Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο κόσμος δεν πτοείται – Οι πολίτες παραμένουν στο Σύνταγμα

Ένταση και επεισόδια εκδηλώθηκαν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, όταν οι κουκουλοφόροι που βρισκόταν στην οδό Γεωργίου, επιχείρησαν να σπάσουν την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ.

Η ένταση στη συνέχεια επεκτάθηκε και στην οδό Αμαλίας, με τους κουκουλοφόρους να πετούν πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ, ενώ το μπλοκ του ΠΑΜΕ στη συνέχεια κατάφερε να ανασυνταχθεί.

Το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση από τους διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, για έναν διαδηλωτή που φέρει πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, λόγω πτώσης από ύψος.

Στη συμβολή των οδών Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου, καθώς και μπροστά στη Φιλελλήνων, η αστυνομία προχώρησε στη ρίψη χημικών εναντίον των κουκουλοφόρων.

Παρά τη νέα επίθεση – προβοκάτσια των μπαχαλάκηδων, ο κόσμος δεν έφυγε από την Πλατεία Συντάγματος αλλά παραμένει εκεί στέλνοντας διάγγελμα παραίτησης στην κυβέρνηση, λίγες ώρες από την κρίσιμη ψηφοφορία στην Βουλή.

Δεν έχει καμία σημασία πλέον αν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε σήμερα ήταν λίγο περισσότερος ή λίγο λιγότερος απο χθές. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πουθενά στον κόσμο δεν έχει παραμείνει στην εξουσία κυβέρνηση, ύστερα από τέτοια λαϊκή κατακραυγή.

Τα σημερινά επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων λίγο πριν τις 2 βγήκε από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι και ανέβηκε στο Σύνταγμα. Πήρε θέση στη συμβολή Β. Σοφίας, Αμαλίας και μπροστά από τη Μεγ. Βρετανία. Η Αστυνομία επεχείρησε να εισέλθει από την Καραγιώργη Σερβίας, αλλά οι διαδηλωτές τους απώθησαν. Στη συνέχεια δυνάμεις περιφρούρησης του ΠΑΜΕ επιτέθηκαν στους κουκολοφόρους που τους έριχναν πέτρες και μολότοφ. Στην αρχή, πι αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν και δεν επενέβαιναν.

Γρήγορα όμως η σύγκρουση γενικεύτηκε με βροχή μολότοφ από την πλευρά των αναρχικών εναντίον της περιφρούρησης, της συγκέντρωσης, , αλλά και της Αστυνομίας, η οποία απάντησε με χημικά και δακρυγόνα. Οι ομάδες της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ αμύνονταν με τα ξύλα από τα πανό, αλλά στο τέλος επιβλήθηκαν!!!.

To ΠΑΜΕ έκανε αισθητή την παρουσία του από το πρωϊ, υλοποιώντας την υπόσχεση για περικύκλωση του κτιρίου του Κοινοβουλίου.

Από νωρίς, έχουν κατακλυσθεί από κόσμο και όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας -Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Καραγεώργη Σερβίας κ.α. Ο κόσμος δεν πτοήθηκε από τα χθεσινά επεισόδια και εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την κυβερνητική πολιτική λιτότητας. Οι περισσότεροι λένε πως θα παραμείνουν μέχρι αργά

Πέντε τραυματίες από τους οποίους ο ένας σοβαρά τραυματισμένος, που μάλλον ότι χτυπήθηκε από μάρμαρο στο κεφάλι. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρονται στον Ευαγγελισμό.

Αυτήν την ώρα η Αστυνομία συνεχίζει να καταδιώκει ομάδες κουκουλοφόρων, οι οποίες έχουν διασπαστεί και απωθούνται προς τις οδούς Καραγιώργη Σερβίας, Ερμού, Μητροπόλεως και Φιλλελήνων.

Ο κόσμος φωνάζει συνθήματα σαν κι αυτά:

«Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω»,

«Εδώ είναι Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή, δεν έχει ελικόπτερο παρά μόνο φυλακή»
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]