Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μία γενική απεργία είναι η λύση


  • Η 48-ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της επόμενης Τετάρτης και Πέμπτης (19 και 20 Οκτ. 2011) πρέπει να γίνει ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τους πήρε δυο βδομάδες στην ΓΣΕΕ, μετά την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων να αποφασίσουν επιτέλους να κηρύξουν μια 24-ώρη γενική απεργία, και κάτω από την πίεση της ΑΔΕΔΥ να την κάνουν 48-ωρη.

Τέτοια ετοιμότητα συνδικαλιστική.

Δεν είναι βέβαια άξιο απορίας όλο αυτό που γίνεται με τις κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, μια και ξέρουμε ποιον και τι υπηρετούν οι ηγεσίες τους.

Αν είχαμε αληθινό συνδικαλισμό δεν θα τολμούσε κανείς υπουργός-νομοθέτης-τρόϊκα να σκεφτεί καν να αγγίξει εργασιακές συμβάσεις. Εχουμε συνδικαλισμό “για τα μάτια” δηλαδή. Να χαμε να λέγαμε.

Λέμε στον κόσμο εμείς οι ιστολόγοι “μην πληρώνετε το χαράτσι των ακινήτων”, αυτό που εισπράτεται μέσω της ΔΕΗ, και τα άλλα χαράτσια, και καλά κάνουμε. Αλλά ουσιαστικά αυτός που μας διαβάζει, σ’ αυτή την διαλυμένη κοινωνία, καταλαβαίνει πως αν αποφασίσει να ΜΗΝ πληρώσει, είναι ουσιαστικά μόνος του. Καλείται μόνος του να τα βγάλει πέρα από κει και μετά.

Και δεν κάνουμε το πιο απλό: ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ επιτέλους ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Διαρκείας. Η οποία, αναγκαστικά σχεδόν, θα φέρει ως έναν βαθμό τουλάχιστον και μια ενότητα και συμπαράταξη, που τόσο έχουμε ανάγκη.

Ναι, είναι γνωστό πως στις απεργίες (γενικές, ξεγενικές) εκείνοι που απεργούν, για μια σειρά από λόγους, είναι οι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα. Και ελάχιστοι θαρραλέοι από τον ιδιωτικό.

Και οι του ιδιωτικού ΔΕΝ τολμούν φυσικά να απεργήσουν, κι έχουν και το δίκιο τους, διότι την επομένη θα βρουν κλειστή την πόρτα της εργασίας τους.

Ομως αν είχαμε ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, πόσο θα χρειαζόταν για να αρχίσουν να παίρνουν μέρος στην απεργία αυτή ΚΑΙ οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα; Τρεις μέρες; Πέντε;

Ε, στο τέλος, δηλαδή σε καμμιά βδομαδούλα, θα είχαμε όχι μόνο ξεφορτωθεί την κυβέρνηση, αλλά έτσι συνασπισμένοι και ενωμένοι ως λαός, θα είχαμε βρει και τι να κάνουμε για μετά.

Ας κάνουμε λοιπόν όχημά μας αυτή την 48-ωρη και ας την μετατρέψουμε σε ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Εμπρός, ας συζητήσουμε τους τρόπους που μπορεί να γίνει αυτό.

Θραξ ο Αναρμόδιος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. ΑΠΛΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣΚΩΛΗΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ!!!!! ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!! ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aυτά τα λέγαμε και πέρυσι τέτοια εποχή, Θραξ. Η απεργία διαρκείας είναι η πιο λογική αντίδραση. Μας έχουν πάρει που μας έχουν πάρει τα αυγά με τα καλάθια, τι θα χάσουμε.

    Αυτά, όμως, αποτελούν φυσικές και υγιείς αντιδράσεις

    ...σε χώρες των οποίων το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι καπελωμένο

    ...και σε χώρες όπου το παρακράτος δεν δρα με τέτοια συνέπεια και αποτελεσματικότητα ώστε να καταστέλλει κάθε συνταγματικά κατοχυρωμένη αντίδραση των πολιτών.

    Αυτά έγιναν στη Γαλλία αρκετές φορές και είχαν ως αποτέλεσμα την απόσυρση νόμων, στην Ισλανδία και οδήγησαν στην απομάκρυνση του ΔΝΤ και σε σύνταξη νέου συντάγματος, και σε όποιες άλλες χώρες λειτουργεί, έστω ως προς τα θεμελιώδη, ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

    Εδώ, σε μια χώρα που ο κόσμος καταπίνει χημικά και τρώει ξύλο όταν εκφράζει την άποψή του δημόσια, σε μια χώρα που ο κόσμος έχει μάθει ότι ό,τι κι αν κάνει δεν εισακούεται και έχει τώρα αποσυρθεί στο καβούκι του, πές μας τι κάνουμε. Θέλει προεργασία το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορουν καποιοι να συνειδητοποιησουν οτι οι απεργιες/κινητοποιησεις, και ο,τι διαολο σκαρφιζονται οι εργατοπατερες, ειναι καταδικασμενες να αποτυχουν διοτι υπονομευονται απο αυτους που τις διοργανωνουν!!
    Αν υπαρξει απεργια διαρκειας,καποια στιγμη θα επιτεθουν τα λαμογια των ΜΑΤ ανευ λογου!!Το εχουμε ξαναδει το εργο!
    Για να κανει καποιος μια απεργια διαρκειας πρεπει να ειναι ετοιμοπολεμος!!
    Και αυτο σημαινει οτι πρεπει να ειναι διαθεσιμες αντιασφυξιογονες μασκες ,διοτι οι Ματατζηδες το πρωτο πραγμα που κανουν ειναι να χρησιμοποιουν χημικα!!
    Αν δεν μπορεις να αναπνευσεις,δεν μπορεις να αμυνθεις!
    Το δευτερον και πιο σημαντικο ειναι να εκμεταλλευτει η μαζα την ποσοτητα της εναντιον των ΜΑΤ!!
    Αυτα τα λαμογια ειναι πολυ λιγοτερα αλλα λογω προστατευτικου εξοπλισμου,ισοβαρους κατανομης δυναμεων τους και αρτιας οργανωσης στον χωρο και στην εκαστοτε περιμετρο ειναι σε θεση να διαφυλαττουν σημαντικα ποστα με ελαχιστες απωλειες!!
    Η μαχη,επειδη θα γινει μαχη,πρεπει να γινει με τετοιο τροπο που η αμυνα μας θα κουραζει και θα εξοντωνει τους Ματατζηδες!
    Ποτε δεν βλεπεις Ματατζηδες αποκομμενους τον εναν απο τον αλλο!!
    Πρεπει να τους αποκοψουμε,και για να τους αποκοψουμε πρεπει και να μας κυνηγησουν αλλα ταυτοχρονως να δεχονται επιθεσεις απο εκει που δεν το περιμενουν!!
    Υπαρχουν ομως κι αλλες λεπτομερειες που πρεπει να εξεταστουν για την σωματικη ακεραιοτητα ολων των συγκεντρωμενων!
    Αλλη ρεαλιστικη λυση δεν υπαρχει για κινησεις διαρκειας!!
    Πρεπει να μαθουμε να προβλεπουμε τις κινησεις του αντιπαλου και να μηχανευτουμε τροπους αντιμετωπισης!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣΚΩΛΗΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, όπως επίσης και τους γαλαζιοσκώληκες και τους κοκκινοσκώληκες και τους πορτοκαλί και του κίτρινους και και και... το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι καπελωμένο από κανέναν κερατά.

    Όχι δεξιά, όχι αριστερά, Ελληνικά! Διότι και τα δεξιά, και τα αριστερά και τα αριστεροδέξια είναι ανθελληνικά φρούτα εισαγωγής, γεμάτα εθνικιστικό και αντεθνικό βοτριόλι γιά την ιδιοσυγκρασία του ελληνικού μας έθους και έθνους.

    Και βέβαια η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ είναι όντως ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος γιά την ανατροπή του όλου σαθρού πολιτικού συστήματος της στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας. Μόνον που πρέπει επίσης να γνωρίζουμε, συνασπισμένοι και ενωμένοι ως λαός, τι θέλουμε να κάνουμε γιά την μετά Ελλάδα.

    Πολύ σωστά το θέτει ο Θραξ ο Αναρμόδιος. Διότι με την ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ δημιουργούμε όχι μόνον την ανατροπή αλλά, μέχρι την ανατροπή, επίσης και τον ελεύθερο χρόνο που μας χρειάζεται γιά να αποφασίσουμε και να σχεδιάσουμε, συνασπισμένοι και ενωμένοι ως λαός, την δομή του πολιτικού συστήματος που θέλουμε γιά την μετά Ελλάδα, ώστε:

    α) Ανεξαρτήτως πολιτεύματος, το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος να ανήκει, δηλαδή να είναι κτήμα, της θεσμισμένης νομικά και νόμιμα ελληνικής κοινωνίας σε έναν Δήμο Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών. Μόνον έτσι μπορεί η ελληνική μας κοινωνία να είναι ο ‘εντολέας’ του όλου πολιτικού συστήματος, ενώ η εκάστοτε κυβέρνηση αμέσως ανακλητών αρίστων να πράττει μόνον ως ο ‘εντολοδόχος’ της ελληνικής κοινωνίας.

    β) Όλη η ελληνική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένης και της άμεσα θεσμισμένης ΑΟΖ, να ανήκει, δηλαδή να είναι κτήμα, του ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα προδοτικα μμε και τους μεγαλοδημοσιογραφους , πρεπει να αποκλεισουμε απο το να πανε στα χουντοκαναλα.
    το μονο που θα προβαλουν παλι , ειναι αν γινουν επεισοδια ,και για τον ογκο και δυναμικη της απεργιας , θα το παιξουν 4-5 δευτερολεπτα.
    γειτονες αυτοι οι δοσιλογοι δημισιογραφοι των ειδησεων και των ενημερωτικων εκπομπων , δεν εχουν ;;;
    να τους αρχισουν στα γιαουρτακια , ντοματες και στα χαστουκια , μεχρι να κοκκινησουν τα αδουλευτα προσωπακια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]