Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Παπανδρέου οδηγεί την Ελλάδα σε ομηρία για πολλά χρόνια

  • Η κρισιμότερη μέρα για το μέλλον της Ελλάδας

Μία ημέρα που δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί ως αποφράς για τη χώρα μας εάν τελικά περάσει η πρόταση των Γερμανών για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, που θα φτάσει ακόμη καις το 70% με δραματικές συνέπειες για την εθνική μας κυριαρχία.

Διότι δεν είναι μόνο το γεγονός, ότι όσοι κατέχουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου θα αναγκαστούν να πληρωθούν πολύ λιγότερα χρήματα, είναι και τα όσα θα ακολουθήσουν στη συνέχεια. Είτε αυτά αφορούν τις ελληνικές τράπεζες, είτε τα ασφαλιστικά ταμεία, είτε τέλος τις τσέπες όλων των Ελλήνων.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Εάν, λοιπόν, το «κούρεμα» του χρέους είναι τόσο μεγάλο όπως όλοι κατανοούμε τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν θα μπορούν ανταπεξέλθουν. Κάτι που σημαίνει, ότι η έννοια χρηματοδότηση των επιχειρηματικών σχεδίων θα κοπεί με μαχαίρι.Όχι μόνο όπως γίνεται τώρα που έχουν κλείσει οι στρόφιγγες προς την αγορά, αλλά η κατάσταση θα είναι ακόμη χειρότερη. Εκτός όλων των άλλων οι ελληνικές τράπεζες μη μπορώντας να αντέξουν αυτό το κούρεμα θα αναζητήσουν συμπαίκτες από το εξωτερικό και επί της ουσίας θα καταστούν εκπρόσωποι των ξένων πολυεθνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε πως τα προγράμματα που υπάρχουν τώρα και τροφοδοτούν έστω με το σταγονόμετρο χρήματα στην αγορά θα σταματήσουν.

Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία έχουν στην κατοχή τους ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αξίας 22 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η πρόταση των Γερμανών δεν τα έχει εξαιρέσει.

Κάτι που σημαίνει, ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα απολέσουν ένα τεράστιο μέρος των αποθεματικών. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως θα βρεθούν όχι απλά στα όρια της χρεοκοπίας, αλλά θα αδυνατούν να αντεπεξέλθουν των υποχρεώσεων τους. Ειδικά τώρα, που με εντολή της τρόικας έχει μειωθεί δραματικά η χρηματοδότηση τους από το κράτος.

Έτσι οι συντάξεις θα μειωθούν και το κούρεμα θα είναι ανάλογο με αυτό που θα αποφασίσει η Σύνοδος Κορυφής. Και το χειρότερο είναι, ότι η ελληνική φωνή δεν ακούγεται, καθώς ο Παπανδρέου δεν έχει υψώσει τείχος για να εξαιρέσει τουλάχιστον τα ασφαλιστικά ταμεία.

Και βέβαια ακόμη χειρότερες θα είναι οι συνέπειες για την εθνική μας κυριαρχία.
Οι Γερμανοί συζητούν το «κούρεμα» και την παραμονή μας στην Ευρωζώνη μόνο εάν αναλάβουν αυτοί τις αποκρατικοποιήσεις μη υπολογίζοντας εθνικούς λόγους, ενώ οι επίτροποι που θα μας επιβάλλουν επί της ουσίας θα κυβερνούν τη χώρα και οι Έλληνες πολιτικοί θα καταστούν… υπάλληλοι τους.

Αυτή, λοιπόν, είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Ε.Ε. και γι’ αυτό το λόγο στην αρχή αυτού του κειμένου χαρακτήρισα την αυριανή ημέρα ως «αποφράδα ημέρα». Εκτός φυσικά και εάν τελικά διασωθεί η χώρα μας με τις λιγότερες πιθανές απώλειες.
Κάτι που δεν έχει μεγαλύτερη τύχη, καθώς οι Γερμανοί που παρουσιάζονται ως η ατμομηχανή της Ευρώπης έχουν προδιαγράψει το μέλλον μας. Και όλα αυτά γίνονται, καθώς ο πρωθυπουργός ήταν συγκαταβατικός σε όλες τις απαιτήσεις της τρόικας και των Γερμανών.

Ο Παπανδρέου όπως έχω αναφέρει πολλές φορές στα σημειώματα μου ακολουθεί καταστροφική πολιτική. Δυστυχώς δεν αναμένω, ότι μπορεί στην αυριανή Σύνοδο μας εκπλήξει και να αλλάξει τη μοίρα της χώρας. Οπότε πλέον από εδώ και πέρα όλοι οι Έλληνες πολίτες ελπίζουμε μόνο στον Αντώνη Σαμαρά.

Το έργο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Κι αυτό διότι θα κληθεί σύντομα από τον ελληνικό λαό να αναλάβει τα ηνία και να αλλάξει αυτές τις συμφωνίες που προωθεί και υπογράφει με απίστευτη ευκολία ο Παπανδρέου.

Ο κ. Σαμαράς οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες για τον τρόπο που θα αντιδράσει, αλλά και τα σχέδια του για να ακυρώσει όλες αυτές τις επικίνδυνες συμφωνίες για το μέλλον της χώρας. Διότι μπορεί ο Παπανδρέου να αντέχει την εποπτεία από τους Γερμανούς επίτροπους, αλλά αυτό δεν το θέλει ούτε ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος, ούτε και ο περήφανος ελληνικός λαός.

Οι Έλληνες πολίτες στα δύο χρόνια που το ΠΑΣΟΚ έχει την διακυβέρνηση της χώρας έχουν υποστεί τεράστιες θυσίες, υποφέρουν από τη φτώχια, την ανεργία και την μιζέρια δεν αντέχουν άλλη κατοχή. Γι’ αυτό ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. καλούνται να εξηγήσουν με σαφήνεια το πώς θα απεγκλωβίσουν τη χώρα από τα δεσμά του Μνημονίου και των τροικάνων.

  • Σε πεντάστερο με spa για να ξεκουραστεί από την… υπερπροσπάθεια του ξεπουλήματος

Ευτυχής για την επίτευξη των «εθνικών» στόχων μετά το «κούρεμα» που θα επιτύχει στην… επαναληπτική Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου θα θελήσει να περάσει λίγα 24ωρα ανεμελιάς στην όμορφη Κρήτη.

Όσο κι αν μοιάζει απίστευτο ο πρωθυπουργός δεν δείχνει να ενοχλείται καθόλου από τις εξελίξεις και έτσι αντί να έρθει στην Αθήνα αμέσως μετά τις αποφάσεις των Ευρωπαίων για την επιβολή κατοχικού καθεστώτος στη χώρα μας θα μεταβεί για να ξεκουραστεί και να κάνει υψηλή πολιτική σε ένα από τα πλέον πολυτελή τουριστικά συγκροτήματα της Κρήτης. Εκεί θα προεδρεύσει της νεοσυσταθείσας Ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο η οποία συνέρχεται ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και την επόμενη ημέρα. Υποτίθεται ότι θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα στην Τυνησία αλλά και τα όσα διαδραματίζονται στην Αίγυπτο.

Πάντως ο έλληνας πρωθυπουργός θα φτάσει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου το απόγευμα της Πέμπτης και έχει ζητήσει να μην υπάρχει υποδοχή (!) ενώ η μετακίνησή του προς το πολυτελές ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή Βαθύ, μεταξύ του Αγ. Νικολάου και της Ελούντας θα είναι ιδιαίτερα… διακριτική.

Όπως είναι φυσικό ο κ. Παπανδρέου δεν θα παραστεί σε καμία από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 όχι για να μην προκαλέσει τους Γερμανούς εταίρους μας με την πράξη αυτή αλλά διότι θα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του ως οικοδεσπότης των Σοσιαλιστών – Αράβων.

Όσο για το πεντάστερο ξενοδοχείο; Διαθέτει ιδιωτική παραλία – φυσικά προστατευμένη οπότε είναι δύσκολο ο πρωθυπουργός να χαθεί με το κανό του – σούπερ λουξ σπα και βίλλες με ιδιωτικές πισίνες των οποίων το κόστος ξεπερνά τα 2.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση! Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να αναχωρήσει από την επίπονη αυτή προσπάθεια διεθνούς διπλωματίας είτε το απόγευμα του Σαββάτου είτε την Κυριακή.

Λεπτομέρεια; Ελέγχεται ως ανακριβής η πληροφορία ότι ο κ. Παπανδρέου θα συζητήσει με τους υπόλοιπους σοσιαλιστές την αποκατάσταση του εναπομείναντος υιού του Μουαμάρ Καντάφι ο οποίος επί σειρά δεκαετιών υπήρξε στενός φίλος των σοσιαλιστών, ιδιαιτέρως των Ελλήνων.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]