Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παπανδρέου και Βενιζέλος υπογράφουν χωρίς την πολιτική τους ιδιότητα!


Η εμφάνιση των περιβόητων επιστολών Παπανδρέου και Βενιζέλου προς το ΔΝΤ, σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών (που έχουν ήδη καταγραφεί και αναλυθεί εκτενέστατα κυρίως στο διαδίκτυο) για τα όσα σε αυτές τις επιστολές αναγράφονται και στα όσα αυτή η κατοχική κυβέρνηση επιβάλλει στους πολίτες.

Ο λόγος; Απλός! Φορτώνουν τους πολίτες με πολλά περισσότερα από αυτά για τα οποία δεσμεύονται στους «εταίρους» και στους τραπεζίτες. Πολλοί καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι κυβερνώντες προχωρούν και σε «δωράκια» προς την εσωτερική ελίτ του κεφαλαίου, ενώ θα έπρεπε να προχωρήσουν σε ελέγχους για το πού πήγαν τα χρήματα της Ευρώπης που αφορούσαν την εισαγωγή νέων τεχνολογιών για την αύξηση της παραγωγικότητας, την μείωση του κόστους και την αύξηση των εξαγωγών. Αλλά, επειδή αυτά τα χρήματα (δισεκατομμύρια) έχουν «παρκάρει» σε τράπεζες της Ελβετίας (αλλά και της Γαλλίας, όπως πληροφορούμαστε), κι επειδή οι κυβερνώντες συνηθίζουν να δειπνούν δημοσίως ή ινκόγνιτο με διάφορους «επιχειρηματίες» (που ως επιχειρείν κατανοούν μόνο την πριμοδότηση από κρατικά κεφάλαια και δεν κατανοούν πως το «παρκάρισμα» των χρημάτων δημιουργεί αναπόφευκτα υπανάπτυξη, ανεργία και οικονομική καταστροφή στην κρατική οικονομία), οι κυβερνώντες έχουν αποφασίσει να στραγγίσουν τους Έλληνες πολίτες από το να «ενοχλήσουν» τους συνδαιτυμόνες τους στο μεγάλο φαγοπότι, κάνοντας έτσι την κρίση ευκαιρία για λίγους και εκλεκτούς.

Όμως, πώς μπορεί να δικαιολογηθεί η επικοινωνία των κυβερνώντων με το ΔΝΤ, όταν σε αυτή την επικοινωνία δεν υπογράφουν με την πολιτική – θεσμική τους (έστω και προσωρινά) ιδιότητα; Μήπως απεκδύονται της ιδιότητάς τους; Μήπως έχουν απωλέσει αυτή την ιδιότητα και δεν την χρησιμοποιούν; Μήπως θέλουν να αποφύγουν των εγκληματικών (και πιθανότατα ποινικά κολάσιμων) ενεργειών τους, προφασιζόμενοι –στο μέλλον- πως επικοινωνούσαν ως απλοί πολίτες και όχι ως υπεύθυνοι πολιτικοί;

Άγνωσται αι βουλαί(;) των υποτακτικών και χρήσιμων ηλιθίων των τραπεζιτών. Όμως, το γεγονός –καταγεγραμμένο και υπογεγραμμένο- είναι πως στις επιστολές τους υπογράφουν και υπόσχονται την καταδίκη της χώρας, χωρίς οι ίδιοι να εμφανίζονται ως αρμόδιοι και υπεύθυνοι για την υποσχόμενη καταστροφή στα αφεντικά τους…


Στις φωτογραφίες των εγγράφων που ακολουθούν, προσέξτε (στο τέλος και των δύο) πως ο Γιώργος Παπανδρέου ΔΕΝ υπογράφει ως πρωθυπουργός, αλλά μόνο με το ονοματεπώνυμό του, ενώ ο Βαγγέλης Βενιζέλος χρησιμοποιεί την ακαδημαϊκή του ιδιότητα, αυτή του καθηγητή.

Λέτε και οι δύο να γνωρίζουν πως πολύ σύντομα θα βρεθούν εκτός "κάδρου" και άρχισαν να υπογράφουν ως μη πολιτικοί;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα και πολύ σύντομα πρέπει να μάθουμε. Ίσως με αυτόν τον τρόπο να αποφεύγουν τα χειρότερα για τους εαυτούς τους. Είναι πολύ σοβαρό το ότι δεν υπογράφουν με την πολιτική τους ιδιότητα. Κάποιος συνταγματολόγος να μας ανοίξει τα μάτια γρήγορα υπάρχει?Θα το ψάξουμε και ελπίζω γρήγορα να βγάλουμε άκρη πριν μας βρουν χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λένε πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος επάνω αριστερά οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα την πουλησαν κι αυτη ,για ενα κομματι ψωμι..
    μπαταχτσιδες ελληνες ,ποσο καιρο τους εχετε απληρωτους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Βενιζέλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σύμφωνα με την επιστολή, ενώ ο ΓΑΠ είναι... τι; Ίσως είναι γκάφα κάποιου που εργάζεται ως μεταφραστής εκεί, ίσως και όχι. Είναι σίγουρα δύο οι μεταφραστές, αν κρίνουμε από το διαφορετικό φορμά των επιστολών (θέση στοιχείων αποστολέα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ιδιότητες και των δύο φαίνονται στο επάνω μέρος των επιστολών, αλλά όχι κάτω από τις υπογραφές τους όπως συνηθίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αναφορά της φράσεως " ΣΤΟΥ ΓΟΥΔΗ" απο πολλούς ακόμη και δικούς τους μάλλον τους εξύπνησεν αποτόμως και πλαγίως κόβοντάς τους την φόρα.

    Θεωρώ πάντως ότι ο δεύτερος την τάξιν(αταξίαν) το πέρασε για κάποιο αστειάκι για αυτό και αστιεύεται ιδιαιτέρως μετά των λόγων και σχολίων του περί μαγκιάς και της ευρω-ποσοτικής αξίας αυτής....εφόσον αγνοεί πλήρως το πόσο κοστίζει εις την Ελλάδα ειδικά την περίοδο των εκπτώσεων του ΔΝΤ.

    Πάντως μιά φορά η υπογραφή είναι υπογραφή και δεν ξεγράφει ...ακόμη και εάν το πραγματικό σου όνομα δεν ήτο αυτό κατά της παρούσης πράξεως.

    Πονηρός και έξυπνος ο ένας ,
    Πονηρός και βλάξ ο δεύτερος,

    Στά προσεχώς όμως το μέλλον τους μάλλον για φωτοτυπημένο μου φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, καθηγητής πανεπιστημίου είναι, αλλά τι βαθμό καθηγητή έχει; Είναι Καθηγητής Πανεπιστημιακός, είναι Διακεκριμένος Καθηγητής, είναι Τακτικός Καθηγητής, είναι Συνεργάτης Καθηγητής, είναι Βοηθός Καθηγητής, είναι Εκπαιδευτής ή είναι Επιπρόσθετος Καθηγητής; Έχει δε μονιμότητα ή έδρα; Ή λειτουργεί χωρίς καν να έχει ούτε μονιμότητα ούτε έδρα; Μήπως δε ο καθηγητικός του τούτος τίτλος απλά του εγγυάται άλλον ένα μισθό, κάτω ίσως από το τραπέζι, δηλαδή στη ζούλα;

    Ναι, καλά, να τους πάμε στου Γουδή, αλλά πόσες φορές πρέπει να εκτελέσουμε την κάθε μία και τον κάθε ένα τους; Μαλλον είναι δευτερεύον αυτό, πρέπει όμως οπωσδήποτε να γίνει. Διότι το 403 π.Χ. οι Αθηναίοι λιγοψύχησαν και έδωσαν αμνηστία στους ολιγαρχικούς· ακόμα εκείνο το μοιραίο λάθος τους πληρώνουμε...

    Είναι λοιπόν φοβεροί οι πολιτικοί στην Ελλάδα. Από την πολλή τους διαφάνεια κοντεύουν να γίνουν... αόρατοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. υπογραφουν ετσι γιατι εχουν αντικατασταθη απο τουσ γκαουλαιτερ τησ τροικασ σε λιγο θα εχουμε και επισημα πρωθηπουργουσ τροικανουσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]