Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σόιμπλε: Διώξτε πρώτα τους 25.000 «δικούς σας» που βολέψατε από το '09


Ξεκινήστε το ξεκαθάρισμα του δημόσιου τομέα από τα δικά σας «πράσινα» παιδιά, που προσελήφθησαν τα τελευταία δύο χρόνια, διεμήνυσε ξεκάθαρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Ελληνα ομόλογό του, εκθέτοντας την κυβέρνηση για τις πελατειακές της πρακτικές, τις οποίες υποτίθεται ότι καταπολεμά. Η απομάκρυνση των 25.000 «δικών τους», που πρόλαβαν να βολευτούν μέσα στα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης της χώρας, είναι η κόκκινη γραμμή που θέτει ο ισχυρός άνδρας της γερμανικής οικονομίας στην ελληνική κυβέρνηση για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

«Διώξτε πρώτα τα 25.000 δικά σας παιδιά του 2009, κι εγώ σας δίνω την έκτη δόση» είπε χαρακτηριστικά στον Ευ. Βενιζέλο, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις των δανειστών για εδώ και τώρα μείωση του κράτους. Η τρόικα απαιτεί τη μείωση του δημόσιου τομέα κατά 30% κι αυτό -σύμφωνα με στελέχη που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις- «για αρχή». Στόχος είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4 δισ. αποτελούν μισθολογικές δαπάνες του Δημοσίου.

Ετσι, για «πρόγευμα» επιβάλλονται οι καταργήσεις οργανισμών, η «απέλαση» εργαζομένων στην εργασιακή εφεδρεία, η εκδίωξη από το Δημόσιο των εργαζομένων στους υπό αποκρατικοποίηση οργανισμούς και η παραχώρηση σε ιδιώτες των υπό κατάργηση δημόσιων υπηρεσιών, όπως οι εφορίες και οι πολεοδομίες. Απαιτείται ακόμη η ιδιωτικοποίηση όλων των συγκοινωνιακών οργανισμών, η απομάκρυνση των οπλιτών πενταετούς θητείας και το πάγωμα των προσλήψεων των ιατρών στο Δημόσιο.

Εν τω μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθούν πέραν των 211 δισ. ευρώ οι γερμανικές εγγυήσεις προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) που ενέκριναν τα δύο σώματα του γερμανικού Κοινοβουλίου. «Το Ταμείο έχει πλαφόν 440 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 211 δισ. αντιστοιχούν στη Γερμανία. Αυτό είναι όλο. Τέλος. Με εξαίρεση τους τόκους που θα προστεθούν» τόνισε ο Σόιμπλε.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ζήτησε την ακόμη μεγαλύτερη επιτήρηση των κρατών -όπως η Ελλάδα- που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους. «Θα πρέπει να παραχωρήσουν στα ευρωπαϊκά όργανα το δικαίωμα της επέμβασης στις δημοσιονομικές αποφάσεις τους» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ξεκινήστε το ξεκαθάρισμα του δημόσιου τομέα από τα δικά σας «πράσινα» παιδιά, που προσελήφθησαν τα τελευταία δύο χρόνια, διεμήνυσε ξεκάθαρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Ελληνα ομόλογό του, εκθέτοντας την κυβέρνηση για τις πελατειακές της πρακτικές, τις οποίες υποτίθεται ότι καταπολεμά.

    PROSPERO. Being once perfected how to grant suits,
    How to deny them, who t' advance, and who
    To trash for over-topping, new created
    The creatures that were mine, I say,
    or chang'd 'em,
    Or else new form'd 'em; having both the key
    Of officer and office, set all hearts i' th' state
    To what tune pleas'd his ear; that now he was
    The ivy which had hid my princely trunk
    And suck'd my verdure out on't. Thou attend'st not.

    THE TEMPEST, William Shakespeare

    Ειναι πραγματικα να σε πιανουν τα κλαματα, για το που καταντησαν κατι τετοιοι τη δυσμοιρη Πατριδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]