Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άδειες για γεώτρηση σε νέα οικόπεδα δίνει η Κύπρος

Ενώ τη Δευτέρα (εκτός απροόπτου) αρχίζουν οι γεωτρήσεις για εξόρυξη υδρογονανθράκων από το Οικόπεδο 12 (ή Οικόπεδο Αφροδίτη) εντός Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου, η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στο δεύτερο γύρο των αδειοδοτήσεων. Αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες και θα αφορά τουλάχιστον τρία οικόπεδα που επίσης βρίσκονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ και πιστεύεται ότι σ΄ αυτά υπάρχουν αποθέματα υδρογονανθράκων.

Ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση των οικοπέδων αυτών έδειξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, η Γαλλία, η Ρωσία, αλλά και οι ΗΠΑ, με εταιρίες που θα αναλάβουν τις έρευνες, καταβάλλοντας βεβαίως το ανάλογο τίμημα στην κυπριακή κυβέρνηση.

Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Πρόεδρος κ. Δ. Χριστόφιας ενημέρωσε (λίγο πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ) του αρχηγούς των κομμάτων για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Είπε ότι υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για αντιμετώπιση οποιασδήποτε κίνησης από τουρκικής πλευράς. Στην περιοχή που θα γίνουν οι έρευνες κινούνται τρεις τουρκικές φρεγάτες, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να παρενοχλούν. Παράλληλα ανέφερε ότι στα κατεχόμενα έχουν ανασταλεί όλες οι άδειες των στρατιωτικών και ότι οι Τούρκοι προτίθενται να αρχίσουν έρευνες δυτικά της Κύπρου.

Έγινε επίσης συζήτηση για να προετοιμασθεί το έδαφος ώστε εάν αρχίσουν οι Τούρκοι παρανόμως τις έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, τότε η Λευκωσία να προσφύγει αμέσως στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ παράλληλα να υπάρξει η διαδικασία για την ενεργοποίηση των μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]