Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κυβέρνηση καταρρέει και ο λαός αναζητά την ελπίδα να αλλάξουν τα πράγματα

Η κοινωνική και εκλογική κατάρρευση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχει λάβει μορφή φυσικού φαινομένου!

Μέσα σε μόλις τριάντα ημέρες η Κυβερνούσα παράταξη εμφανίζει απώλειες της τάξης του 5%, ενώ, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι η παραδοσιακή εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ το εγκαταλείπει μαζικά, αισθανόμενη προδομένη από τις επιλογές και τις εσφαλμένες εκ του αποτελέσματος στρατηγικές του Πρωθυπουργού και του επιτελείου του.

Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία πέρασε με διαφορά στην πρώτη θέση, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δικαίωση της στάσης του Αντώνη Σαμαρά, απέναντι στο Μνημόνιο. Η άρνησή του να το ψηφίσει πριν από ένα χρόνο και τώρα η αντίστασή του στις ασφυκτικές πιέσεις για να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο του δίνουν ένα σημαντικό πολιτικό πλεονέκτημα.

Ιδιαίτερη όμως σημασία έχει και η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να χαράξει διαφορετική πορεία από την ισοπεδωτική και δημαγωγική πρακτική του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν αντιπολίτευση. Η φιλοσοφία της δικής μας αντιπολίτευσης είναι γόνιμη και εκφράζεται με την συνεχή κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων που μπορούν αν οδηγήσουν τη χώρα και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας της Ελλάδας για εμάς δε είναι κάτι νέο, αποτελεί την πάγια αρχή της πολιτικής μας. Ενδεικτικά θυμίζω ότι, από την πρώτη στιγμή προτείναμε την αποδέσμευση ευρωπαϊκών πόρων μέσω της μεταφοράς της εθνικής συμμετοχής. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε 18 μήνες για να κατανοήσει και να υιοθετήσει την πρότασή μας, οδηγώντας χιλιάδες συμπολιτών μας στην ανεργία λόγω της αναστολής υλοποίησης εκατοντάδων έργων.

Δυστυχώς, η αναβλητικότητα και οι παλινωδίες της Κυβέρνησης

Το παράδοξο και ταυτόχρονα το προκλητικό είναι ότι σήμερα, στην αποκαθήλωση του ΠΑΣΟΚ από την εξουσία συμμετέχουν ακόμα και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Κυβέρνησης που ευθαρσώς ανακοινώνουν στον Ελληνικό λαό ότι δημαγωγούσαν όταν ήταν αντιπολίτευση και όταν υποστήριζαν ότι λεφτά υπάρχουν.

Το ίδιο συνέβη και με την πρότασή μας, για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Σήμερα, επιχειρείται η υλοποίηση της περσινής πρότασή μας για ε την άντληση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την προώθηση ώριμων αποκρατικοποιήσεων, με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες λόγω της αναβλητικότητας της Κυβέρνησης.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πελαγοδρομεί ανάμεσα στις ιδεολογικές της αγκυλώσεις, στις εσωτερικές τριβές και στις ευρωπαϊκές παλινωδίες, χάνοντας κάθε έρεισμα αξιοπιστίας τόσο στην Ελλάδα όσο και το Εξωτερικό.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα η Νέα Δημοκρατία δικαιώνεται τόσο για την ορθότητα της κριτικής της όσο και για τον ρεαλισμό των θέσεών της. Το ζητούμενο για τη χώρα μας είναι, μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις, μυωπικές προσεγγίσεις, φραστικές διακηρύξεις και ανεδαφικές δεσμεύσεις, με διορατικότητα, επιμονή, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, να αναζητήσουμε το βέλτιστο οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση.

Ειδικά η περίπτωση της διαδικασίας επιβολής του Μεσοπρόθεσμου, χωρίς την παραμικρή διαπραγμάτευση και ο πρόχειρος σχεδιασμός για την υλοποίησή ανεδαφικών στόχων, είναι βέβαιο ότι, μεγαλώνουν το αδιέξοδο και τελικά οδηγούν μακριά από μία βιώσιμη επίλυση του προβλήματος.

Η εμμονή της Κυβέρνησης σε εσφαλμένες επιλογές και πρακτικές, καθώς και η υιοθέτηση «θανατηφόρας θεραπευτικής αγωγής» δεν μπορούν να δώσουν φιλί ζωής στην Οικονομία της χώρας μας. Ως εκ τούτου, η αποτυχία της Κυβέρνησης δεν είναι πλέον μόνο ποιοτική, είναι κυρίως ποσοτική, η απόκλιση από όλους τους δείκτες επίτευξης το αποδεικνύουν. Όπως σημειώνει ο Kelvin σχετικά: «Όταν κάτι μπορείς να το μετρήσεις και να το εκφράσεις με αριθμούς, τότε κάτι ξέρεις γι’ αυτό. Αν δεν μπορείς να το μετρήσεις και να το εκφράσεις με αριθμούς, τότε η γνώση σου είναι ισχνή και ελάχιστα αποτελεσματική».

Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία τα μετρήσιμα αποτελέσματα της μείωσης του πραγματικού εισοδήματος, η εκτόξευση της ανεργίας και έλλειψη ρευστότητας στην Αγορά, αποτελούν βάση των προτάσεών μας. Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε τα μετρίσιμο αποτέλεσμα μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την εφαρμογή ενός κεντρικού σχεδιασμού που προάγει την ανάπτυξη και ενισχύει την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Ταυτόχρονα η επίτευξη βιώσιμης λύσης απαιτεί επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές της Ελλάδας. Είναι αδιανόητο να εφαρμόζονται οριζόντιες μειώσεις μισθών στο εσωτερικό, για να διασφαλιστούν, στο ακέραιο, τα τοκογλυφικά συμφέροντα οίκων του Εξωτερικού, κάνοντας τους τόκους να φτάνουν στα δύο τρίτα του συνολικού χρέους.

Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δανεισμού της Ελλάδας αποτελεί την αφετηρία της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτο μας μέλημα είναι σε συνεργασία με τις Τράπεζες να εξασφαλίσουμε ρευστότητα στην Αγορά, ενώ ο κεντρικός της σχεδιασμός αφορά στη μείωση της φορολογίας, στη απορρόφηση των Κοινοτικών κονδυλίων, στην αξιοποίηση και όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, στη δημιουργία κινήτρων για επενδύσεις με έμφαση στον τουρισμό, τη ναυτιλία και τον αγροτικό τομέα.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα στην Κυβέρνηση ότι η διέξοδος δεν βρίσκεται στο Εξωτερικό, η λύση πρέπει να αναζητηθεί στις πλατείες μετατρέποντας την αγανάκτηση σε όραμα και την απογοήτευση σε προοπτική για το σήμερα και το αύριο.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΑΣ. ΕΔΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ?
    ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙ ΤΙ Μ@#$ΚΑ ΠΡΟΚΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]