Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Βόμβα" Λαμπρινίδη: «Τα Τίρανα να εφαρμόσουν τη συμφωνία για τα θαλάσσια ύδατα!»


Από την Πρίστινα του Κοσσόβου όπου βρίσκεται σήμερα ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ, αναζωπύρωσε και πάλι το ζήτημα της εφαρμογής της διακρατικής συνθήκης της οριοθέτησης των θαλάσσιων υδάτων Ελλάδας-Αλβανίας, λίγες μέρες από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στα Τίρανα.

Ο κ. Λαμπρίνίδης φέρεται να δήλωσε πως:
«Η συμφωνία έχει υπογραφεί, από δύο ελεύθερα και δημοκρατικά κράτη, για αυτό αναμένουμε την εφαρμογή της. Αυτό είναι αυτό που περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα συμβεί πολύ σύντομα», και συνέχισε - «Θέλουμε η Αλβανία να είναι σαν τις χώρες της περιοχής, σε θέση να είναι υποψήφια για ένταξη. Θέλουμε η Αλβανία να έχει προοπτική και μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε επενδύσει πολλά στην περιοχή και συνεχίζουμε να επενδύουμε εκεί και να διατηρήσουμε τις καλές σχέσεις με την Αλβανία.»

Η δήλωση ήρθε σε μια περίοδο που η Αλβανία ζει στον "πυρετό" των Wikileaks. Υπενθυμίζουμε πως σε ένα τηλεγράφημα ο Πρέσβης Ουίδερς αναφέρει κατά λέξη πως η Αθήνα χρησιμοποιούσε την επικύρωση Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Ένταξης (στην Ευρώπη) ως ένα όπλο στο κεφάλι της αλβανικής κυβέρνηση!

Ήδη από σήμερα, έγινε ο συνειρμός των δηλώσεων του κ. Λαμπρινίδη, με τα όσα απόρρητα προκύπτουν από τα τηλεγραφήματα των Αμερικανών (με αποκορύφωση, σίγουρα αύριο, με την "πρωτοπόρα" Ε/Μ Συμμαχία).

Ο κ. Λαμπρινίδης θα βρεθεί στα Τίρανα στις 12 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενος από τον Ιταλό ΥΠ.Εξ. Franco Frattini με ατζέντα, την προώθηση του διαλόγου στη χώρα και την επιτάχυνση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την πρόοδο της χώρας στη διαδικασία της ολοκλήρωσης στην Ε.Ε.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η απορια μου ειναι γιατι προκαλουν ενα στενο συμμαχο της Τουρκιας ,τωρα;
    Τι σεναρια εξυπηρετουν οι γραικυλοι πολιτικοι;Η ουσια ειναι οτι δεν υπαρχει κρατος να κυβερνησουν.Καθ΄οτι το κρατος ειναι υπο κατοχη και το Εθνος χωρις κυβερνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]