Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Ελλάδα πληρώνει... πολεμικές αποζημιώσεις στη Γερμανία

«Είναι σαν ένα μέτωπο: αν σπάσει ένα μέτωπο, έστω και λίγο, αυτό εξασθενίζει ολόκληρη τη στρατιά κι επιτρέπει στον εχθρό να διεισδύσει». Με αυτά τα λόγια περίγραψε την κατάσταση στην ευρωζώνη και ειδικότερα στην Ελλάδα ο υπουργός οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των Συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Για ποιον άραγε πόλεμο μιλούσε; Ποιον εχθρό;

Ο Ρώσος υπουργός, πάντως, τάχθηκε υπέρ της σωτηρίας της Ελλάδας, εξηγώντας πως αν αποτραπεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας θα μειωθεί ο κίνδυνος να...
υπάρξουν παρόμοιες εξελίξεις στην Ισπανία και την Ιταλία. Ποιοι άραγε επιτίθενται στην Ευρωζώνη; Και τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να σωθεί;

Μπορεί ο εχθρός αυτού πολέμου στον οποίο αποδεκατίζεται η χώρα να είναι απροσδιόριστος ή αόρατος. Το τίμημα, ωστόσο, που καλείται καταβάλει είναι επ ακριβώς καθορισμένο και χειροπιαστό, λες και ήδη έχει χάσει τον πόλεμο:

«Ή θα προχωρήσουμε αμέσως στην ουσιαστική εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και θα ελέγξουμε τη δυναμική του χρέους ή θα βρεθούμε μπροστά σε δραματικές εξελίξεις» προειδοποιεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο φύλλο της Real news, «Μέχρι τώρα, συμπλήρωσε ο Τραπεζίτης, συρόμαστε από τις εξελίξεις, δείχνουμε ότι δεν πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις και ότι εξαναγκαζόμαστε σε μέτρα που επιβάλλονται έξωθεν. Πρέπει επιτέλους να βγούμε μπροστά. Όχι γιατί το απαιτούν οι δανειστές μας, αλλά επειδή θέλουμε εμείς να αλλάξουμε την πορεία του τόπου».

Αξιοσημείωτη είναι και η φρασεολογία του Δ. Σ. της Εθνικής Απόστολου Ταμβακάκη ο οποίος στην Καθημερινή της Κυριακής υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο και πρέπει όλοι να κάνουμε το καθήκον μας.

Ο κ. Ταμβακάκης, αν κι αυτός αποφεύγει να προσδιορίσει τον εχθρό σ αυτόν τον πόλεμο περιγράφει συνοπτικά το διακύβευμα:

Υποστηρίζει πως από τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή θα κερδίσουν «μόνο εκείνοι που προσδοκούν να αγοράσουν την Ελλάδα ή κομμάτια της, έναντι πινακίου φακής. Όσοι έχουν κλέψει το Δημόσιο και ελπίζουν ότι με την καταστροφή θα αποφύγουν την τιμωρία. Όσοι πήραν δάνεια και τα ιδιοποιήθηκαν, προσδοκώντας οτι με μια καταστροφή ουδείς θα πληρώνει. Θα κέρδιζαν δηλαδή, οι απατεώνες και οι καιροσκόποι».

Γη και ύδωρ

Όπως πρόσφατα έχει δηλώσει ο υπουργός οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, η Ελλάδα βρίσκεται στην δίνη ενός παγκόσμιου νομισματικού πολέμου. Και αυτός, όμως, απόφυγε να προσδιορίσει τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα και –κυρίως—να διευκρινίσει που τοποθετείται η Ελλάδα. Ισως γιατί η θέση στην οποία η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τη χώρα είναι πράγματι δύσκολη.

Η Ελλάδα δεν είναι απλώς η χώρα που αντιμετωπίζει κρίση χρέους. Είναι το πεδίο όπου διεξήχθησαν οι πρώτες μάχες του παγκόσμιου νομισματικού πολέμου. Είναι η Κερκόπορτα απ όπου η Ουάσιγκτον «εισέβαλε» στην ευρωζώνη…

Παρ όλα αυτά, η Ελλάδα στο οικονομικό επίπεδο παραμένει ακόμα ευρωπαικό-γερμανικό –μαγαζί. Οι Γερμανοί, λοιπόν, είναι αυτοί που—προς το παρόν τουλάχιστον-- έχουν το πάνω χέρι στη διαδικασία διαχείρισης της ελληνικής οικονομίας, η οποία εξ αιτίας ακριβώς της χρεοκοπίας προσφέρεται για υπερ κέρδη. Ας ρίξουμε μια ματιά πώς, μέσα από ένα (τελευταίο) παράδειγμα:

Η γνωστή γερμανική εταιρεία συμβούλων Roland Berger επεξεργάστηκε σχέδιο «διάσωσης» (ή μήπως λεηλασίας;)της Ελλάδας με άμεση μείωση του χρέους και ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υπό την εποπτεία της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche (WiWo), το σχέδιο προβλέπει άμεση μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 90% του AΕΠ με τη δημιουργία εταιρείας καταπιστευτικής διαχείρισης 'Treuhand' (Τρόιχαντ), υπό τον έλεγχο της Ευρωζώνης, για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.

Με αυτήν θα περιέλθουν οι προς ιδιωτικοποίηση φορείς και περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι…

Κατανοητό;


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τι πρόβλημα έχετε με την Δραχμή και κατά συνέπεια με την Εθνική Ανεξαρτησία ρε αναλυταράδες της καταστροφής! Αν έχετε άποψη υπέρ του Ευρώ και κατά της Δραχμής, μπορείται να μας την εξηγήσετε με επιχειρήματα και όχι με βρισιές και τρομοκρατικά ξελαρυγγίσματα κατά της Δραχμής.. Ο Ελληνικός Λαός με την Δραχμή χότρασε ψωμάκι ενώ με το κολο-Ευρώ σας καταχρεωκόπησε η Χώρα και το Ψωμί έγινε είδος πολυτελείας ... για το 80 % των Ελλήνων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοια κυβέρνηση —του κοινωνικού "κατακαθιού"— είναι και η σημερινή κυβέρνηση της κατακτημένης Γερμανίας.

    Η κυβέρνηση της υπό εβραϊκής κατοχής Γερμανίας. Μια κυβέρνηση κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν της κυβέρνησης των Ναζί, όπου, ελλείψει "Χίντεμπουργκς", τους πρωταγωνιστικούς ρόλους τούς έχουν αγράμματοι, ομοφυλόφιλοι, και ανάπηροι.

    Μια κυβέρνηση-ντροπή για τον περήφανο γερμανικό λαό.

    Καγκελάριος είναι μια χαφιές της Στάζι.

    Μια χαφιές, για την οποία είναι γνωστό στη Γερμανία ότι την "έσπρωξε" στην κορυφή της πολιτικής σκηνής ο προϊστάμενός της στη Στάζι Εβραίος κύριος Schnur.


    Υπουργός Εξωτερικών σ' αυτήν την κυβέρνηση είναι μια τελειωμένη "αδερφή". Υπουργός Οικονομικών ένας σακάτης.

    Αυτοί, δηλαδή, που στη σύγχρονη οικονομία μπαίνουν σαν στρατηγοί επικεφαλής του ιμπεριαλιστικού "πολέμου" της Γερμανίας, έχουν "ιδιομορφίες".
    Ο ένας είναι "κουτσός" και ο άλλος "παρδαλός".

    Αν κάποιος αναρωτιέται γιατί είμαστε τόσο ωμοί στους χαρακτηρισμούς μας και τόσο politically incorrect απέναντι σ' αυτούς τους ανθρώπους, η αιτία είναι η οργή.

    Είμαστε πολύ οργισμένοι μ' αυτούς, για να σεβόμαστε τις πολιτικές "ορθότητες".

    Είμαστε πολύ οργισμένοι μ' αυτούς, για να είναι για εμάς απλοί ομοφυλόφιλοι ή άνθρωποι με ειδικές "ικανότητες".

    Οι άνθρωποι αυτοί επιτέθηκαν στην Ελλάδα και στους Έλληνες με τρόπο όχι μόνον άδικο, αλλά και ρατσιστικό.
    Αυτό είναι που δεν ανεχόμαστε.

    Δεν ανεχόμαστε μια "αδερφή" —που μπορεί να "διασκεδάζει" λαθρομετανάστες σε καμπινέδες του Βερολίνου— να κουνάει απειλητικά το "δάκτυλό" του σε έναν λαό, που αν μη τι άλλο "τάισε" την ανθρωπότητα με το πνεύμα του.


    Έναν λαό εργατικό και τον οποίον οι Γερμανοί τον γνωρίζουν καλά, γιατί έχει εργαστεί επί δεκαετίες στις ίδιες γερμανικές φάμπρικες.

    Έναν λαό, που, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, εργάζεται πολύ περισσότερο από τον γερμανικό.

    Έναν λαό περήφανο και νοικοκύρη, ο οποίος εκτός όλων των άλλων έχει εφεύρει την έννοια του φιλότιμου.


    ========================================

    Το εβραϊκό 4ο Ράιχ θα νικηθεί στην Ελλάδα
    Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’

    http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

    διαδωστε τα διαδώστε τα διαδώστε τα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]