Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: "Η στάση της Άγκυρας στο θέμα των ερευνών, δεν είναι σοφή"


Πλήρη και σαφή στήριξη στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εντοπισμό υδρογονανθράκων καθώς και στα κυριαρχικά της δικαιώματα για το ζήτημα αυτό, εκφράζει η Ρωσία διά του Πρεσβευτή της στην Κύπρο Βιατσεσλάβ Σούμσκι.



Απαντώντας σε ερώτηση, μετά το πέρας της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης, για τις κυπριακές έρευνες για υδρογονάνθρακες και τις απειλές της Αγκυρας, ο Ρώσος Πρέσβης είπε ότι η θέση της χώρας του για τις έρευνες από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αρκετά ξεκάθαρη.



"Από την αρχή τοποθετηθήκαμε αρκετά ξεκάθαρα πάνω στο θέμα, υποστηρίζουμε πλήρως το κυριαρχικό δικαίωμα των Κυπρίων για έρευνες και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, αυτό(το δικαίωμα) είναι σε πλήρη εναρμόνιση με το διεθνές δίκαιο και τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και καμία αμφιβολία δεν υπάρχει περί τούτου", συμπλήρωσε.



Για τις απειλές της Τουρκίας είπε ότι η στάση της για το θέμα των ερευνών και το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία "δεν είναι πολύ σοφή" , κατά την έκφρασή του.



Σε ερώτηση, εάν η Κύπρος πρέπει να αναμένει οτιδήποτε από την διεθνή κοινότητα επί του θέματος, είπε ότι η κατάσταση μέχρι στιγμής είναι ήρεμη , εκφράζοντας την άποψη ότι πιθανότατα δεν θα υπάρξει κάποιο ''θερμό'' επεισόδιο στο μέλλον.



Ο Ρώσος Πρέσβης εξέφρασε άγνοια για πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για κάθοδο στη Μεσόγειο Ρωσικών πλοίων την ίδια ώρα που βρίσκονται στην περιοχή σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και το σκάφος Πιρί Ρεϊς το οποίο, όπως μεταδίδεται, πραγματοποιεί έρευνες κοντά στο οικόπεδο 12.



Ο κ. Σούμσκι ερωτηθείς σχετικώς ανέφερε ότι δεν γνωρίζει οτιδήποτε για αυτές τις πληροφορίες.



"Αυτό (για την κάθοδο στην Μεσόγειο ρωσικών πλοίων) είναι κάτι εντελώς νέο για μένα, δεν έχω οτιδήποτε επίσημο επί του θέματος μέχρι στιγμής", είπε ο Ρώσος Πρέσβης και επιφυλάχθηκε να ενημερωθεί επί του θέματος και να τοποθετηθεί.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]