Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μισός μισθός για τους υπαλλήλους της ΕΥΠ! Μήπως φταίνε τα μυστικά κονδύλια;


Το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, έγινε γνωστό από αξιωματούχους της ΕΥΠ ότι την 1η Οκτωβρίου θα καταβληθεί στους υπαλλήλους της υπηρεσίας μόνον ο μισός μισθός , πράγμα πρωτόγνωρο στα χρονικά.Σύμφωνα με τις διεθνώς ισχύοντα ακόμη και σε περίπτωση πολέμου οι μόνοι μισθοί που καταβάλλονται κανονικά είναι των υπηρετούντων στις μυστικές υπηρεσίες , στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αυτή την ώρα επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στο κτίριο της Κατεχάκη ενώ έχουν γίνει ανάλογες παρεμβάσεις στο Γενικό Λογιστήριο. Λέτε τις αμέσως επόμενες ημέρες ή ώρες να αρχίσουν κάποιοι να γίνονται λαλίστατοι για διάφορα περιστατικά πολιτικών; Κεραυνός εν αιθρία, λοιπόν... και αναμένεται πολύ σύντομα να ξεσπάσει και... πρωτοφανής καταιγίδα αποκαλύψεων...

Μυστικά κονδύλια που... εξαερώθηκαν!

Κάποια στιγμή, επειδή έχει γίνει πολύς "ντόρος" τις τελευταίες ημέρες για τα μυστικά κονδύλια, μήπως θα πρέπει κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με τα μυστικά κονδύλια -τις γνωστές μαύρες σακούλες- που διαχειρίζεται η Ε.Υ.Π.; Η ερώτηση προκύπτει έπειτα από την δήλωση του κ. Πεταλωτή (που αφορούσε "κονδύλια" προς δημοσιογράφους), σύμφωνα με την οποία ΔΕΝ καταγράφονται οι παραλήπτες αλλά και οι ενδιάμεσοι των κονδυλίων αυτών. Επειδή είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως αυτό δεν συμβαίνει, και πως καταγράφονται όλα και όλοι (ποσά, στοιχεία όλων όσων μεσολαβούν, ημερομηνίες και σκοπός), αλλά είναι άκρως απόρρητα ως στοιχεία, θέτουμε το ζήτημα για την ΕΥΠ, αφού τα σχετικά κρυφά κονδύλια που διαχειρίζεται είναι αρκετά ενδιαφέροντα ως χρηματικά ποσά. Προτείνουμε, δε, αφού δεν είναι σωστό να διαρρεύσουν στοιχεία πληροφοριοδοτών, να γίνει μία ενδελεχής έρευνα στο πόθεν έσχες των υπαλλήλων που εμπλέκονται σε αυτά. Μήπως, μία τέτοια έρευνα αποδείξει πως η διαχείριση δεν είναι σωστή; Μήπως, τα κονδύλια που -ως άκρως αππόρρητα- πιστώνονται στην ΕΥΠ δεν φτάνουν καθόλου στους πράκτορες συνδέσμους; Μήπως χάνονται κάπου στην πορεία, σε τσέπες επιτήδειων;

Οι ερωτήσεις που θέτουμε, είναι εύλογες, σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε ο κύριος Πεταλωτής (με τα λεγόμενα και την υπόθεση του οποίου θα ασχοληθούμε λίαν συντόμως) και δεν είναι δυνατόν να μένουν έωλες υπόνοιες για την διαχείριση πάρα πολύ σημαντικών ποσών, ιδιαίτερα σε υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την εθνική ασφάλεια και οι άνδρες των οποίων θα πρέπει να είναι αλλά και να φαίνονται άμεμπτοι.

Τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ, φαίνεται πως τελικά έγιναν "αέρας", αφού σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ι. Κοραντής (τον Δεκέμβριο του 2010), για το έτος 2011 έχουν... εξαφανιστεί!

Η ερώτηση του Ι. Κοραντή για τα μυστικά κονδύλια

ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: 8345/28-12-2010

Προς : Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα
Θέμα : Απόρρητες δαπάνες ΥΠΕΞ
Ο προϋπολογισμός έτους 2010 κατέγραφε ποσό 18.000.000 ευρώ για απόρρητες δαπάνες του Υπουργείου των Εξωτερικών. Ο αντίστοιχος προϋπολογισμός του 2011, ουδέν σχετικό αναφέρει.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Ποιό είναι το ποσό απορρήτων δαπανών του ΥΠΕΞ για το έτος 2011;
Γιατί δεν περιλαμβάνεται , όπως και πέρσι σε χωριστό κωδικό;

Ο ερωτών

Ιωάννης Κοραντής

Κι εμείς ρωτάμε: Πού είναι τα λεφτά; Ποιοί και πως τα διαχειρίζονται; Μήπως υπάρχουν περιπτώσεις παράνομου πλουτισμού, οι οποίες θα πρέπει να αποκαλυφθούν; Μήπως κάποιοι μέσα από την ΕΥΠ, τα στελέχη της οποίας σχεδόν στο σύνολό τους είναι άψογα, πρέπει να μιλήσουν και να πάψουν να στοχοποιούνται από συμπεριφορές επιτήδειων;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Κωνσταντίνε έχεις απόλυτο δίκιο, μόνο πιυ νομίζω ότι ο κ. Κοραντής έχει κάνει και άλλη ερώτηση ειδικά για τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ (σχετικά με τον ξαφνικό διπλασιασμό τους το 2010 σε σχέση μ´ αυτά του 2009)... Και κάτι ακόμα έτσι για την ιστορία. Η ΠΟΣΕΥΠ (η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων της ΕΥΠ) από δεκαετίας, απ´ ότι θυμάμαι ζητάει πραγματικό Πόθεν Έσχες σε όλο το προσωπικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Γαυδιώτη, αν είχα την σχετική ερώτηση, πολύ ευχαρίστως θα την δημοσίευα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]