Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πλιάτσικο στην Ελλάδα, με υπογραφή Παπανδρέου


Το ξεπούλημα της Ελλάδας στο Ισραήλ, δια χειρός Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου, είναι –χωρίς αμφιβολία- το χειρότερο έγκλημα που έχει διαπραχθεί εις βάρος των συμφερόντων της χώρας μας. Και, προφανώς, η κίνηση που θα κάνει τα κόκκαλα του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού να τρίζουν στον τάφο του.

Πρόκειται για ένα έγκλημα που θα αμαυρώσει δια παντός το όνομα των Παπανδρέου στην Ιστορία. Είναι τόσο βαρύ, που δε θα χρεωθεί μονάχα στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Μπεγλίτη, ούτε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο. Είναι τόσο καταστρεπτικό για το μέλλον της χώρας μας, που εύλογα θα σκεφτούν πολλοί τις business του πρωθυπουργικού αδερφού, Νίκου Παπανδρέου με το Ισραήλ.

1. Πρόκειται για έγκλημα κατά της Ιστορίας, αλλά και πολιτικής δεκαετιών του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος εργάστηκε σκληρά προκειμένου η Ελλάδα είναι μια από τις ελάχιστες –ίσως η μοναδική- πραγματικά Δυτική χώρα που μπορεί να είναι ταυτόχρονα και αξιόπιστος συνομιλητής του αραβικού κόσμου. Μια πολιτική από την οποία η χώρα μας αποκόμισε πολλαπλά οφέλη στη διάρκεια όλων των τελευταίων δεκαετιών, μεταξύ των οποίων –χωρίς, βέβαια, να είναι το μόνο- οι «ήρεμοι» Ολυμπιακοί Αγώνες.

2. Είναι έγκλημα κατά της λογικής. Η πολιτική «κάνω φίλο μου τον εχθρό σου» ταιριάζει σε 8χρονα παιδάκια, που πεισμώνουν επειδή τους έκλεψαν το παιχνίδι, και όχι σε συντεταγμένες κυβερνήσεις. Οσοι έχουν διαβάσει έστω και λίγες σελίδες Ιστορίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι το Ισραήλ θα πετάξει την Ελλάδα σα στυμμένη λεμονόκουπα, μόλις αλλάξουν τα συμφέροντά του.

3. Αποτελεί έγκλημα για τη διεθνή εικόνα της χώρας. Την ώρα που η διεθνής κατακραυγή εναντίον του Ισραήλ για την απάνθρωπη πολιτική του απέναντι στους Παλαιστίνιους κορυφώνεται, η Ελλάδα εμφανίζεται να συμμαχεί μαζί του και –άρα- να πρέπει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει ακριβώς την ώρα που οι Τούρκοι πρωτοστατούν στη διεθνή εκστρατεία κατά της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ, στέλνοντας πλοία μα ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και κερδίζοντας πόντους σε ό,τι αφορά το προφίλ του στην παγκόσμια διπλωματική σκηνή.

4. Τέλος, είναι έγκλημα κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ελλάδας. Διότι, η ισραηλινή διπλωματία είναι μετρ στο να αγοράζει φτηνά και να σου πουλά πανάκριβα. Ποιος πιστεύει ότι, ξαφνικά, πείσαμε τους Ισραηλινούς να μας αντιμετωπίσουν ως ισότιμους εταίρους σε μια διακρατική επιχειρηματικού τύπου συμφωνία, προς αμοιβαίο όφελος; Με ποια πυγμή -ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική θέση που έχει περιέλθει η Ελλάδα- θα χαράξει ο Γ. Παπανδρέου «κόκκινες γραμμές» για τα εθνικά μας θέματα, θα διαφυλάξει τα κρατικά μας μυστικά και θα απαιτήσει δίκαιο μερίδιο από τα κέρδη των κοινών δράσεων;

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Ψηφίστε ΝΔ·ΠαΣοΚ. Ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής του 2011 λέγεται Jeffrey Σαμαράς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο αυτή την ανάρτηση δεν περίμενα σ αυτό εδώ το blog!
    Μια εντελώς αταίριαστη ανάρτηση με το "ύφος" του.
    Δεν με απασχολεί ο αντισημιτισμός της καθόλου. Αλλά το οτι δεν λαμβάνει ΚΑΘΟΛΟΥ υπ όψιν της τα συγκυριακά Εθνικά συμφέροντα και τη μοναδική ευκαιρία να προωθηθούν η και να επιλυθούν έστω σε ένα ποσοστό.
    Καλές οι "ευαισθησίες", αλλά πάνω απ όλα, η πατρίδα και οι Ελληνες. Τέτοια κείμενα και απόψεις, αφορούν κολλημμένα μυαλά, που μας εφτασαν εδώ που φτάσαμε με τις ποικίλες ιδεολογικές στρεβλώσεις. Μας λέει δλδ ο συγγραφέας, να παραδειγματιστούμε από τους "φιλάνθρωπους" Τούρκους! Έλεος πιά! Που απευθύνεται?? Μήπως όλοι να μπούμε στη λογική οτι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του? Γιατί τότε θα του έλεγα οτι άρα και η χερσαία Ελλάδα ανήκει στά "ζώα" της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai pio to kerdos apo tous palestinious tosa xronia.i exoterki politiki den einai dogma kirie,prepi na elisese sinexos etsi oste na exipiretounte sto megisto ta simferonta tou ethnous ,kai an xriasti na kani simaxia kai me ton diabolo tha prepi na tin kanis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κολομασονάκια ξαγρυπνάτε και δεν σας ξεφευγει τίποτε εβραιόπουλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιά τον διάβολο και την ύπαρξή του δεν έχουμε αποδεικτικά στοιχεία. Σχετικά όμως με την ανάγκη σχεδιασμού και εφαρμογής ποικίλων αμυντικών και επιθετικών τακτικών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, όντως χρειάζεται εναλλαγή μεταξύ άμυνας και επίθεσης.

    Ιστορικά όμως, η Ελλάδα μόνον άμυνα παίζει. Ίσως διότι κάποιοι απλά πάντα εκτελούν τις εντολές κάποιων άλλων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΟΤΙ Η....ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ...ΤΡΙΞΙΜΟ ΤΩΝ ΚΟΚΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ Η "ΠΗΓΗ" ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 2.36
    Όποιος έχει πάγια πεποίθηση και δόγμα το συμφέρον της Πατρίδος χαρακτηρίζεται αυτόματα μασώνος και εβραιόπουλο η όπως άλλως του κάτσει του καθένα? Βέβαια, αν ανήκεις στους "κάπως", ακυρώνω την ερώτηση γιατί δεν έχει νόημα.
    Για πάρτε το αλλοιώς γιατι κλείνουν οι εποχές που δίσταζε κανείς να μιλήσει ανοιχτά γιά Εθνικα-Πατριωτικά θέματα. Το σύστημα και όσοι το εξέθρεψαν-συντήρησαν όπως και οι κυβερνώντες και οι συνιδεάτες τους (παντός χώρου), καταρρέουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]