Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα μέτρα επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μαντρώσει το κομματικό του κράτος


Εικόνα μάχης έδινε η ομιλία του Βενιζέλου. Πρέπει να αποδείξουμε ότι αντέχουμε, ότι πολεμάμε ως ήρωες, ότι δεν το βάζουμε κάτω, ότι είμαστε πατριώτες…!!

Θα μπει χαράτσι, πάλι, στα ακίνητα και επειδή οι εφορίες είναι ανίκανες να εισπράξουν, θα το επιβάλουν μέσω της ΔΕΗ και των λογαριασμών...

Θα χάσουν οι αιρετοί και οι μετακλητοί υπάλληλοι έναν μισθό. Αυτό προφανώς για να σώσουν την εικόνα ότι και εκείνοι συνεισφέρουν...

Θα καλέσουν τους εφοπλιστές ώστε να βοηθήσουν την χώρα, με τα κεφάλαια που διαθέτουν. Ωστόσο, προ καιρού παραιτήθηκε υπουργός διότι η Κυβέρνηση δεν κρίνει σκόπιμη την ίδρυση Υπουργείου Ναυτιλίας. Δηλαδή τα λεφτά τους τα θέλουμε, αλλά μέχρι εκεί…

Το πρόβλημα είναι ένα και πολύ ουσιαστικό...

Εμείς γιατί να συμμετάσχουμε στον αγώνα;

Δηλαδή, όσοι πληρώνουν τις εισφορές και τους φόρους τους γιατί να ξαναπληρώσουν; Επειδή το κράτος είναι ανίκανο;

Ας πουν παιδιά εμείς δεν μπορούμε, φεύγουμε.

Δύο χρόνια και δεν έχουν καταφέρει να φτιάξουν και να ελέγξουν τις εφορίες;

Γιατί;

Διότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κυνηγήσει τα παιδιά του.

Δεν μπορεί ο Ρέππας και ο Σκανδαλίδης να καταλάβουν ότι το κράτος πρέπει να μικρύνει. Ότι πρέπει να εισέλθουν ιδιωτικές εταιρείες ώστε να κάνουν το έργο του αναποτελεσματικού δημόσιου τομέα.

Δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Δεν μπορούν υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα να αμείβονται διαφορετικά, δεν μπορούν οι μόνιμοι να κάθονται και να δουλεύουν οι συμβασιούχοι. Δεν γίνεται να ζουν οι επιχειρηματίες εις υγεία των κορόιδων.

Προσοχή όμως!! Η ευθύνη είναι των πολιτικών.

Έπρεπε το κράτος να ελέγχει και να αξιολογεί τους υπαλλήλους του αλλά και τους ελεύθερους επιχειρηματίες. Έπρεπε να διορίζονται όλοι αξιοκρατικά. Έπρεπε όλοι να εργάζονται και να αποδίδουν τους φόρους τους.

Δεν πρέπει να στραφεί ένα μέρος της κοινωνίας έναντι του άλλου. Η κοινωνία είμαστε εμείς και πρέπει να έχουμε κοινό αγώνα. Αγώνα ενάντια στην κομματοκρατία, την ασυδοσία…

Οι δηλώσεις των υπουργών (βλ. Λοβέρδο) είναι στημένες.
Έχουν συγκεκριμένο σκοπό και κατάλληλο timing.

Σκοπός πρέπει να είναι οι μεταρρυθμίσεις, ώστε να αποφύγουμε νέα χαράτσια. Οι Ευρωπαίοι ζητούν μόνιμα μέτρα ώστε να μπει το μαχαίρι βαθιά και να σταματήσει η γάγγραινα.

Αν στο ΠΑΣΟΚ καταλάβουν ότι η χώρα δεν είναι για πειράματα, ότι τα μέτρα είναι απλά και ότι η εφαρμογή τους θέλει αποφασιστικότητα, τότε καλώς. Αλλιώς ας φύγουν ήδη αρκετά μας ταλαιπώρησαν και αρκετό κακό έκαναν στην χώρα μας.

Δεν είναι η Ελληνική Κοινωνία ‘Τιτανικός’ αυτοί είναι ανίκανοι καπετάνιοι.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. κυβέρνηση = αλητεία

    χρεωκοπία τώρα! ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το σενάριο προτού τα φάνε όλα! Η χρεωκοπία είναι λύτρωση από τα χαράτσια των ανίκανων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]