Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα νέα μέτρα του... ευτυχισμένου Βενιζέλου


-20% συντάξεις άνω 1200 €
-40% σε συνταξιούχους κάτω από 55

5.000€ ορίζεται το αφορολόγητο
30.000 εφεδρείες ή απολύσεις έως τέλος 2011
φόρος ακίνητης περιουσίας θα καθορισθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Ηλίας Μόσιαλος τα μέτρα έχουν ως εξής:

1. το αφορολόγητο όριο κατεβαίνει στις 5.000 ευρώ «δηλαδή στο μέσο επίπεδο των κρατών της ευρωζώνης» κατά τον κ. Μόσιαλο.

2. το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο θα είναι «ενιαίο, αξιοκρατικό, διαφανές και δίκαιο, δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και των στελεχών της».

3. περικόπτεται το 20% των συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1.200 ευρώ «ώστε να διασφαλίζεται η αναλογικότητα και η εσωτερική δικαιοσύνη του συστήματος». Ειδικά για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και μέχρι να φτάσουν σε αυτή την ηλικία θα περικοπεί κατά 40% το ποσό της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

4. ο θεσμός εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί έτσι ώστε έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

5. η κυβερνητική επιτροπή έλαβε κι άλλες αποφάσεις για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως των ιδιωτικοποιήσεων, του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων και την αναδιάρθρωση των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επ’ αυτών δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση.

6. «το εθνικό φορολογικό σύστημα που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα δώσει οριστικό τέλος σε μια σειρά από αδικίες και ανισότητες που κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες και οι οποίες υπονομεύουν την κοινωνική και αναπτυξιακή συνοχή της χώρας».

Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει όλα τα δημοσιονομικά στοιχεία των τελευταίων δέκα ετών (συμπεριλαμβάνεται η δεύτερη τετραετία Σημίτη). Η κίνηση αυτή γίνεται προκειμένου να προλάβουν ανάλογη ενέργεια από τη ΝΔ, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε στη Θεσσαλονίκη ότι μετά τις καταγγελίες στελεχών της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για "μαγείρεμα" του ελλείμματος του 2009 (ώστε να ληφθούν οι σκληρές αποφάσεις για την Ελλάδα) θα συστήσει εξεταστική επιτροπή για τα δημοσιονομικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την πολιτική διαχείριση της κατάστασης ούτε για προτάσεις περί συγκυβερνήσεων ή εκλογών που διατυπώνονται τις τελευταίες ημέρες, καθώς όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου στην κυβερνητική όλα αυτά θα συζητηθούν σε άλλη συνεδρίαση.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]