Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολιτική ίσων μέτρων απέναντι στην Τουρκία


Η λύση στα συνεχή προβλήματα που προκύπτουν (με μόνιμη υπαιτιότητα των Τουρκικών κυβερνήσεων) βρίσκεται κλεισμένη σε μία φράση: «Πολιτική ίσων μέτρων». Αυτή είναι η μοναδική πολιτική που η Νέα Ελλάδα εγκρίνει απέναντι στις συνεχείς παρενοχλήσεις και αμφισβητήσεις της Άγκυρας.

Τι σημαίνει όμως «πολιτική ίσων μέτρων»;

Αυτή η πολιτική είναι πολιτική ισότητας και αμοιβαίου σεβασμού. Αφού η Τουρκία άδειασε την Κωνσταντινούπολη από τους Έλληνες, μέσα από συνεχή πογκρόμ, αφού ερήμωσε την Ίμβρο και την Τένεδο χρησιμοποιώντας ακόμη πιο απάνθρωπες πρακτικές (δημιουργώντας ανοιχτές φυλακές και αφήνοντας εγκληματίες και βαρυποινίτες του ποινικού δικαίου να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα σε φιλήσυχους Έλληνες πολίτες των νησιών), νομίζουμε πως χωρίς να φτάσουμε στις ακρότητες και τις θηριωδίες που χαρακτηρίζουν την Τουρκία, μπορούμε να διώξουμε εκτός Ελλάδος όσους μουσουλμάνους μένουν στην Ελλάδα και αυτοχαρακτηρίζονται ως Τούρκοι ή δέχονται τον χαρακτηρισμό χωρίς να αντιδρούν. Ο αριθμός, μάλιστα, εκείνων που θα εγκαταλείψουν άμεσα (εντός 24 ωρών, όπως συνέβαινε με τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης) θα είναι τέτοιος που οι εναπομείναντες στην Ελλάδα μουσουλμάνοι θα είναι 1560, όσοι Έλληνες δηλαδή έχουν απομείνει στην Κωνσταντινούπολη.

Πολιτική ίσων μέτρων, λοιπόν. Η λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται επί δεκαετίες είναι σαφέστατη, διαγεύστατη και πολύ εύκολα μπορεί να πραγματωθεί, με την υποστήριξη του Διεθνούς Δικαίου, από το οποίο και η συγκεκριμένη πολιτική πηγάζει. Στην Ελλάδα υπάρχουν Έλληνες μουσουλμάνοι που ευημερούν. Εάν θέλουν να λέγονται τούρκοι, θα πάνε στην Τουρκία για να ευημερήσουν.

Η πολιτική ίσων μέτρων θα εφαρμοσθεί και σε θέματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας στην υπόλοιπη Ελλάδα και δη στο Αιγαίο. Αφού προηγηθεί σαφέστατη προειδοποίηση προς την τουρκική κυβέρνηση, και της γίνει γνωστό πως οποιαδήποτε εναέρια ή θαλάσσια παραβίαση θα τιμωρείται άμεσα με κατάρριψη ή βύθιση πολεμικού αεροπλάνου ή πλοίου που θα παραβιάζει τα εθνικά χωρικά ύδατα, θα εφαρμοσθεί σαφέστατη εντολή προς τον Γενικό Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να τηρήσει απαρέγκλιτα την συγκεκριμένη εντολή. Θα προηγηθεί συνεδρίαση στη Βουλή, η οποία θα ψηφίσει ως casus belli την οιαδήποτε παραβίαση του εθνικού χώρου (εναέριου και θαλάσσιου) και θα ειδοποιηθούν πάραυτα οι ηγεσίες του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι προκλήσεις της Άγκυρας πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα και πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό στην τουρκική ηγεσία πως δεν διαθέτουμε ούτε μία πέτρα προς διαπραγμάτευση. Θα απαιτηθεί ο σεβασμός της Τουρκίας σε όλες τις συνθήκες που έχει υπογράψει και θα καταγγελθεί για τις γενοκτονίες που έχει διαπράξει εις βάρος των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Η πολιτική του κατευνασμού αποτελεί πολιτική υποχωρητικότητας και ένδειξη φοβικότητας. Η Ελλάδα δεν σκοπεύει να υποχωρήσει αλλά ούτε και να φοβηθεί την Τουρκία. Αντίθετα, στρατηγική πολιτική της Ελλάδας θα πρέπει να είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων (επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια και ανακήρυξη ΑΟΖ) που της παρέχονται από το Διεθνές Δίκαιο.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Ελλάδας
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αυτά υπαγορεύει η λογική και η εθνική αξιοπρέπεια. Για κάποιους, όμως, που έχουν προσυμφωνήσει άλλα πράγματα με μακράν κείμενους "φίλους", είναι ψιλά γράμματα και "μύγες ενοχλητικές", όπως έλεγε ο Σωκράτης στην Απολογία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ορθα τα μετρα!!!
    Ομως,

    Θα πρεπει να ληφθει υποψιν ο υπογειος πολεμος μυστικων υπηρεσιων,ΜΚΟ και Ελληνων ρουφιανων (Δημητρας, Βαλλιανατος κ.α.) εις βαρος μιας τετοιας αποφασης καθως και κινησεις εκδικητικοτητας!!
    Θα πρεπει με καθε κοστος
    -να διαφυλαξουμε τα δαση μας απο ενδεχομενες πυρκαγιες(οπως στην Θρακη προσφατα,Πελοποννησο κοκ),
    -να προστατευσουμε τα ποταμια και τις λιμνες μας απο ριψη χημικων(οπως στην Ουγγαρια) και ενδεχομενως
    -να διαφυλασσουμε τα αγροτικα μας προϊοντα απο καποιου ειδους σαμποταζ-δηλητηριαση (οπως ισπανικα αγγουρια στην Γερμανια).

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]