Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Αιγαίο είναι από παλιά… προσημειωμένο!


Επαίρεται η κυβέρνηση ότι σύντομα θα αρχίσουν έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαια στο Ιόνιο Πέλαγος, αλλά και νοτιοδυτικά της Κρήτης –δηλαδή και πάλι στο Ιόνιο ή έστω, στη φυσική του προέκταση.

Για το Θρακικό Πέλαγος (με το γνωστότατο κοίτασμα Μπάμπουρα), για το Ικάριο και το Καρπάθιο, για το Μυρτώο και το Κρητικό, αλλά ακόμη και για το Λιβυκό, ούτε λέξη!!!

Γιατί άραγε; Μα, επειδή όλα αυτά τα υποπελάγη συναποτελούν το Αιγαίο…

Και, όπως είναι γνωστό, υπάρχει η περιβόητη «Συμφωνία του Νταβός». Εκείνη στην οποία ο «χαρισματικός ηγέτης» Α. Παπανδρέου το 1987 συμφώνησε με τον Τουργκούτ Οζάλ της Τουρκίας να απόσχουν Άγκυρα και Αθήνα από κάθε είδους έρευνα ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια στο Αιγαίο, η οποία θα προκαλούσε τριβές μεταξύ των δύο χωρών. Δηλαδή, «δώσαμε» το Αιγαίο σε μία κατάσταση γκρίζα και ουσιαστικά το προσημειώσαμε για μελλοντικές διεκδικήσεις των Τούρκων…

Και ναι μεν η απίστευτη εκείνη μειοδοσία καλύφθηκε από ένα αυτοκριτικό «mea culpa», αλλά το Αιγαίο, ουσιαστικά παραμένει… προσημειωμένο!

Γιατί επαίρεται, λοιπόν, η σημερινή κυβέρνηση του υιού Παπανδρέου; Για την προσημείωση του Αιγαίου ή μήπως επειδή πιστεύει ο Γιώργος Παπανδρέου πως οι Έλληνες ξέχασαν την δράση του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ;

Πηγή: Εφ. «Αδέσμευτος»
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μπραβο μεγάλε, καλα που μας το θυμισες. Πολλοί ξεχναμε. Προσωπικά με τα όσα συμβαίνουν ειχα ξεχάσει αυτή τη συμφωνία. Δεν γνωρίζω σε ποιό βαθμό δεσμευει τα πράγματα σήμερα αλλά και την εξελιξή τους. Με δεδομένη την διεξαγωγή των εκλογών ολα τα υ π ο ψ ή φ ι α κ ό μ μ α τ α θα πρέπει ο λ ε ς α υ τ έ ς τις σ υ μ φ ω ν ί ε ς να τις γνωρίζουν και να ξέρουν πως θα πράξουν. Δηλαδή θελω να πω οτι και την ΑΟΖ να ανακυρήξουμε άν υπάρχει τέτοια συμφωνία πως θα πορευτεί η Ελλάδα με τις έρευνες στο Αιγαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]