Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ύποπτη σιωπή του Ευάγγελου Βενιζέλου

Μεγαλύτερη προσπάθεια, σκληρότερα μέτρα και ακόμα οξύτερες κοινωνικές αδικίες επικαλέστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στους δημοσιογράφους, την ώρα κατά την οποία έξω από το υπουργείο έπεφτε ξύλο.

Την ώρα που μαστίζεται η ελληνική κοινωνία από μία άνευ προηγουμένου φορομπηχτική και αντιλαϊκή λαίλαπα που συγκρίνεται μόνο από τις συνθήκες που επεβλήθη η γερμανική Κατοχή το 1941, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχει το θράσος να διαπιστώνει ότι στην Ελλάδα υπάρχει «υψηλό επίπεδο» ζωής!

Το υψηλό επίπεδο ζωής του υπουργού Οικονομικών με το θωρακισμένο αυτοκίνητο, το οποίο κόστισε στον ελληνικό λαό 750.000 ευρώ, συγκρίνεται με τα 400 ευρώ των χαμηλοσυνταξιούχων, την ανέχεια στις λαϊκές γειτονιές, την διατεταγμένη φτώχεια στην αγορά. Το νέο παραγωγικό μοντέλο που επιβάλλει στην ελληνική οικονομία η πιο αμφιλεγόμενη κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο από το 1830 προβλέπει εφεδρεία στο Δημόσιο και ένα εκατομμύριο ανέργους στον ιδιωτικό τομέα.

Κι είναι χαρακτηριστική του θράσους που χαρακτηρίζει την ηγεσία αυτής της κυβέρνησης η στάση του κ. Βενιζέλου στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Αρνήθηκε να απαντήσει με ευθύνη και σοβαρότητα όπως οφείλει στην ερώτηση ανταποκρίτριας ξένου ειδησεογραφικού πρακτορείου, σύμφωνα με την οποία ενώ η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα 1,3 τρισ. ευρώ από τις αθλιότητες και τη φρίκη που επέβαλε με τη στυγνή Κατοχή, η κυβέρνηση προχωρεί σε ένα ιδιότυπο κατοχικό δάνειο προς το Βερολίνο ώστε να ξαναβγάλουν λεφτά οι Γερμανοί κεφαλαιοκράτες.

Κουβέντα για εκλογές

Όχι μόνο δεν στάθηκε στο ύψος του θεσμικού ρόλου του ο κ. Βενιζέλος αλλά αρκέστηκε να πει ειρωνικά πως στα θέματα αυτά θα απαντήσει στη Βουλή. Δεν τόλμησε μάλιστα ούτε να θίξει το ενδεχόμενο των εκλογών λέγοντας με το προσφιλές διδασκαλικό ύφος του, ψέγοντας τη δημοσιογράφο. «Ο τόνος αυτός είχε ύφος κοινοβουλευτικής αγόρευσης. Θα απαντήσω όταν την ακούσω στη Βουλή», είπε ο υπουργός Οικονομικών και με δημοκρατικό τρόπο αφαίρεσε το λόγο από την ανταποκρίτρια. Τόση ειλικρίνεια!

Ώρα είναι να δούμε ποιος από τους βουλευτές όλων των κομμάτων θα έχει τα κότσια να θέσει την ίδια ερώτηση και να επιμείνει ώστε να απαντήσει ο κ. Βενιζέλος, αν του το επιτρέψουν όσοι τον αφήνουν να εκτίθεται στα ΜΜΕ.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. To αποστομωτικό θράσος του συνταγματολόγου ελάχιστα διαφέρει από τις απειλές που απευθύνει ένας μαφιόζος σε κάποιον που του παραπονιέται ότι αδικήθηκε. Την τέχνη του να έχεις αδικήσει και μετά να βρίσκεσαι από πάνω και να απειλείς την έχουν μάθει καλά. Τόσα χρόνια στην πιάτσα δεν πήγαν χαμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]