Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος μόνος ψάχνει... ντηλ με την διαπλοκή


Έχουμε επισημάνει από χθες ότι όταν ένας υπουργός όπως ο Βενιζέλος βγαίνει και προαναγγέλλει τόσο σημαντικές πρωτοβουλίες όπως η ανάγκη ψήφισης με διευρυμένη πλειοψηφία της συμφωνίας για το “κούρεμα” και δεν το κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά ο κ. Παπανδρέου έχει τελειώσει. Και ότι ξαναδίνει μάχη για να κρατηθεί στην εξουσία με εκείνον που νίκησε στις εσωκομματικές εκλογές για το ίδιο θέμα. Επί της ουσίας, και όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, η κόντρα Παπανδρέου – Βενιζέλου μαίνεται από την στιγμή που ο δεύτερος ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών. Δεν τους νοιάζει δηλαδή πως θα σωθεί η χώρα, αλλά πως θα σώσουν τους εαυτούς τους. Κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για το γενικότερο μπάχαλο.

Πάμε παρακάτω: Από χθες ο ΓΑΠ, που δεν θέλει εκλογές, προσπαθεί να σκάσει η φούσκα των 180 στα χέρια του αντιπροέδρου, ενώ ο Βενιζέλος τρέχει να βρει πετσέτα να σκουπιστεί στον Καρατζαφέρη, που τον βρίσκει εύκολο. Έτσι, από το περιβάλλον του πρωθυπουργού διαρρέουν σήμερα ότι θα πάνε στην Βουλή με την διαδικασία της απλής πλειοψηφίας και όχι της διευρυμένης. Επειδή όμως οι βουλευτές έχουν πει πως δεν θα ξαναψηφίσουν και επειδή ο κόμπος έχει φτάσει από καιρό στο χτένι ο Παπανδρέου ετοιμάζεται, καλού κακού, και για μια ηρωική έξοδο. Επειδή βιώνει πλέον την απόλυτη μοναξιά, αφού ούτε Βενιζέλος δεν του μιλά πια.

Παρακολουθήστε την τακτική του κ. Παπανδρέου τις τελευταίες ημέρες για να καταλάβατε τι πάει να κάνει:

Πήγε στην Βουλή και έβρισε τον Σαμαρά και την ΝΔ την περασμένη Τρίτη (πόλωση)

Τσακώθηκε με τους Έλληνες τραπεζίτες για τέταρτη φορά μέσα σε 8 μέρες. Τραπεζίτης έλεγε ότι στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας έζησε την «δεύτερη μαύρη Δευτέρα», υπενθυμίζοντας και την αποτυχία της συνάντησης της περασμένης Δευτέρας στο γραφείο του Βενιζέλου.

Στη συνέχεια ο Παπανδρέου «άδειασε» τον Βενιζέλο για τους 180 και τώρα ετοιμάζεται να «πλακωθεί» και με την Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για να δημιουργήσει την εικόνα του ηγέτη που δεν δέχεται περιορισμούς στην εθνική κυριαρχία.

Στην πραγματικότητα ο Γιώργος βρίσκεται σε μονόδρομο. Έχει συμμαχήσει με το διεθνές (ευρωπαϊκό, αμερικανικό και εβραϊκό) κεφάλαιο για να του μεταβιβάσει τις ελληνικές επιχειρήσεις και τράπεζες. Και απαιτεί από τους υπόλοιπους να υποταχθούν στο δικό του σχέδιο.

Κατά συνέπεια, το πρόβλημα το έχουν οι «άλλοι». Οι τραπεζίτες, ο Βενιζέλος που ήθελε να κάνει συμφωνίες με τους τραπεζίτες, οι «Λο.Ρ.Δι» (Λοβέρδος, Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου). Αυτοί πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τον Γιώργο. Και ας γνωρίζουν ότι ο Γιώργος δεν θα αποχωρήσει από την πολιτική και το ΠΑΣΟΚ ακόμα και αν χάσει σε εκλογές.

Όπως γράψαμε χθες άλλωστε, ο Γιώργος θα προσπαθήσει να κρατηθεί στην εξουσία, με νύχια και με δόντια, παζαρεύοντας με τους εκδότες και τους τραπεζίτες. Δείτε για παράδειγμα, τι παίζει με τους τραπεζίτες:

Το πιθανότερο είναι να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες μετά το κούρεμα. Τότε οι επιλογές θα είναι δύο: ή θα μείνουν στο κράτος ή θα πουληθούν σε ιδιώτες «καθαρές». Το ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι δεδομένο, όπως και ότι οι Έλληνες τραπεζίτες θα ήθελαν να ξαναπάρουν τις τράπεζές τους «καθαρές». Επίσης είναι καθαρό (επαναλαμβάνουμε) ότι ο ΓΑΠ είναι με το ξένο κεφάλαιο (που είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο) και όχι με το ελληνικό.

Οι επιλογές που δίνει λοιπόν ο ΓΑΠ στους Έλληνες τραπεζίτες (μην ξεχνάτε την επίθεση εναντίον τους την περασμένη εβδομάδα από την Βουλή) είναι οι εξής: Ή θα προχωρήσουν τώρα μαζί του σε μία συμφωνία, ή θα χάσουν τις τράπεζές τους. Αλλά να ξέρουν ότι και μετά πάλι μαζί του θα έχουν να μιλήσουν για να ξαναπάρουν τις τράπεζές τους, αλλά υπό δυσμενέστερες συνθήκες γιατί θα μπορεί να τις δώσει και στους ξένους που έχουν περισσότερα λεφτά.

Αυτό είναι λοιπόν το μεγάλο παιχνίδι. Θα προχωρήσει το ελληνικό κεφάλαιο σε συμφωνία με τον ΓΑΠ; Επειδή όσοι ποντάρουν σε τέτοια σενάρια αγνοούν την βασικότερη προϋπόθεση: Ο ΓΑΠ δεν θα είναι για πολύ καιρό ακόμα πρωθυπουργός. Κι αυτός που προσπαθεί πλέον να παίξει το παιχνίδι με τους τραπεζίτες και τους επιχειρηματίες είναι ο Βενιζέλος, για τον οποίο λέγεται ότι έχει κάνει και τις σχετικές συμφωνίες.

Τι αξία όμως θα έχουν σε λίγο οι συμφωνίες με τον (ενδεχόμενο) αρχηγό ενός κόμματος του …15%;

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Προς τι η πόλωση; Για να πέσουμε στη θερμή αγκαλιά του Αντωνάκη, που θα του επιτρέψει να "διαφύγει" της τιμωρίας για όσα έκανε στην Ελλάδα, τους Έλληνες και την Ευρώπη ενώ θα συνεχίσει το καταστροφικό έργο του; Αν είναι τόσο ανόητος ο ελληνικός λαός, του αξίζει να τον αποτελειώσει ο Γιωργάκης. Ας μην παρατείνουμε το μαρτύριό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το πασοκ στην κυβερνηση
    το θεατρο στην εξουσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει Έλληνας ο οποίος να έχει έστω και έναν φίλο, που να πιστεύει ότι ο Γιωργάκης έχει κάποιες ικανότητες και να μπορεί να επιχειρηματολογήσει πάνω σ' αυτό;
    Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι χωρίς το όνομά του και τις όποιες διασυνδέσεις του όχι απλά δεν θα διακρινόταν, αλλά ούτε καν θα επιβίωνε. Πού βρίσκεται λοιπόν και πού κατοικεί αυτό το μεγάλο ποσοστό Ελλήνων που "θαυμάζει" τον Γιωργάκη;
    Στην "never land";

    Υπάρχει σώφρον Έλληνας, που θα παρέδιδε τη διαχείριση της όποιας περιουσίας του στον Γιωργάκη;

    Το "κουτσάλογο" το βλέπεις και το καταλαβαίνεις.

    Σπάνια σε παρασέρνει, για να επενδύσεις πάνω του και να αποτύχεις.
    Αυτό συμβαίνει με τον "Κουτσογιωργάκη".

    Όταν δεν του εμπιστεύεσαι τη μικρή σου περιουσία, θα του εμπιστευτείς το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου;

    Όποιος κι αν είναι αυτός ο οποίος διαφημίζει τον Γιωργάκη, είναι αν μη τι άλλο καλός επαγγελματίας.

    Εδώ βέβαια μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι το επικοινωνιακό "παιχνίδι" που στηρίζει τον Γιωργάκη είναι αποτέλεσμα της πολιτικής τρίτων.

    Πώς "παίζεται"; Με τον ίδιο τρόπο που "παίζει" ο γύφτος το "παιχνίδι" με την αρκούδα.

    Την αρκούδα, που περιφέρει μέσα σε ένα κλουβί πάνω σε μια καρότσα.

    Ο κόσμος βλέπει ένα απόλυτα δαμασμένο και τρομοκρατημένο ζώο με ένα χαλκά στη μύτη.

    Επειδή αυτό το θλιβερό θέαμα δεν αποδίδει κέρδος, αναλαμβάνει ο γύφτος να εξιστορήσει τα πράγματα και θάματα που αφορούν το θηρίο και τα οποία δεν φαίνονται. Ο γύφτος σου λέει για τους άθλους του θηρίου, οι οποίοι δεν επιβεβαιώνονται βέβαια από την εικόνα του. Ο κόσμος βλέπει την αρκούδα, αλλά πληρώνει αυτά τα οποία λέει ο γύφτος. Αυτό είναι το κόλπο.

    Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Γιωργάκη.

    Ο ελληνικός λαός βλέπει έναν θλιβερό μεσήλικα, που κάνει ό,τι του λέει η μητέρα του.

    Βλέπει έναν ανθρωπάκο χωρίς βούληση, χωρίς ικανότητες και με έναν "χαλκά" στη μύτη.

    ----------------------------------------------
    Ένας εβραίος φυτεμένος στην κεφαλή του ελληνικού συστήματος εξουσίας

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
    Πρόεδρος του ΕΑΜ Β’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]