Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι έκανε ο μουσουλμάνος βουλευτής της ΝΔ στις ΗΠΑ;

Κλίμα ανασφάλειας, φόβου και απειλής καλλιεργούν ξένα κέντρα με πρόσχημα την αύξηση των μουσουλμάνων που ζουν στη χώρα μας.

Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μια ενδεχόμενη απειλή, λόγω τρομοκρατίας ή μισαλλοδοξίας από μια πιθανή έξαρση του θρησκευτικού εξτρεμισμού. Ήδη από το 2005, στέλεχος της πρεσβείας έχει συντάξει αναλυτική έκθεση για την κατάσταση του μουσουλμανικού πληθυσμού στη Θράκη και στην αυξανόμενη κοινότητα των μουσουλμάνων, οικονομικών μεταναστών, στην Αθήνα. Την ίδια στιγμή, ο τότε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αχμέτ Ιλχάν, παρακολουθεί στις ΗΠΑ σεμινάρια για «μελλοντικούς ηγέτες» .

Η απόρρητη έκθεση, με ημερομηνία 27/9/2005, περιλαμβάνεται στο νέο κύμα διαρροών από τον ιστότοπο WikiLeaks. Σε αυτή διακηρύσσεται η πρόθεση της πρεσβείας να αντιμετωπίσει «ακραίες στάσεις», αναπτύσσοντας ένα «πολύπλευρο» πρόγραμμα, με σκοπό να προωθήσει την «αμοιβαία κατανόηση» ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, με προοπτική να διαμορφώσει αντίστοιχη «κατανόηση» στον «ετερογενή πληθυσμό» της χώρας.

Η ανάλυση ξεκινά με μια ιστορική παρουσίαση για τη διαμόρφωση της μουσουλμανικής κοινότητας στη Θράκη, με αναφορές στη Συνθήκη της Λωζάνης και στο καθεστώς το οποίο διέπει τη λειτουργία της κοινότητας.

Σε αντίθεση με τα θεσμοθετημένα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Θράκης, παρουσιάζει την κατάσταση στον πληθυσμό των μουσουλμάνων μεταναστών που συγκεντρώνεται στην Αθήνα. Στο σημείο αυτό αναφέρεται εκτός των άλλων, ότι παρά το γεγονός ότι το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε την κατασκευή τζαμιού στην πρωτεύουσα, το ζήτημα «σκόνταψε» στη διαφωνία του αρχιεπισκόπου, ο οποίος υποστήριξε ότι το ιστορικό κέντρο θα μετατραπεί σε «έδαφος ανάπτυξης της τρομοκρατίας».

Ωστόσο, η πρεσβεία δεν διαπιστώνει την παρουσία εξτρεμιστικών στοιχείων.

Σεμινάρια για «μουσουλμάνους ηγέτες»

Ως επιτυχία της πρεσβείας, στη συνέχεια, αναφέρεται το ταξίδι του μοναδικού μουσουλμάνου -μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου τότε στις ΗΠΑ. Πρόκειται για τον βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας το 2005, Αχμέτ Ιλχάν.

Ο κ. Ιλχάν στις ΗΠΑ «επιμορφώθηκε» σε σεμινάριο με τίτλο «Νέοι Μουσουλμάνοι Ηγέτες». Ως νέος στόχος της πρεσβείας αναφέρεται η αποστολή μιας μουσουλμάνας γυναίκας, για να παρακολουθήσει το ίδιο σεμινάριο «μελλοντικών ηγετών», την επόμενη χρονιά.

Τι είδους εκπαίδευση έλαβε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στις ΗΠΑ και ποιες είναι οι προτάσεις των Αμερικανών για την «αντιμετώπιση» των μειονοτικών ζητημάτων στην Ελλάδα παραμένει άγνωστο. Άγνωστο επίσης είναι με ποιο τρόπο «αξιοποίησε» την εμπειρία του αυτή ο πρώην βουλευτής (ο οποίος δεν είναι πια μέλος της ΝΔ). Τέλος, ποιος θα μας απαντήσει πόσοι ακόμα «μελλοντικοί ηγέτες» -μουσουλμάνοι και μη- είχαν την τιμή τα επόμενα χρόνια να παρακολουθήσουν τα αμερικανικά σεμινάρια, με προσωπική πρόσκληση της πρεσβείας;


Σχόλιο ιστολογίου: Υπάρχουν και χριστιανοί από τη Θράκη που πήραν μέρος σε τέτοιου είδους (ή παραπλήσια) σεμινάρια και ποιές σχέσεις έχουν με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αυτοί οι χριστιανοί που ίσως και να δηλώνουν άθεοι;

Υπάρχει περίπτωση σε αυτά τα "σεμινάρια" να συμπαρακολουθούσαν και "εκλεκτοί" ή εκλεκτές από την κατεχόμενη Κύπρο και αν ναι, τί σχέσεις και επαφές έχουν αυτοί οι χριστιανοί της Θράκης με τα συγκεκριμένα πρόσωπα που συν-εκπαιδεύθηκαν;

Μήπως αυτοί οι χριστιανοί της Θράκης απέκτησαν αξιώματα στην τοπική αυτοδιοίκηση μετά την εκπαίδευση που τους παρείχαν τα σεμινάρια αυτά; Και αν ναι, πως εκφράζονται για τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται μέσα από διάφορους "τουρκικούς" συλλόγους της Θράκης;


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αφού επέλεξαν κάποιον της ΝΔ, τους άλλους "κουμπάρους" τους θεωρούν ξεγραμμένους. O τίτλος του σεμιναρίου εξάπτει τη φαντασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]