Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκθετος στη Βουλή ο Ρακιντζής - "Ομολόγησε" απώλεια κυριαρχίας...!


Σήμερα, Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011, συζητήθηκε στη Βουλή η πολυσέλιδη έκθεση του ΓΕΔΔ κ. Λ. Ρακιντζή σχετικά με τις "έρευνές" του στο δημόσιο.

Μεταξύ των υπολοίπων εκθέσεων, ο κύριος Ρακιντζής (υπενθυμίζουμε πως ο Απόστολος Κακλαμάνης είχε ζητήσει την αποπομπή του κ. Ρακιντζή στο παρελθόν… για λόγους που ποτέ δεν έγιναν γνωστοί ενώ πολλοί αμφισβητούν τη νομιμότητα των εκθέσεών του λόγω του ότι η θητεία του έχει λήξει δύο μήνες πριν τις εκλογές του 2009, χωρίς να έχει ανανεωθεί έκτοτε...) παρουσίασε και ένα θέμα σχετικά με την ακύρωση της αγοράς ενός δορυφορικού /γεωγραφικού συστήματος από την ΕΥΠ!!!
Θυμίζουμε ότι ο κ. Ρακιντζής "ασχολήθηκε" με το θέμα κατόπιν "προσκλήσεως" του ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ.

Οι επιθεωρητές της ΓΕΔΔ έστειλαν την υπόθεση στη Δικαιοσύνη χωρίς όμως να μπουν στον κόπο να ζητήσουν την άποψη κανενός από τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους. Αρκέστηκαν μόνο στην άποψη της νέας διοίκησης της υπηρεσίας... Η οποία, λίγο μετά την παρουσίαση του συστήματος και αφού αρχικά είχε εκφράσει το θαυμασμό της για τις δυνατότητές του, έκανε τα αδύνατα δυνατά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για την απένταξη του έργου...

Να φταίει άραγε το γεγονός ότι η ελληνική εταιρεία που κέρδισε το διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια του έργου προμηθεύτηκε το λογισμικό από Ρωσία μεριά;

Κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμα...

Πάντως σήμερα στη Βουλή και πιο συγκεκριμένα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, υπό την προεδρία του κ. Θανάση Τσούρα, ο κ. Ρακιντζής πέρασε δύσκολες ώρες, όταν δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές απαντήσεις στον Βουλευτή Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. Πρέσβυ ε.τ. κ. Ιωάννη Κοραντή για τους λόγους που συνηγορησε στην απένταξη ενός τόσο σημαντικού για την υπηρεσία έργου.

Ψελίζοντας είπε ο κύριος Ρακιντζής ότι αυτός απλά επραξε αυτό που του εισηγήθηκε η "Αρχή Πληρωμής" του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας...!!!

Και όταν ο κ. Κοραντής τον ρώτησε από πότε οι Ειδικές Υπηρεσίες, όπως η "Αρχή Πληρωμής" εκφράζουν άποψη επί πολιτικών αποφάσεων, όπως ήταν και η απόφαση προμήθειας -με διεθνή μάλιστα διαγωνισμό όπως προέβλεπε το ΕΣΠΑ, του συγκεκριμένου συστήματος- από τον τότε υπουργό κ. Γιώργο Βουλγαράκη κατάπιε την γλώσσα του και δεν ήξερε τι να απαντήσει...

Βλέπετε η δοτή από τον υπουργό "Αρχή Πληρωμής" απεφάνθη ότι "... η Υπηρεσία δεν είχε κανένα λόγο να εμπλακεί στην υλοποίηση του υπόψη έργου" άποψη που υιοθέτησε και ο ΓΕΔΔ.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα:

Με ποιές επιστημονικές γνώσεις έβγαλαν αυτήν την απόφαση;
Ποιός τους είπε ότι η υπηρεσία δεν έχει αυτην την αρμοδιότητα ενώ την έχει πχ ο Στρατός;
Είναι τυχαίο το ότι η "Αρχή Πληρωμών" υπάγεται πλέον στον ίδιο υπουργό (Χρυσοχοΐδη), με τις γνωστές "συνομιλίες" με τον αμερικανό πρέσβη, αμέσως με την αλλαγή της κυβέρνησης, που ως ΥΠΠΡΟΠΟ αποφάσισε και την απένταξη του έργου;

Φαίνεται, λοιπόν, πως η "αρχή πληρωμής" αποφασίζει πλέον στην χώρα. Και με έγγραφα αυτής της αρχής διώκονται έντιμοι υπάλληλοι που στοχοποιήθηκαν επειδή δεν δέχθηκαν να συνεργαστούν. Αλήθεια, ρώτησε ο κ. Ρακιτζής για τους εκβιασμούς που δέχθηκαν αυτοί οι υπάλληλοι για να μην παραλάβουν το έργο επειδή το λογισμικό δεν ήταν Αμερικανικής προέλευσης;

Εμείς, υπενθυμίζουμε ότι ο Σπέκχαρντ είχε γράψει ότι «θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να ακυρώσουμε κάθε ενεργειακή, αμυντική και εμπορική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας...». Και ο κύριος Σπέκχαρντ είχε ειδική ενημέρωση από τον κύριο Χρυσοχοΐδη…!


Διαβάστε επίσης: Wikileaks: Απαξιωτικά σχόλια του Χρυσοχοΐδη για την ΕΥΠ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο Χασοχαρτιάς από τη μία, ο 'κολλητός' μου Χ από την άλλη, έχουμε να ζήσουμε ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι μπράβο ξεμπροστιάστε τους... Όλα στη φόρα... Με το Στρατό τι παίζει; Υπάρχει κάτι σχετικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]