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ.


    Απλά πράγματα, τα οποία συμβαίνουν καθημερινά.

    ============================================
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ
    Αρχηγός του ΕΑΜ Β’
    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

    Το κόλπο των 2,5 δις της οικογένειας Παπανδρέου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προεκλογικά, τα λόγια τα μεγάλα τα παχιά, του Γ.Α.Π. τα …ψέματα,
    τα απατηλά, ότι υπάρχουν …λεφτά, και αλλά πολλά, παρόμοια χαζά.
    Ο γιωργάκης έγινε Πρωθυπουργός, και αμέσως το πήρε αλλιώς, γιατί ήξερε ο …κακός
    λογαριασμός, η… αλήθεια, για το χρέος και τα τόκο - δάνεια, κανονικώς.
    Να η … αλλαγή 180 στροφή, φουλ φιλελεύθερη καπιταλιστική πολιτική, βάρβαρη
    καθεστωτική. Βρωμιά η… κουβέντα τους, ψέμα και κολοτούμπα τα έργα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς αδέλφια την τελευταία πράξη την έχει σφραγίσει στο Αιγαίο.

    Άς ξεκινήσουμε τουλάχιστον απο τα ελαχίστως αυτονόητα:

    Να πέσει ο γελοίος προδότης του Έθνους και η κλίκα του

    Κατόπιν η παραδειγματικότατη τιμωρία τους

    Και τέλος πόρτα-πόρτα για τους οπαδούς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι ανοητοι.
    εμπιστευτικαν το θερμομετρο στο giorgos.
    τωρα ας φανε glarosoypa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι ολοφάνερεο ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι εγκληματίας με δόλο και με εκβιασμούς και δοσιλογία πρόθεσή του είναι να ρίξει τη χώρα στον όλεθρο. Θα έρθει η ημέρα και αυτό είναι το μόνο σίγουρο, όπου θα καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών της ελληνικής δημοκρατίας που είναι η ισόβια κάθειρξη. Θα έχει ευτυχώς την ίδια τύχη με τους προδοτές στην Αργετινή που έσπειραν και εκεί σκόπιμα τον όλεθρο, την πείνα και την μιζέρια πριν από μια δεκαετία. Ο άνθρωπος (Παπανδρέου) είναι επικίνδυνος και έπρπε ήδη να έχει φύγει από το αξίωμα της εκπροσώπησης του ελληνικού λαού με πρωτοβουλία του κόμματός του. Τον άφησαν για πάρα πολύ καιρό ανεξέλεγκτο και έπεσαν θύματα της σκόπιμης προπαγάνδας του. Αχ να με άκουγαν και τότε το 2009 που τα έλεγα, που όλοι με περνούσαν για μουρλό που τους έλεγα ότι ο Παπανδρέου έχει σκοπό την ολική καταστροφή της χώρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπαρχουν υπαρχουν.
    Η μανουλα μου η ερμη,85 χρονων.
    Αλλα μου το υποσχεθηκε οτι δεν θα ψηφιση κανενα μαντρι.
    Μονο αυτο που θα της υποδειξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]