Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σαμαράς, η τρόικα και η… πόρτα


Αυτό το Σαββατοκύριακο ο κ. Χαρβαλιάς, από όσο γνωρίζω στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, δημοσίευσε ένα άρθρο του στο Antinews και στον “Τύπο της Κυριακής“ με τίτλο “Αν εμείς αποφασίσουμε να πεθάνουμε, η Ευρώπη θα ματώσει”.

Kαι μόνο ο τίτλος και η χρονική στιγμή συγγραφής του άρθρου δείχνουν σαφώς ότι το άρθρο γράφτηκε ως μία πρώτη ανεπίσημη απάντηση του Σαμαρά προς διάφορους δημοσιογραφικούς τσάτσους του συστήματος οι οποίοι από παράθυρα και ραδιόφωνα θέτουν επιτακτικά το ηλίθιο ερώτημα:

“Θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει ο Σαμαράς τι θα κάνει αν φάει πόρτα από την Τρόικα στο αίτημα του για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου”.

Το αναφέρω όπως ακριβώς το άκουσα στο ραδιόφωνο του Real FM από δημοσιογράφο που πρόσφατα έφαγε ο ίδιος πόρτα από το αναγνωστικό κοινό με αποτυχία της νέας του εφημερίδας και κατέληξε υπάλληλος του Χατζηλαλάκη.

Αλλά τις τελευταίες 1-2 εβδομάδες το ερώτημα αυτό το θέτει πολύ έντονα και με περισσή υποκρισία όλος ο γνωστός δημοσιογραφικός συρφετός. Θα ήθελα επ’ αυτού να παρατηρήσω τα εξής:

1. Κατ αρχάς η Τρόικα δεν είναι παρά απλοί τεχνοκράτες υπάλληλοι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Ο Σαμαράς προφανώς δεν θα κάτσει να διαπραγματευτεί με αυτούς. Η διαπραγμάτευση θα είναι με τους οργανισμούς που αυτοί εκπροσωπούν, και κυρίως με ΕΕ και ΕΚΤ, και όντας πολιτική διαπραγμάτευση θα φροντίσει να την κάνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο… Κατά συνέπεια η συζήτηση για το τι θα κάνει η Τρόικα κλπ είναι μάλλον ερωτήσεις ανόητων και οφείλεται προφανώς στο ότι κάποιοι στην χώρα μας έχουν ήδη αποδεχτεί τον ρόλο δούλου και για την τρόικα τον ρόλο της Κομαντατούρ.

2. Επί της ουσίας του ερωτήματος ζητούν ο Σαμαράς να βγάλει ανακοίνωση με την οποία μεταξύ άλλων να ενημερώσει και την ίδια την Τρόικα και τα αφεντικά τους για το τι χαρτιά θα τραβήξει αν του αρνηθούν διαπραγμάτευση. Ποιος στρατηγός πριν την μάχη στέλνει τα εναλλακτικά του σχέδια στον αντίπαλο στρατηγό; Θα πρέπει να είναι ανόητος. Οι ίδιοι θέτοντας την ερώτηση τελικά για ποιον στρατηγό “δουλεύουν”;

3. Το ερώτημα έχει και μία άλλη πονηρή διάσταση. Μία δημόσια ανακοίνωση του Σαμαρά για το τι θα κάνει αν “φάει πόρτα” από την Τρόικα, δεν λειτουργεί μόνο ως έγκαιρη πληροφόρηση των ξένων ώστε να λάβουν μέτρα από τώρα για το συμφέρον τους, αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί και ως δέσμευση του Σαμαρά ώστε αύριο να είναι δεμένος και να μην μπορεί να ελιχθεί και με άλλα καλύτερα χαρτιά για το καλό της χώρας, χαρτιά που θα έχουν προκύψει μέχρι την στιγμή της διαπραγμάτευσης και τα οποία σήμερα δεν είναι ορατά, ή δεν είναι ώριμα, ή δεν έχουν επιδιωχθεί…

4. Το να λέει κανείς ότι οι ξένοι θα αρνηθούν διαπραγμάτευση αυτό σημαίνει ότι υποκριτικά κάνουν πως δεν ξέρουν τα χαρτιά που έχει ήδη στα χέρια της η Ελλάδα, όταν ακόμα και οι ίδιοι οι Γερμανοί πλέον τα παραδέχονται, τα γράφουν και τα τρέμουν… Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ότι δεν έχει δύναμη, και διαπραγματευτικά ατού. Το πρόβλημά της είναι ότι δεν έχει σήμερα έναν Πατριώτη Ηγέτη για να τα αξιοποιήσει για το καλό της Πατρίδας. Αντίθετα, αυτό το γελοίο ανθρωπάριο που παριστάνει τον πρωθυπουργό κάνει ότι μπορεί για να καίει τα όποια χαρτιά έχει η χώρα, σαν ένας κοινός ρουφιάνος.

5. Όσο περνάει ο καιρός αποδεικνύεται όλο και περισσότερο το αδιέξοδο της πολιτικής των ανδρείκελων. Αυτό ενισχύει μεν την επιχειρηματολογία υπέρ μιας επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες παράμετροι που κάνει τον χρόνο να μετρά εις βάρος της.

5α) Εδώ και 2 χρόνια ότι γίνεται είναι μόνο για να κερδίσουν χρόνο οι ξένοι τραπεζίτες, κυρίως γάλοι και γερμανοί, και να ξεφορτωθούν τα Ελληνικά ομόλογα στην ΕΚΤ, ενώ παράλληλα να αυξάνει το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ. Γι αυτό οι Γερμανοί απένειμαν και βραβείο στον ΓΑΠ που ως κοινός προδότης καίει ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της Ελλάδας για να σώσει Γερμανούς τραπεζίτες. Αν την εποχή που θα ζητήσει ο Σαμαράς επαναδιαπραγμάτευση οι γερμανοί τραπεζίτες έχουν πλέον μικρή έκθεση σε τοξικά Ελληνικά ομόλογα τότε ένα χαρτί της Ελλάδας θα έχει καεί.

5β) Όσο παραπαίει η κυβέρνηση των ανδρείκελων και φαίνεται ότι αύριο οι ξένοι θα έχουν να κάνουν με τον Σαμαρά, διαπιστώνω μία προσπάθεια να κλείσουν γρήγορα οι αλλαγές εκείνες που “κλειδώνουν” την χώρα ως αποικία του Γερμανικού κεφαλαίου, προκειμένου να έχουν δεμένα τα χέρια του Σαμαρά αύριο. Επομένως μία επαναδιαπραγμάτευση ίσως δεν θα είναι μία συζήτηση μεταξύ «φίλων ευρωπαίων» κλπ κλπ, αλλά να οδηγηθεί στα άκρα. Ο Σαμαράς ίσως θα αναγκαστεί να παίξει πιο σκληρό πόκερ και με χαρτιά όχι μόνο οικονομικά…

Τα πράγματα αγριεύουν πολύ και ο Σαμαράς σύντομα θα βρεθεί σε σταυροδρόμι.

Ο ένας δρόμος θα είναι να σκύψει το κεφάλι στο άπληστο διεθνές τοκογλυφικό τραπεζικό κεφάλαιο λειτουργώντας ως πολιτική ρεζέρβα του συστήματος, αναλωνόμενος σε “διαπραγμάτευση” που θα αποσκοπεί στο να “στρογγυλέψει το μνημόνιο” και να το κάνει πιο “εύπεπτο”.

Ο άλλος δρόμος θα είναι να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του Ελληνισμού μέσα και έξω από την χώρα σε έναν αγώνα “υπέρ βωμών και εστιών” για την σωτηρία της Πατρίδας συγκρουόμενος με το Δ' Ράιχ, δημιουργώντας νέες συμμαχίες, αξιοποιώντας κάθε εθνικό πλούτο και θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την επιβίωση και την αξιοπρέπεια της Ελλάδας και του Ελληνισμού και όχι το σκ…ευρώ τους, και την σκ…ευρώπη τους.

Αυτά τα είδαμε, τα ζήσαμε, και βλέπουμε τα αποτελέσματα.

Το παραμύθι τέλος!!!

Είναι στο χέρι του Σαμαρά να αποφασίσει...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Τι λές μωρε, αλήθεια; Κοίτα να δείς πώς τον...αδικήσαμε τον αγαπητό μας Αντωνάκη...
    Ετσι ε, κύριε Ιάσωνα Κιανέ, αυτά σκέφτεται ο Αντωνάκης μας ο ...καλαματιανός! Εθνικό ηρωα τον βλέπω σε λίγο των Αντωνάκη εκ Καλαμάτας! Μόνο ότν θα βγεί στους δρόμους για να ...πεθάνει για τη μαμά πατρίδα, μη ξεχάσει να φορέσει και το φυσεκλίκι του ...Παπαφλέσσα, που κάποιοι είπαν οτι κοσμεί κάποιον τοίχο της οικίας του! Ετσι, γιατί τη θέλουν τη φοβέρ τους κι αυτά τα ...σκουλήκια οι Γερμαναράδες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αδιέξοδο έχει προέλθει απο τα 2 μεγάλα κόμματα. Και για να ακριβολογούμε απο το ΠΑΣΟΚ κατά 60% και την ΝΔ κατά 40% βάσει των χρόνων της διακυβέρνησής τους.

    Ο ΛΑΟΣ αυτής της χώρας θέλει ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ!! Όχι ανθρωπάρια, που βάσει της προυπηρεσίας τους στην βουλή έχουν πολλά σκατά στην γούνα τους.

    Σοβαρός ΗΓΕΤΗΣ μπορεί να φανεί μόνο απο εξοκοινοβουλευτικό κόμμα.

    Το ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΟ κόμμα είναι το κόμμα ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Συνεχιστές του Καποδίστρια.

    Όλοι οι άλλοι στην βουλή είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ.

    Ζητούν απο τον λαό λιτότητα και αυτοί ψηφίζουν "Εκκεντρικά" νομοσχέδια ΑΥΞΗΣΕΩΝ των μισθών τους.

    Η ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕΣΑ. Αυτοί οι 300 αν πλήρωναν σαν όλους τους υπόλοιπους έλληνες τώρα δεν θα υπήρχε πρόβλημα........

    ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ "ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ" ...Αν συνεχίσετε έτσι σας βλέπω κρεμμασμένους ανάποδα στην Σταδίου απο το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]