Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πυροσβεστική πρωτοβουλία Γ. Παπανδρέου για τα μέτωπα της κυβέρνησης

  • Ανησυχητικά πολλά «εχθρικά δίδυμα» έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του υπουργικού συμβουλίου
Αυξάνονται οι πύρινες εστίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης καθώς οι υπουργοί μοιάζουν να βρίσκονται σε κατάσταση νευρικής κρίσης. Η εικόνα αυτή δυσαρεστεί και προβληματίζει το πρωθυπουργικό επιτελείο, τα μέλη του οποίου έχουν εισηγηθεί στον κ. Γ. Παπανδρέου να λάβει όποιο μέτρο θεωρεί σκόπιμο προκειμένου να πάψουν αυτές οι αρρυθμίες ώστε να βελτιωθεί η εικόνα αλλά και η λειτουργία της κυβέρνησης. Όπως μεταδίδεται από το Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός θα αναλάβει το προσεχές διάστημα πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπό τη σκιά της τρόικας, η οποία ρίχνει φως στις καθυστερήσεις και στις αστοχίες της κυβέρνησης και πιέζει για μείωση του δημόσιου τομέα τα νεύρα των υπουργών είναι τεντωμένα. Η παραίτηση του κ. Χ. Παμπούκη, έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε από τον κ. Χρ. Παπουτσή, άναψε ένα φυτίλι που μοιάζει να καίγεται αργά αργά πλησιάζοντας το βαρέλι με το μπαρούτι των πρόσθετων μέτρων.

Στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Α. Λοβέρδος είχε έντονη συνομιλία με την κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για το αν θα επιτραπεί στους πανεπιστημιακούς γιατρούς να λειτουργούν ιδιωτικά ιατρεία -μια απαγόρευση που είχε θεσπίσει η κυρία Ξενογιαννακούλου ως υπουργός Υγείας. Ο υπουργός Υγείας απάντησε στην κριτική που του άσκησε και την επόμενη ημέρα. «Τη σέβομαι και την εκτιμώ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα διαφωνούμε. Δημοκρατία έχουμε, το θέμα έληξε ...».

Ο κ. Λοβέρδος ήλθε σε αντιπαράθεση και με τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Σ. Λύτρα, διαφωνώντας αν το νομοσχέδιο για τη δωρεά οργάνων εισάχθηκε σε πρώτη ή σε δεύτερη ανάγνωση.

Επιπλέον ο κ. Δ. Ρέππας έδωσε συνέχεια στον καυγά με τον κ. Ι. Ραγκούση με συνέντευξη στο «Ράδιο 9», λέγοντας ότι η τρόικα ουδέποτε έθεσε θέμα για τα ταξί. «Η απόφαση του ΣτΕ που δημοσιεύτηκε δεν λέει αυτό που επικράτησε ως συμπέρασμα, τεχνηέντως βεβαίως», είπε. Και πρόσθεσε ότι επίκειται απόφαση από το ΣτΕ που θα κρίνει συνταγματικό το πληθυσμιακό κριτήριο (σ.σ. η απόφαση αφορά τους φαρμακοποιούς και έχει εκδοθεί).

Ο κ. Ρέππας, στην ίδια συνέντευξη ρωτήθηκε για την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, και είπε ότι «εμείς θέλουμε θεσμούς οι οποίοι να λειτουργούν, να ελέγχουν», η οποία ερμηνεύτηκε ως αιχμή προς τον κ. Ευ. Βενιζέλο. Στη συνέχεια όμως άσκησε κριτική στην έκθεση επισημαίνοντας ότι οι συντάκτες της δεν έλαβαν υπόψιν τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου τις οποίες χαρακτήρισε καθοριστικές. «Η έκθεση δεν μπορεί να αποδώσει ακριβή αποτύπωση επειδή αγνοεί αυτές τις παραμέτρους», σημείωσε.

«Οι οργανώσεις αυτές είναι για άλλη δουλειά, δεν είναι για τις προσλήψεις». Με αυτή τη φράση φέρεται να σχολίασε ο κ. Χ. Καστανίδης το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων μέσω των ΜΚΟ, που προωθεί ο κ. Γ. Κουτρουμάνης. Το πρόγραμμα αυτό, αφορά 55.000 θέσεις εργασίας αλλά παρουσιάστηκε με προχειρότητα και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ.

Τελικώς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εφαρμοστεί γιατί η αντικατάσταση του με άλλο πρόγραμμα το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από την ΕΕ θα χρειαστεί περίπου έξι μήνες και θα χαθούν τα σχετικά κονδύλια. Ομως θα υπάρξει περαιτέρω αυστηροποίηση των κριτηρίων επιλογής των ΜΚΟ (θα απαγορεύονται όσες έχουν συσταθεί προσφάτως και όσες έχουν πολιτικά πρόσωπα στα διοικητικά τους συμβούλια) αλλά και των προγραμμάτων που θα προσφέρονται.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]