Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πιο πολύ κινδυνεύουμε από τον… Βενιζέλο

Όταν στις 22 Ιουνίου, και μετά τα τραγελαφικά καμώματα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ναι παραιτούμαι – όχι δεν με αφήνουν, ανέλαβε ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των οικονομικών να βγάλει το φίδι από την τρύπα ο Βαγγέλης Βενιζέλος, πολλοί αναρωτήθηκαν το γιατί. Πρώτον, γιατί δεν ήξερε από φίδια και δεύτερον, γιατί η τρύπα ήταν βαθειά και άπατη. Αυτός βέβαια επέμενε ότι θα έβαζε πάτο… πριν τον πιάσει ο ίδιος… και πάει τελικά άπατος!

Έτσι, μετά τις χαρές και τα πανηγύρια της 21ης Ιουλίου αποδείχτηκε ο ίδιος για τα πανηγύρια! Από γκάφα ολκής σε γκάφα απροσδιορίστων διαστάσεων, τόσο που να σείονται τα οικονομικά της αντιπέρα όχθης του Ατλαντικού και να προκαλούν παρεμβάσεις πλανητάρχη.

Μετά την ανεκδιήγητη διμερή «συμφωνία» εγγυήσεων του Βαγγέλη Βενιζέλου με τους Φιλανδούς, ακολούθησε ο «τζάμπα μάγκας» εκβιασμός του στην τρόικα και ο «ιδιοφυής(!) καπνικός» φόρος επί των ακινήτων. Ακολούθησαν όμως οι τηλεδιασκέψεις, όπου Κύριος οίδε και άκουσε τα «γαλλικά» του Σαρκοζί και τα «αλλαμανικά» της Μέρκελ στον μαθητευόμενο οικονομολόγο! Και επήλθε σωφρονισμός. Τέτοιος που ως άλλος Σημίτης ευχαρίστησε δημόσια στην ελληνική Βουλή την τρόικα που επιτέλους ήρθε να μας σώσει! Εμείς μόνοι είμαστε ανίκανοι να σωθούμε! Τέτοια αυτοεκτίμηση «μελλοντικού» πρωθυπουργού», κατά τη φαντασία του και τους σχεδιασμούς του! Τρομάρα του!

Και όλα με μιας ξαναβρέθηκαν στον αέρα. Οι Έλληνες κινδυνεύουμε πιο πολύ από τον Βενιζέλο και τους σχεδιασμούς του παρά από τους δανειστές μας! Οι διασώστες τώρα απαιτούν νέο μεσοπρόθεσμο, «επικαιροποιημένο» και αυτό, και ακόμη πιο δυσβάσταχτα μέτρα. Ούτε να τα ανακοινώσει δεν τόλμησε ο κος. Βενιζέλος! Αρκέστηκε σε μια γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου. Και κρυβόμενος στα πλείστα όσα γραφεία που διαθέτει, του αντιπρόεδρου, του υπουργού (ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα), με το αζημίωτο βεβαίως-βεβαίως των 900.000 χιλιάδων ευρώ κόστους έκαστον, αναχώρησε για την Αμερική. Άλλο ξύλο τον περιμένει εκεί! Θα γυρίσει με νέα μέτρα!

Διότι οι μπαρούφες με τις οποίες μας γέμιζε και μας γεμίζει κάθε φορά που παίρνει το λόγο είναι σαν τα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Και απευθύνονται μόνο σ’ αυτούς. Όταν όμως ανακατεύονται διεθνή κοράκια, αρχίζει και τρέμει σαν το ψάρι ο «κουταλιανός». Οι δηλώσεις εκφοβισμού των εγχωρίων για Αργεντινή και πείνα διαρκείας, προκάλεσαν την έντονη δυσφορία της κας. Λαγκάρντ, η οποία ως φαίνεται αρχίζει και χάνει την υπομονή της με τον ευτραφή κο. υπουργό. Για να μη μιλήσουμε για τα μέτρα που πήρε και είναι όλα στο πόδι καθώς οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση μια οικονομία που σβήνει. Ο φόρος ακινήτων, άλλη μια αστοχία του κου. Deputy Prime Minister, δεν συζητείται καν και δεν τον υπολογίζουν. Όλοι εις την αλλοδαπή γνωρίζουν ότι η είσπραξη του είναι ανέφικτη! Η επιστροφή από την Αμερική θα είναι οδυνηρή καθώς η εξασφάλιση της 6ης δόσης συνεπάγεται ακόμη πιο αυστηρά μέτρα!

Τι απομένει λοιπόν σε κάποιον που σχεδίαζε με κάθε τρόπο να γίνει… Βενιζέλος;

Το πολιτικό του τέλος διαγράφεται ζοφερό όμοιο με εκείνο του «αιωνίου» αντιπάλου του, του Γ. Α. Παπανδρέου. Ξέρει ότι η 7η δόση δεν είναι εξασφαλισμένη. Με αυτήν πληρώνουμε τους δανειστές!! Που δεν αστειεύονται αυτή τη φορά. Ξέρει ότι προ των πυλών υπάρχει γενναία αναδιάρθρωση στο φημολογούμενο 50%. Άρα; Υπάρχει τρόπος και τόπος διαφυγής; Θα τελειώσει στα ξεχαρβαλωμένα αμφιθέατρα του ΑΠΘ διδάσκοντας πώς παρακάμπτεται το Σύνταγμα; Ενδεχομένως, μετά την εξασφάλιση της 6ης δόσης να επιχειρήσει ηρωική έξοδο! Ανεμίζοντας «παντιέρα» αδήλωτου χρώματος και δηλώνοντας ότι εγώ υποθήκευσα το πολιτικό μέλλον μου για να εξασφαλίσω τα χρήματα, θα τα αφήσει όλα ανοικτά! Και θα προσπαθήσει να θέσει υπό την κηδεμονία του ενα άτακτο ασκέρι χωρίς μέλλον. Ο Στρατηγός της στρατιάς των νεκρών…

Απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, ο Βαγγέλης Βενιζέλος είπε: “Θα πρέπει να ξαναγνωριστούμε όλοι σε αυτόν τον τόπο , να ξανασυστηθούμε, να δούμε ο καθένας τη διαδρομή του για να μην μιλάμε αόριστα και απρόσωπα”.

Δεν γνωρίζω, και κρίνοντας από τον λόγο του αμφιβάλλω πολύ, αν ο Βαγγέλης Βενιζέλος διαβάζει T.S. Elliot. Στα ‘Τέσσερα Κουαρτέτα’ λοιπόν, ο Elliot γράφει περίπου: “Δεν θα σταματήσουμε την αναζήτηση. Και στο τέλος θα φτάσουμε εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε και θα δούμε τα πράγματα απ’ την αρχή

Να ανασυστηθούμε, λοιπόν, κε. Αντιπρόεδρε με το “στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα”, κατά νου αυτή τη φορά!

Δεν είμαι σίγουρη ότι σας συμφέρει όμως!

Το σίγουρο είναι ότι όλοι εμείς οι ιθαγενείς θα αναφωνήσουμε:

Πόσο ελάχιστος αποδειχτήκατε κε. Αντιπρόεδρε! Και πόσο βαριά υπερτιμημένος! Η μεγαλύτερη φούσκα των αγορών, για να μιλήσουμε και με την γλώσσα της πιάτσας!!

Υστερόγραφη απορία: Συνέλληνες, η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]