Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ατζέντα του Σόρος για τα Σκόπια


Ο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι με περιέγραψε κάποτε ως άπατρι πολιτικό άνδρα. "Τα κράτη έχουν συμφέροντα, αλλά όχι αρχές", είπε. "Εσείς έχετε αρχές αλλά όχι συμφέροντα." Μου αρέσει αυτή η διατύπωση και προσπαθώ να ανταποκριθώ σε αυτήν. Ο κόσμος χρειάζεται απελπισμένα απάτριδες πολιτικούς
-
τάδε έφη Τζορτζ Σόρος.

Τα Σκόπια ζουν ενδιαφέρουσες ημέρες, με αρκετούς δημοσιογράφους να διαδίδουν "αντιμακεδονική" ρητορική, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ηγούνται διαδηλώσεων απαιτώντας νέες εκλογές άμεσα, και με ΕΕ και ΝΑΤΟ να απορρίπτουν την ένταξη των Σκοπίων έως ότου πάψουν να φέρονται σαν κακομαθημένα παλιόπαιδα και προβούν στην αλλαγή της ονομασίας τους, όπως συμφώνησαν να πράξουν πριν δύο δεκαετίες περίπου. Πού κολλάει ο Τζορτζ Σόρος σε όλα αυτά; .... Ποιές είναι οι αρχές του αν δεν έχει συμφέροντα στην περιοχή; Γιατί άλλαξε στάση και αποφάσισε να χρηματοδοτήσει το SDSM του Τσερβενκόφσκι και την εκστρατεία αλλαγής της ονομασίας της πΓΔΜ, όταν στο παρελθόν, επί κυβέρνησεων Γκλιγκόροφ, Γκεοργκίεφσκι και Τσερβενκόφσκι, επένδυε εκατομμύρια δολάρια από τη δική του περιουσία για να δαιμονοποιήσει τους Έλληνες στα Δυτικά μέσα ενημέρωσης;
Στόχος του παρόντος άρθρου είναι η απάντηση στα ερωτήματα αυτά, και η έκθεση των συνεπειών που επιφέρει η επιρροή του Τζορτζ Σόρος στα Σκόπια.

Από διάφορα δημοσιεύματα σκοπιανών μπλόγκερ αλλά και μέσων ενημέρωσης της σκοπιανής διασποράς, γίνεται κατανοητό ότι οι πολιτες της πΓΔΜ έχουν πλήρη επίγνωση ότι η Ουάσινγκτον υποστήριζε τους τρομοκράτες. Για να διασκεδάσουν την δυσανασχέτηση του κόσμου, πολλά δυτικά "ιδρύματα" και "οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα" - όπως η Ομάδα Διεθνών Κρίσεων (International Crisis Group) και το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Human Rights Watch) συνεργάζονται στενά με τους πολίτες των Σκοπίων. Ενώ η επίσημη εντολή τους αφορά στους τομείς της "οικοδόμησης εμπιστοσύνης", της "διακυβέρνησης", της "ειρήνευσης" και της "συμφιλίωσης μεταξύ των εθνοτήτων", στην πράξη, εργάζονται χέρι-χέρι με το ΝΑΤΟ. Ο ρόλος αυτών των οργανώσεων είναι να διασφαλίσουν ότι η δημόσια δυσαρέσκεια θα στρέφεται κατά της Σκοπιανής κυβέρνησης και του στρατού και όχι εναντίον της Ουάσιγκτον, του ΝΑΤΟ ή του ΔΝΤ.

1. Το Open Society Institute (OSI) στα Σκόπια, που ελέγχεται από τον Τζορτζ Σόρος παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην χειραγώγηση και αποδυνάμωση του κινήματος διαμαρτυρίας των πολιτών.

2. Αλλά ας ρίξουμε μια ματιά στους διοικούντες των ΜΚΟ που οργανώνει και χρηματοδοτεί.

Στο Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα δικαιώματα (HRW), για παράδειγμα, βρίσκουμε τον Morton Abramowitz, ο οποίος τέλεσε βοηθός του Υπουργού Εσωτερικών των ΗΠΑ στο πεδίο πληροφοριών και έρευνας, από το 1985 έως το 1989, και τώρα συνεργάζεται με το παρεμβατικό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων. Βρίσκουμε επίσης τον πρώην πρεσβευτή Warren Zimmerman (του οποίου η θητεία στη Γιουγκοσλαβία συνέπεσε με τη διάλυση της χώρας), και τον Paul Goble, διευθυντή επικοινωνιών στο Radio Free Europe/Radio Liberty, που δημιουργήθηκε από την CIA και χρηματοδοτείται επίσης από τον Σόρος

Ένα από τα πιο σημαντικά ιδρύματα του Σόρος στην άσκηση επιρροής είναι η Ομάδα Διεθνών Κρίσεων (ICG) η οποία ιδρύθηκε το 1986. Σε αυτήν βρίσκονται επικεφαλής άτομα προερχόμενα από το κέντρο της πολιτικής και εταιρικής εξουσίας. Η ICG του Σόρος υπερηφανεύεται για τους "ανεξάρτητους" διαφωτιστές της όπως είναι οι πρώην σύμβουλοι σε θέματα εθνικής ασφαλείας Zbigniew Brzezinski και Richard Allen, και ο Στρατηγός Wesley Clark, πρώην Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Μια δεκαετία μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ο Σόρος είναι πλέον ο εστεμμένος βασιλιάς της Ανατολικής Ευρώπης. Το Κεντρικό Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο του (Central European University), με πανεπιστημιουπόλεις στη Βουδαπέστη, τη Βαρσοβία και την Πράγα και τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών στις ΗΠΑ, διαδίδει ξεδιάντροπα το ήθος του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού και κλωνοποιεί την επόμενη φιλοαμερικανική γενιά πολιτικών ηγετών της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στο βιβλίο του "Underwriting Democracy" * (Διασφαλίζοντας τη Δημοκρατία), ο Σόρος καυχιέται για την "αμερικανοποίηση της Ανατολικής Ευρώπης." Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσω των προγραμμάτων εκπαίδευσης του, άρχισε να καθιερώνεται μια ομάδα ζηλωτών - οι λεγόμενοι "Σοροσιανοί ηγέτες." Αυτοί οι νέοι άντρες και γυναίκες, λαμβάνοντας μόρφωση από τα ιδρύματα του Σόρος, λειτουργούν ως "πράκτορες επιρροής", όπως τους ονομάζει. Χάρη στην άπταιστη γνώση τους στην αγγλική γλώσσα και την ενσωμάτωσή τους στις αναδυόμενες γραφειοκρατίες των χωρών-στόχων του Σόρος, αυτοί οι στρατολογημένοι νέοι θα απαλύνουν την επιδρομή των Δυτικών πολυεθνικών εταιρειών.


3. Μέσα από το OSI και το HRW, ο Σόρος υποστήριξε σημαντικά τον ραδιοφωνικό σταθμό Β-92 στο Βελιγράδι. Ο Σόρος χρηματοδότησε επίσης την "Otpor", μια οργάνωση που λάμβανε βαλίτσες με χρήματα για να υποστηρίξει το πραξικόπημα της 5ης Οκτωβρίου του 2000 που ανέτρεψε την Γιουγκοσλαβική κυβέρνηση.

4. Το HRW βοήθησε στην νομιμοποίηση της εκ των υστέρων απαγωγής και (για τα μάτια του κόσμου) δίκης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη Χάγη, τηρώντας σιωπή ιχθύος όσον αφορά στα δικαιώματά του.

5. Η Louise Arbour, η οποία διετέλεσε δικαστής σε αυτή την παράνομη, συγχρηματοδοτούμενη από τον Σόρος, δίκη, βρίσκεται επί του παρόντος στο διοικητικό συμβούλιο του ICG!

6. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σόρος έχει επιχορηγήσει το HRW με 100 εκατομμύρια δολάρια, τη μεγαλύτερη επιχορήγηση που έχει γίνει ποτέ σε ΜΚΟ.

7. Η "συμμορία Open Society/Human Rights Watch", όπως την αποκαλούν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της Σκοπιανής διασποράς, θεωρεί την πΓΔΜ μέρος της "εκπολιτιστικής τους αποστολής."

8. Πολλοί είναι αυτοί πλέον που εκφράζουν το φόβο ότι η "σωτηρία" της χώρας από τα ιδρύματα του Σόρος θα ολοκληρωθεί με την πλήρη διάλυση ακόμα και αυτής της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Ενώ ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτεί τις πρωτοβουλίες για "ειρήνη" και "συμφιλίωση" στην πΓΔΜ, ταυτόχρονα υποστηρίζει και τον UCK! Κατά μήκος των συνόρων του Κοσσυφοπεδίου, το υπό την αιγίδα του Σόρος Ίδρυμα του Κοσόβου για μια Ανοιχτή Κοινωνία (Kosova Foundation for an Open Society), χρηματοδοτεί τις δραστηριότητες των "τοπικών αυτοδιοικήσεων" που ελέγχονται από διορισμένους του UCK. Η βοήθεια αυτή αρχικά διοχετευόταν μέσω του Ταμείου "Post Conflict Trust Fund" της Παγκόσμιας Τράπεζας, το 90% της χρηματοδότησης του οποίου ελέγχεται από τον Σόρος!

9. "Το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές οργανώσεις που υποστηρίζω", δήλωσε ο Σόρος. "Τα ανθρώπινα δικαιώματα επισημαίνουν τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες μας: είναι στο επίκεντρο των Ανοικτών Κοινωνιών.”

Ο Σόρος εξαγοράζει Σκοπιανούς δημοσιογράφους;
Η ημερήσια εφημερίδα Dnevnik που φέρεται να πήρε μορφή στο ιδιαίτερο γραφείο του νέου υπουργού Εσωτερικών Φρτσκόβσκι, έλαβε επιχορήγηση και ένα άτοκο δάνειο από τον Σόρος - όπως αναγνώρισε πρόσφατα ο Βλαντιμίρ Μίλτσιν, εκτελεστικός διευθυντής του Open Society Institute στα Σκόπια,10 ο οποίος κατηγορήθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση για συνεργασία με την πρώην γιουγκοσλαβική μυστική αστυνομία.

Ο Σόρος υπήρξε επίσης ο κύριος χρηματοδότης του τηλεοπτικού σταθμού Α1 από την ίδρυσή του, γεγονός που επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από ένα απόρρητο τηλεγράφημα του Wikileaks11, που αποκάλυψε την αλληλογραφία της Julian Milovanovich, πρέσβειρας των ΗΠΑ στα Σκόπια.

C O N F I D E N T I A L SKOPJE 00000105 002 OF 007 OTHER POLITICAL ISSUES AND GOALS 5. “..The ability of defendants in civil lawsuits to file interminable, frivolous appeals prevents the Macedonian courts from enforcing valid judgments -- for example, ordering the owner of Macedonian TV station A-1 to repay debts owed to the U.S.-based non-profit Media Loan Development Fund...“

Μετάφραση: ".. Η ικανότητα των κατηγορουμένων σε αστικές δίκες να καταθέτουν ατέλειωτες, επιπόλαιες προσφυγές, εμποδίζουν τα Μακεδονικά δικαστήρια να εφαρμόσουν τις ισχύουσες αποφάσεις - όπως για παράδειγμα, η διαταγή (που εκδόθηκε) για την επαναπληρωμή χρεών του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού A1, τα οποία οφείλει στο μη κερδοσκοπικό Ταμείο Δανείων Ανάπτυξης των ΜΜΕ με έδρα τις ΗΠΑ"

Το "Ταμείο Δανείων Ανάπτυξης των ΜΜΕ" είναι το κύριο κανάλι της χρηματοδότησης του Σόρος των ΜΜΕ στην Ανατολική Ευρώπη. 12,13 & 14

Τα Σκοπιανά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ κατηγόρησαν τον τηλεοπτικό σταθμό A1 για την εκτέλεση της "πιο αποτρόπαιας αντιμακεδονικής ατζέντας", για την πίεση που ασκούσε στην κυβέρνηση Γκρουέφσκι να αλλάξει το όνομα της χώρας σύμφωνα με την ελληνική πρόταση, "φλερτάροντας έτσι με τους Έλληνες και τους υποστηρικτές τους." Ουσιαστικά ωστόσο, η κυβέρνηση των Σκοπίων κατηγόρησε -και καταδίκασε με λουκέτο- τον τηλεοπτικό σταθμό Α1 για χρέη που δεν όφειλε στο κράτος, αλλά στο παραπάνω αναφερθέν μη κερδοσκοπικό Ταμείο!

Ο Branko Geroski15, επικεφαλής της οργάνωσης "Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Μακεδονία" (Citizens for European Macedonia)16, η οποία έλαβε από τον Σόρος το ποσό των $310.000, πρότεινε τα εξής:

1. Aλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ

2. Η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχτεί τη χρήση του όρου "Μακεδονική" όσον αφορά στην γλώσσα και την ταυτότητα των Σκοπίων. Τα Σκόπια από την άλλη, θα υποχρεωθούν να μη χρησιμοποιούν τους παραπάνω όρους σε αποκλειστική βάση.

3. Αντικατάσταση του όρου "Μακεδονική" στο διάγραμμα του ΟΗΕ όσον αφορά στην εθνικότητα και τη γλώσσα της πΓΔΜ από ένα σύνολο όρων (αλβανική, βουλγαρική κλπ) που θα αντικατοπτρίζει τον πολυεθνικό χαρακτήρα της χώρας.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι οι προτάσεις αυτές προέρχονται από τον ίδιο τον Σόρος, σκοπός του οποίου είναι η δημιουργία πολύχρωμων, πολυεθνικών, πολυπολιτισμικών χωρών, γι' αυτό και έκανε στροφή 180 μοιρών αρχίζοντας να χρηματοδοτεί αδρά οποιαδήποτε φωνή αντιτάσεται στον υπερεθνικισμό του Γκρουέφσκι, ο οποίος του χάλασε την... μακεδονική σαλάτα από τότε που κατέλαβε την εξουσία. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο που τα Σκοπιανά ΜΜΕ άρχισαν να κάνουν λόγο για τη δράση των ιδρυμάτων του Σόρος στα Σκόπια, μόνο αφού ανήλθε ο Γκρουέφσκι στο ύπατο αξίωμα. (Παλαιότερα, όταν αναφερόμασταν στη αδρή χρηματοδότηση που λάμβαναν από τον Σόρος, οι Σκοπιανοί είτε δεν γνώριζαν, είτε έκαναν πως δεν γνώριζαν τίποτε περί του θέματος).

Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ πάλι ταυτίζουν τις προτάσεις του Geroski με τα στοιχεία που έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του το Μάρτιο του 2008 στην εφημερίδα Καθημερινή17. Σε αυτήν, ο Σαμαράς αναφέρει ότι όταν επαναστάτησαν οι Αλβανοί του Τέτοβο, η πΓΔΜ ουσιαστικά έπαψε να είναι μια "εθνική κοιτίδα των Μακεδόνων" και έγινε ένα πολυεθνικό κράτος με δύο ξεχωριστές εθνοτικές συνιστώσες. Ο ψευδομακεδονισμός άρχισε να αμφισβητείται στο εσωτερικό της χώρας. "Αυτό που αμφισβητούμε εμείς στο εξωτερικό, άρχισε να αμφισβητείται από τους Αλβανούς του Τέτοβο εντός."

Εκείνο όμως που τρομοκρατεί πραγματικά τους Σκοπιανούς είναι το δίλημμα που έθεσε ο Σαμαράς. Ένα δίλημμα το οποίο αντιμετωπίζουν όσο κι αν προσπαθούν να το αποφύγουν στρουθοκαμηλίζοντας: "Ή που θα διαλυθεί η χώρα, ή, όπως ισχυρίζονται μερικοί, θα μεταμορφωθεί σε μια χαλαρή πολυεθνική ομοσπονδία, προκειμένου να αποφύγει την διάλυση."

Τι συμπεραίνουν από τα παραπάνω οι Σκοπιανοί; Πως σε κάθε περίπτωση η (ψευδο)"Μακεδονική ιδέα" τους θα έχει ηττηθεί μια για πάντα!

Θεωρούν μάλιστα - ότι, αν και φαινομενικά το OSI ενθαρρύνει την "Μακεδονική" πολυεθνικότητα, αυτό που κάνει πρακτικά είναι να υποστηρίζει το Αλβανικό αυτονομιστικό κίνημα, προς όφελος μάλιστα της Ελλάδας! Φέρουν δε ως επιχείρημα την δήλωση του Kim Mehmeti, Αλβανού "ποιητή" που απασχολείται πλήρως στο OSI των Σκοπίων, ότι "η Μακεδονία δεν μπορεί να λειτουργήσει ως εθνικό κράτος, πρέπει να έχει μια πολυ-εθνική ταυτότητα", προσθέτοντας ότι "πρέπει να μιλήσουμε για πολίτες του κόσμου, χωρίς εμμονή στην εθνικότητα, η οποία δεν συμβάλλει στην ποιότητα της ζωής." Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, "η εξαφάνιση κρατών και εθνοτήτων δεν είναι κάτι καινούργιο, από ιστορική άποψη." 18

Ο σκοπός του Σόρος είναι πλέον διακριτός. Ο ίδιος άλλωστε δεν έκρυψε ποτέ ότι ψάχνει και χρηματοδοτεί άτομα που μοιράζονται τις απόψεις του. Και πάντα τα βρίσκει.. Ο πλούτος του δε, καθιστά εύκολη την ίδρυση οργανώσεων και "κοινοφελών ιδρύματων" που διευκολύνουν την επίτευξη των στόχων του.

Τέλος, τα Σκοπιανά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ κατηγορούν τώρα τον Βλαντιμίρ Μίλτσιν και για την αλλαγή της σημαίας της χώρας. Και αυτο γιατί κατά τη διάρκεια συζήτησης στον τηλεοπτικό σταθμό ALFA δήλωσε ότι ο Σόρος, σε επιστολή του προς τη Συνέλευση της πΓΔΜ το 1992 απαίτησε την αλλαγή της σημαίας της χώρας, δηλαδή τον Ήλιο της Βεργίνας 19.

Τώρα βέβαια, πώς μπόρεσε ο Μίλτσιν να απαιτήσει αλλαγή της σημαίας ενώ θεωρούσε την ονομασία μη διαπραγματεύσιμη, βροντοφωνάζωντας πως "Εάν αλλάξουν το όνομα, θα πάω στα βουνά και θα πολεμήσω με τους αντάρτες!", είναι κάτι που μένει στην Σκοπιανή προπαγάνδα να απαντήσει.

Δώρα Η. Σπυρίδου
MacedoniaHellenicLand.Eu


* Στις Οικονομικές Επιστήμες ο όρος underwriting σημαίνει την δέουσα επιμέλεια που διεξάγει ένας δανειστής για να εξασφαλίσει ότι ο οφειλέτης είναι σε θέση να εξοφλήσει το δάνειο.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]